24 de motive de bucurie de la Sabon: noul Calendar Advent

de către Alina Anghel
Îmi plac calendarele de Advent, mai ales atunci când am răbdare și deschid fiecare cutiuță dedicată zilei respective. Anul ăsta, a ajuns la mine mai devreme și nu m-am putut abține să nu îl deschid pe tot. Am descoperit 24 de motive de bucurie și sunt sigură că va fi iubit de oricine. Dar ce este Adventul și care este legătura lui cu calendarul? Etimologic, Advent provine din latină și înseamnă venire. Adventul începe în a patra duminică înainte de 25 decembrie, așa că data diferă de la an la an, între 27 noiembrie și 3 decembrie. În fiecare dintre cele patru duminici de Advent se țin slujbe speciale, în pregătirea Crăciunului, iar tradiția spune să aprinzi acasă câte o lumânare din coronița de Advent. Calendarul de Advent este expresia nerăbdării și a pregătirii în așteptarea sărbătorilor, numărând la propriu, zi cu zi, până în Ajunul Crăciunului, extrapolând în deschiderea zilnică a unei cutiuțe. 

Deși Adventul este celebrat în biserică încă din secolele V-VI, se pare că tradiția calendarului de Advent este relativ recentă. Ea ar veni de la germanii luterani, care în secolul XIX numărau zilele până la Crăciun prin diferite metode: de la simpla însemnare cu cretă pe ușă, la aprinderea unei lumânări în fiecare zi.
Primul calendar de Advent se pare că a fost confecționat în 1851, iar primul tipărit a apărut în 1902, în Hamburg. Gerhard Lang a tipărit în 1908, în Munchen, un calendar de Advent cu imagini și mesaje biblice, care a devenit rapid foarte popular. Calendarele din zilele noastre sunt convențional numerotate de la 1 la 24 decembrie, indiferent de data când începe Adventul în anul respectiv. Nu doar copii sunt cei care își stăpânesc cu greu curiozitatea de a desface toate ușițele deodată, pentru a descoperi ce surpriză se ascunde în spatele lor, sunt sigură că și tu te regăsești în povestea asta. Revenind la oile noastre, Calendarul Advent Sabon îți oferă inspirație pentru 24 de zile fascinante printr-o serie de mini produse, de la delicii pentru ten și păr, până la ispite irezistibile pentru baie și corp.
Anul ăsta Sabon ți-a pregătit o selecție deosebită de 24 de mini produse, reunind toate aromele tale preferate precum Paciuli-Lavandă-Vanilie, Iasomie, Green Rose, Rose Tea și White Tea. Poți alege una dintre delicioasele măști pentru față, mini-exfoliantele de corp sau uleiurile de duș, cremele de mâini sau săpunurile parfumate. Nici de parfum nu au uitat, așa că găsești o miniatură de Green Rose, exact aroma pe care doream să o am în colecție.

Acum doar trebuie să te hotărăști ce produs alegi din Advent Calendar pentru ca timp de 24 de zile să te lași purtată în fermecătoare aventuri ale simțurilor. Tu cu ce ai vrea să începi?

Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Irina Anghelina 31 octombrie 2020 - 10:10 AM

Arată super!Cum sa nu iti doresti un asemenea calendar?

Răspunde
Valeria Chertes 31 octombrie 2020 - 10:10 AM

Minunate produse sa le folosești cu drag!

Răspunde
Dima Monica 03 noiembrie 2020 - 10:55 PM

Aș începe cu o mască de față. ?

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult