Prajitura fara blat cu mere si ulei de cocos

de către Alina Anghel
Cand am primit provocarea de la Vegis, m-am bucurat peste masura. Imi plac provocarile, imi place sa imi pun mintea la contributie, imi place sa creez si sa surprind (chiar si pe mine, de multe ori). Uleiul de cocos este preferatul meu dintre toate categoriile de ulei. Este versatil si poate fi folosit in atat de multe moduri, incat nu imi lipseste din casa (nu spun bucatarie, pentru ca am si in baie si in dormitor). Caut intotdeauna sa fie presat la rece si sa aiba miros, pentru ca imi place la nebunie atat gustul (mi se mai intampla sa il mananc cu lingurita), dar si mirosul. Iar uleiul de cocos Niavis se incadreaza perfect in ceea ce caut eu.
 
Mi-a fost greu sa aleg o reteta in care sa il folosesc, dar prajitura cu mere fara blat a iesit castigatoare. Este extrem de usor de facut si de consumat (mai ales!).
 
 
Pentru aceasta delicioasa prajitura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 mere, 3 oua, 80 g stevia, 100 ml lapte, 30 ml ulei de cocos, 100 g faina.
 
Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa ce s-a eliminat cotorul. Ouale se bat impreuna cu zaharul, se adauga laptele, uleiul de cocos in stare lichida, apoi faina. Compozitia rezultata este asemanatoare cu cea de clatite si se toarna peste merele deja taiate felii. Se omogenizeaza totul incet.
 
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit un vas de jena de 22 x 22 cm) se pun merele cu lingura, apoi se toarna compozitia ramasa. Deasupra am pus un mix de alune de padure, nuci, caju si migdale.
 
Am lasat prajitura la cuptor aproximativ 30 minute (depinde de la cuptor la cuptor timpul de coacere), iti vei da seama cand este gata dupa gradul de rumenire. In acest timp am facut sosul de zahar ars: am pus intr-un bol ceramic 100 g zahar si 30 g ulei de cocos (in stare solida) si am bagat bolul in cuptorul cu microunde timp de 4 minute (poti face acest lucru si pe aragaz, insa mie mi se pare mai simplu asa). Verifici sa se topeasca zaharul si amesteci bine, pentru omogenizare. Apoi torni in sos 100 ml de smantana pentru frisca, direct din cutie, fara sa o bati si amesteci in continuare. Vei pregati un sos delicios, cu aroma de cocos si gust de zahar ars. 
 
Mi se pare reteta perfecta pentru un dulce rapid si sanatos, singura problema este ca se termina prea repede. 
 
Cum ti se pare aceasta reteta? Ai incerca-o? Cum folosesti uleiul de cocos?
 
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

16 comentarii

Kleo 23 mai 2017 - 11:12 AM

yamy, arata foarte delicios, nu cred ca am incercat pana acum varianta asta cu mere si cocos

Răspunde
Raluca Brezniceanu 23 mai 2017 - 11:15 AM

Arata super si este o idee buna de a folosi uleiul de cocos.

Răspunde
Antoaneta 23 mai 2017 - 11:26 AM

O combinatie de acest gen nu am incercat, dar prajituri cu mere nu lipsesc de la masa 😀

Răspunde
Gia Gianina 23 mai 2017 - 12:56 PM

Nici eu nu am incercat varianta de mere cu cocos, insa prajiturile/tartele/strudele/placinticile cu mere sunt preferatele mele! <3

Răspunde
Ada Sirbu 23 mai 2017 - 1:56 PM

Arata bine. Ma bucur ca ai inlocuit si zaharul rafinat, ca nu-i prietenul meu in ultima vreme si as vrea sa-l ocolesc. Cu siguranta, voi incerca si eu, pentru ca ironia face sa fiu mare fan crema de zahar ars :d

Răspunde
Andraxela 23 mai 2017 - 7:02 PM

Oh, cum arata! Nu cred ca-mi pot lua gandul de la ea pana nu o voi gati si eu! ideea de a pune ulei de cocos ma incanta maxim, pur si simplu ii ador aroma 🙂

Răspunde
Valeria Chertes 23 mai 2017 - 10:41 PM

Suna tare bine aceasta reteta, cred ca este super gustoasa.

Răspunde
Bianca Ionel 24 mai 2017 - 5:35 AM

Arată delicios de bun și chiar aș fi tentată să o încerc și eu. Încă nu folosesc uleiul de cocos decât pentru îngrijire, dar ar fi timpul să îl adaug și în bucătărie.

Răspunde
Adela 24 mai 2017 - 8:06 AM

Cand am vazut mere, nu m-am entuziasmat prea tare.. pentru ca nu imi plac prea tare. Dar bănuiesc eu ca din cauza uleiuluu de cocos i se schimba gustul.. si mi-a plouat in gura pana la final :))

Răspunde
coco 24 mai 2017 - 8:17 AM

fara blat? chiar interesant, o sa incerc neaparat!

Răspunde
alexacarmen 24 mai 2017 - 8:25 AM

Interesant asociere 😛 Fara blat mie nu-mi prea place. Dar fiecare cu gusturile sale.

Răspunde
Loredana 24 mai 2017 - 8:27 AM

Interesant!!! Si imi place mult poza!!!!
rata super yammy prajiturica :))

Răspunde
ellafairytale 24 mai 2017 - 5:03 PM

Nu am incercat-o dar ma tenteaza reteta, e usor de facut!

Răspunde
Unknown 24 mai 2017 - 7:07 PM

N-am folosit pana acum uleiul de cocos in alimentatie, ci doar ca tratament pentru par! 😀 Prajitura pregatita de tine arata apetisant si sunt sigura ca e gustoasa. O voi incerca pentru ca am deja toate ingredientele!

Răspunde
Rokolla 24 mai 2017 - 10:36 PM

Arata bine. Iubesc prajiturile cu mere si cred ca aceasta ar fi usor de facut si extrem de delicioasa

Răspunde
Unknown 26 mai 2017 - 2:57 PM

Arata minunat si cred ca este si foarte savuroasa. Eu folosesc uleiul de cocos in scopuri cosmetice, dar uneori il mai pun in salate sau peste budinca de semninte chia.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult