Incepe dimineata perfect cu o cafea De’Longhi

de către Alina Anghel
Ma trezesc si ma duc teleghidata in bucatarie. Dau cu ochii de PrimaDonna si deja ziua devine mai buna: sclipirile metalice parca imi fac cu ochiul si ma ademenesc sa apas pe buton. Macinarea boabelor de cafea se aude in surdina, ca un cantec neimblanzit, ce face totusi un duet perfect cu aroma cafelei proaspat rasnite. Am ales deja caffe latte si ma uit hipnotizata la spuma de lapte ce incepe sa isi faca loc in cana. Este extrem de moale si delicata, dar totusi densa si consistenta. Iubesc cafeaua, iar PrimaDonna mi-o prepara exact asa cum imi place. Inchid ochii si sorb spuma bogata, la temperatura perfecta. M-am trezit de-a binelea si imi vine sa sar in sus de bucurie cand ma uit la espressorul complet automat De’Longhi PrimaDonna Elite ce si-a facut loc in bucataria mea.

Aparatul este construit cu o multime de tehnologii inovatoare si sisteme dezvoltate intern companiei De’Longhi, gata sa iti faca viata mai usoara. Le vei descoperi treptat, in randurile urmatoare. Datorita design-ului senzational si luxos, dar si combinatiei de otel inoxidabil cu plastic de cea mai buna calitate, il poti integra fara probleme in orice incapere.
Presiunea ridicata, de 15 bari, permite prepararea unei cafele perfecte. Rasnita adaptabila, in forma conica, din otel, este calibrata cu precizie de 100% si testata pentru a garanta o macinare perfecta. Nivelul de macinare poate fi ajustat manual in functie de gust si tipul cafelei folosita. Sistemul De’Longhi Tubeless reduce la minim cantitatea de cafea macinata ce ramane in rasnita astfel incat doar cafea proaspat macinata este folosita la prepararea fiecarei cafele.
Aparatul are 2 sisteme de incalzire independente, ceea ce se traduce astfel: prepara cafeaua si bauturile pe baza de lapte la temperatura ideala datorita celor doua sisteme de incalzire independente. Exista 2 boilere separate, unul pentru prepararea cafelei si unul pentru prepararea aburului necesar pentru spuma, ce functioneaza concomitant. De asemenea, sistemul Thermoblock De’Longhi incalzeste rapid apa la temperatura perfecta. De fiecare data este incalzita doar apa necesara pentru prepararea bauturii respective, ceea ce prezinta maxim de eficienta, din punctul meu de vedere.
Ce m-a atras si m-a sedus este faptul ca poti prepara bauturi perfecte pe baza de cafea cu o simpla atingere a unui buton, iar display-ul color TFT de 3.5″ ofera o experienta intuitiva (recunosc ca nu a fost nevoie sa ma uit prea mult prin cartea tehnica a aparatului). Tehnologia inovativa One touch foloseste electronica de ultima generatie si controale intuitive pentru o utilizare facila si rapida. Poti alege una dintre bauturile deja existente sau iti poti realiza propria combinatie de aroma, tarie si cantitate. De asemenea, sistemul permite preparare duala, adica aparatul are o camera de preparare variabila ce permite un grad mare de personalizare si prepararea a doua espresso in acelasi timp. 

Technologie LatteCrema System este preferata mea. Ce crezi ca face? cappuccino si bauturi pe baza de lapte perfecte, prin technologia unica LatteCrema System care livreaza densitatea si temperatura perfecta, sa nu mai vorbesc de spuma delicioasa, densa, bogata si cremoasa.  Functia integrata asigura curatarea usoara si rapida a tutror componentelor.
Functia de incalzire cesti iti permite sa iti savurezi bautura si mai buna dintr-o cana preincalzita, plasand cana pe tava incalzita de pe capacul aparatului. Tot prin intermediul acestei functii iti poti pastra bautura calda cateva minute in plus sau, de ce nu, iti poti pastra si micile gustari calde, pentru ca un croissant merge de minune cu o cafea perfecta.
Carafa pentru lapte este foarte bine gandita, fiind termica pastreaza laptele la temperatura perfecta: unul din secretele pentru obtinerea spumei de lapte ideala. Peretele dublu menține laptele la o temperatura ideala mai mult timp, iar curatarea automata iti permite sa pastrezi carafa in frigider dupa utilizare.
Intretinerea si curatarea aparatului sunt cat se poate de usoare. Aparatul te ghideaza pas cu pas si iti spune de ce are nevoie, este foarte inteligent. Datorita sistemului de autocuratare, dupa fiecare folosire toate partile care au intrat in contact cu laptele sunt spalate cu apa fierbinte si abur. Toate componentele carafei pot fi plasate in masina de spalat vase pentru o curatare mai profunda.

La capitolul tehnologie, aparatul face fata cu brio chiar si celor mai pretentiosi utilizatori: poti personaliza bauturile si le poti salva in profilurile pentru diferiti utilizatori (poti seta pana la 6 profiluri diferite). De asemenea, espressorul este conectat la aplicatia inovatoare Smart Coffee App, pentru a crea noi bauturi, pentru a descoperi personalizarea infinita si pentru a primi sfaturi si sugestii nelimitate. Aplicatia Coffee Link ofera acces de la distanta la toate functiile aparatului, trebuie doar sa o ai instalata pe smartphone si sa te asiguri ca ai pus cana de cafea la locul ei.

Pentru ca o cafea excelenta se imparte cu prietenii, concluziile au fost unanim valabile:

  • spuma de lapte este genial de cremoasa si densa;
  • fiecare bautura este aromata si echilibrata;
  • cafeaua este filtrata perfect si nu se simte nicio urma de zat;
  • bautura este preparata la o temperatura perfecta si poate fi bauta imediat;
  • functia de pastrare calda a bauturii poate fi folosita cu succes si pentru patiserie.
Nu credeam ca un aparat de cafea ma poate fascina in asa mod, insa De’Longhi PrimaDonna Elite m-a cucerit iremediabil. Cum sa nu iti placa daca iti prepara o bautura delicioasa, de multe ori mai buna decat cea din cafenele, direct in confortul casei tale?
Tu cum iti incepi dimineata?
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

12 comentarii

Oana 06 ianuarie 2019 - 12:44 PM

Norocul meu ca exact acum imi beau cafeaua :)))) altfel era jale :)))), arata minunat cafelele facute cu acest aparat ghidush si pozele sunt superbe 🙂

Răspunde
Alina Canura - Anghel 06 ianuarie 2019 - 12:47 PM

Multumesc mult pentru aprecieri 😀 Sper sa am ocazia sa iti servesc niste cafea facuta la minunatia asta 🙂

Răspunde
Très Chic 06 ianuarie 2019 - 4:10 PM

Până să încep biroul după concediul de maternitate nu consumam mai deloc cafea, acum sunt nevoia de un cappuccino ca să îmi încep ziua. Cred că ține mai mult de ritual și minutele alea numai ale mele decât de cofeină în sine ?

Răspunde
Valeria Chertes 06 ianuarie 2019 - 4:10 PM

Arata tare bine aparatul acesta și cred că Facebook cafea de milioane.

Răspunde
LacraRevs 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Ce bine arată!! Vreau și eu.. Sunt o mare iubitoare de cafea și nu am încercat un astfel de espressor până acum

Răspunde
infofiltru 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Recunosc ca nimic nu se compara cu mirosul unei cafele facute la espressor dar pe mine ma tin foarte multe amintiri si am observat ca inspiratia in articole este strans legata de cafeaua pe care o beau mereu infuzata 😉

Răspunde
Mihuț 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Vai ce bine arată toate cafelele! ?

Răspunde
Beautybysunshinecom 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Arata foarte bine cafeaua facuta cu acest expresor, asa ca e in wish list acum.

Răspunde
Rokolla 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Face niste cafele acest aparat de ramai masca. Mi-ar trebui si mie unul de genul. Cred ca m-as rasfata zilnic cu 2-3 cafele

Răspunde
Claudia's Choice 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Cred ca am nevoie de asa ceva in viata mea!

Răspunde
Oana D. 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Eu ma uit cu mare drag la espresoare, dar cam ca gaina-n lemne cand vine vorba sa le folosesc. Exista cafea de Longhi? Vreau si eu!

Răspunde
Mihaela Nistor 08 ianuarie 2019 - 10:54 PM

Când spui dimineață, te gândești la cafea aromată gata să te energizeze pentru o zi intreagă.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult