Intotdeauna am fost de parere ca uleiurile sunt mult mai bune, in comparatie cu cremele si alte minunatii care contin o gramada de chimicale, si am incercat sa le introduc in rutina mea zilnica sau saptamanala, acolo unde se poate. Un ulei de calitate trebuie sa contina doar ingredientul respectiv (de exemplu: Pure simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, cum apare pe sticla de jojoba oil). Momentan, folosesc trei uleiuri: de jojoba, de cocos si de argan.


Uleiul de jojoba l-am achizitionat de pe  si are multiple intrebuintari, fiind unicul ulei chimic similar cu sebumul uman: este non-toxic, non-comedogenic si non-alergenic (nu astupa porii, nu este iritant, nu ofera senzatia de piele grasa pe zona aplicata); este antioxidant, antibacterian (cele mai multe bacterii, inclusiv stafilococul auriu si ciuperca candida albicans, nu se pot reproduce si mor atunci cand vin in contact cu uleiul de jojoba), este hidratant; poate fi folosit ca adjuvant in tratarea psoriazisului, eczemelor, dermatitelor, neurodermitelor, acneei, arsurilor solare si durerilor articulare. Uleiul de jojoba este poate singurul ulei care nu oxideaza si nu rancezeste.
 Eu l-am folosit ca demachiant, curata foarte bine si hidrateaza pielea, iar acum il folosesc in fiecare seara pe pielea sensibila din jurul ochilor. Am observat de la o vreme niste riduri fine si incerc sa le estompez si sa previn aparitia altora, de disparut se stie ca nu vor mai disparea niciodata. De asemenea, cand simt ca buzele mele nu se hidrateaza cu balsam de buze, aplic cateva picaturi de ulei de jojoba pe buze si las sa actioneze peste noapte. Dimineata am cele mai catifelate buze! Il folosesc si dupa epilare, calmeaza pielea si aceasta devine mai supla si mai fina. 

Uleiul de cocos este si el achizitionat de pe . Uleiul de cocos ajuta la scaderea colesterolului si poate fi folosit la gatit, dar eu nu in acest scop l-am folosit. Tot la capitolul asta, ajuta la pierderea in greutate, aviz amatoarelor! Este bogat in antioxidanti si are efect antibacterial. Deoarece penetreaza firul de par, este considerat un leac pentru par, dar si pentru intretinerea pielii si a unghiilor.

Este important ca uleiul de cocos sa fie extravirgin, nerafinat, presat la rece. La temperatura camerei se regaseste in stare solida, topindu-se instant in contact cu pielea. Ca in fotografiile de mai jos:


Uleiul de cocos pe care il detin (si cu care mi-am cucerit prietenele) raspandeste un miros ademenitor de cocos inca de la deschiderea cutiei. L-am folosit la masti de par, deoarece hidrateaza parul si scalpul, protejeaza firul de par si-l lasa stralucitor si moale, am mai si mancat din el, recunosc, si pe viitor ma gandesc sa imi comand si , pare un produs interesant. In ultima vreme, il folosesc mai ales ca si ulei de corp, aplicat la iesirea din dus. Pielea este multumita, catifelata, hidratata iar eu miros ca o ciocolatica … cu cocos, evident!

Uleiul de argan, venit direct de la mama lui, adica din Maroc, prin bunavointa dragei mele Hapi, se gaseste in ultimul recipient din prima fotografie, cel cu pompita. Pentru pastrarea calitatilor, trebuie tinut intr-un recipient opac, de sticla, de preferat si la intuneric. Eu l-am depozitat in ce am avut la indemana si chiar daca recipientul nu este cel mai potrivit, il pastrez la intuneric.

Uleiul de argan se produce in Maroc, din fructele copacului Argania spinosa si este unul dintre cele mai scumpe/rare uleiuri. Este bogat in vitamina E si acizi grasi (Omega 3, Omega 6, Omega 9) si are proprietati antioxidante. Este un ulei dens, care hidrateaza tenul si confera elasticitate acestuia, dar trebuie aplicat cu atentie deoarece blocheaza porii, favorizand aparitia cosurilor. Eu il folosesc ca masca de par: aplic pe parul uscat, insist pe scalp, acopar cu o casca de dus si un prosop si mentin uleiul cat mai mult, peste noapte, daca se poate. Parul ramane stralucitor, moale si usor de coafat. Ba chiar mi se pare ca incepe sa se si regenereze, firicele incep sa apara din necunoscut …

Folositi uleiuri? De care si pentru ce?

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Andreea 20 iunie 2013 - 4:38 PM

Eu nu folosesc nici un ulei momentan, dar as vrea sa imi cumpar de jojoba pentru fata si de cocos pentru gatit 🙂

Răspunde
Claudia Choice 20 iunie 2013 - 5:02 PM

Ulei de cocos pentru par si ulei de migdale dulci pentru fata.

http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

Răspunde
Georgia 20 iunie 2013 - 5:17 PM

Cocos si avocado pentru par, jojoba pentru ten 😀 Mi-a placut mult si cel de migdale dulci pentru cuticule, dar acum il folosesc pe cel de cocos in acelasi scop.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult