Niacinamide și alte seruri

Un trio perfect pentru tenul meu

de către Alina Anghel

Primăvara este o perioadă ideală pentru a reevalua rutina ta de îngrijire a pielii și a face câteva ajustări în funcție de nevoile tenului tău. În general, după un sezon rece, tenul poate fi uscat și sensibilizat. Hidratarea este cheia pentru a-l menține sănătos și strălucitor în timpul primăverii. Aliații mei în rutina de primăvară sunt niacinamide (Revolution Skincare Niacinamide 10% + Zinc 1%) și alte seruri: Revolution Skincare Dark Spot Corrector și iUnik Black Snail. 

Ce-i cu niacinamidele?

Niacinamidele sunt o formă a vitaminei B3, care au beneficii importante pentru piele. Niacinamidele sunt un ingredient versatil și eficient în îngrijirea pielii, care poate fi utilizat de persoane cu diverse tipuri de ten și afecțiuni cutanate. Niacinamidele pot ajuta la reducerea inflamației din piele. Niacinamidele pot ajuta la reducerea producției de sebum din glandele sebacee. Niacinamidele pot ajuta la îmbunătățirea texturii pielii prin reducerea porilor și a ridurilor fine.

Varianta mea preferată este Revolution Skincare Niacinamide 10% + Zinc 1%, combinația ideală pentru tenul meu. Mai precis,  concentrația de 10 % niacinamidă înlătură imperfecțiunile tenului, iar 1 % zinc are efect calmant. Este un produs pe care eu îl folosesc în rutina de seară, după demachiere. Îmi place așa de mult încât am pierdut numărul sticluțelor consumate.

Dark Spot Corrector de la Revolution Skincare

Serul activ Revolution Skincare Dark Spot Corrector este conceput special pentru a decolora petele pigmentare și a uniformiza nuanța pielii. Ce poți  obține dacă îl folosești regulat? Un ten radios, vibrant, cu aspect tineresc, fără pete întunecate nedorite. Conține o combinație de ingrediente numai bune pentru a ajuta la regenerarea tenului:

  • vitamina C, ce are rolul de a ilumina tenul
  • acid ferulic, care regenerează, intensifică acțiunea vitaminei C
  • niacinamide, despre care vezi mai sus toate beneficiile.

Deoarece este un ser cu vitamina C, am decis să îl folosesc în rutina de dimineață, după curățarea tenului. Este un ser lichid, care se aplică prin tapotare.  Abia l-am introdus, însă simt că are potențial. După folosirea lui aplic cremă cu SPF. (Între noi fie vorba, aplic SPF zilnic, indiferent dacă ies sau nu din casă).

iUnik Black Snail

Unul dintre serurile pe care tenul meu le iubește este iUnik Black Snail. Este un produs de îngrijire a pielii care conține extract de melc negru (Black Snail), un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii din Coreea de Sud. Acest ser este un produs de îngrijire bogat în nutrienți și antioxidanți care ajută la hidratarea și revitalizarea pielii și la îmbunătățirea aspectului general al tenului. 

Conține 70% secreție de melc, ce stimulează capacitatea de regenerare a pielii, curăță și netezește, extract de centella asiatica, cunoscută pentru că reduce roșeața și calmează iritațiile, dar și bio-fermenți, ce previn evaporarea apei la nivel celular, hidratează și repară pielea deteriorată.

iUnik Black Snail este un ser cu o textură lejeră și non-grasă. Acesta este absorbit rapid de către piele și nu lasă un film gras sau lipicios pe suprafața pielii. Textura sa este fluidă și ușoară, ceea ce face ca serul să fie ușor de aplicat și de întins pe piele. Nu lasă o senzație de încărcare a pielii, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea zilnică, în special pentru persoanele cu ten gras sau mixt. Poate fi utilizat înainte de aplicarea cremei hidratante sau a machiajului și poate fi folosit atât dimineața, cât și seara, în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Eu îl prefer seara și-mi place la nebunie cum rămâne pielea după aplicarea lui.

În general, este important să ai o rutină de îngrijire a pielii adaptată nevoilor tale individuale și să fii atentă la schimbările care apar la nivelul pielii. Folosești vreunul dintre produsele de mai sus?

Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Marin Theodora 05 iunie 2023 - 8:17 PM

Nu am folosit nici unul din produsele prezentate in articol dar ma tenteaza Dark Spot Corrector de la Revolution Skincare pentru ca am pete pigmentare pe pometi

Răspunde
Florentina Georgiana 06 iunie 2023 - 6:02 PM

Eu folosesc serul cu niacinamide 10% + Zinc 1% de la The Ordinary si tenul meu se intelege foarte bine cu el. Dupa o luna jumate am inceput sa observ imbunatatiri.

Răspunde
Liliana Vâlcu 10 iunie 2023 - 2:45 AM

Toate variantele par interesante si merita incercate.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult