Rolă pentru masaj facial

Cum să o folosești pentru îngrijirea tenului

de către Alina Anghel

Multă vreme nu am băgat în seamă aceste dispozitive de genul rolă de masaj facial, efectiv nu le vedeam utilitatea. Însă când am început să le adun în casă, primite în diverse pachete PR sau cadou la achiziționarea altor produse cosmetice, am zis că e cazul să văd ce este cu ele și cum se folosesc. Și am descoperit o întreagă gamă de beneficii.

rola masaj facial, piatra gua sha, jad

Care este faza cu rola pentru masaj facial

Folosite încă din China antică, rola pentru masaj facial și piatra gua sha, sunt realizate din pietre naturale. Cele mai frecvente sunt confecționate din jad, dar și în ultima vreme am văzut și din cuarț, ametist, jasp sau aventurin. Fiecare piatră deține proprietăți unice și te ajută să-ți menții aspectul sănătos al tenului.

Jadul este considerat o minune a naturii, cu proprietăți magice, piatră folosită din cele mai vechi timpuri. Jadul este o piatră semiprețioasă compusă din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu, folosită în medicina tradițională chineză. Este o piatră cu vibrație blândă, fiind ideală pentru tratarea insomniilor și pentru relaxare. Jadul te poate proteja împotriva relelor și are un efect de calmare asupra organismului. De aceea, cele mai multe role de masaj facial sunt realizate din piatră de jad.

Ce trebuie să știi despre întreținere

Înainte de prima folosire se recomandă spălarea rolei cu apă rece și un produs blând de curățare, apoi uscarea cu un prosop curat. Urmează purificarea jadului, prin expunerea scurtă a acestuia la lumina lunii și/sau a soarelui. Evită expunerea directă la soare, pentru a nu decolora piatra.

După fiecare utilizare, rola trebuie spălată, uscată și depozitată într-un mediu uscat. Jadul trebuie purificat frecvent, în funcție de cât de mult este folosit, cel puțin o dată pe săptămână. Ce trebuie să știi: jadul este o piatră care se zgârie ușor, așadar trebuie să ai grijă și să o ferești de șocuri.

dispozitive masaj facial

Cum folosești aceste dispozitive

Pentru a avea cele mai bune rezultate, trebuie să folosești corect aceste dispozitive. Înainte de a folosi rola de masaj sau piata gua sha fața trebuie să fie curată, iar pietrele să fie igienizate.

Rola de masaj are 2 componente: o rolă mare, ideală pentru zona gâtului, a decolteului, a maxilarului și zona obrajilor, și o rolă mică, utilă în zona ochilor și a gurii. Masajul cu rola se realizează de jos în sus, de preferat începând cu zona gâtului. Treci peste toate zonele cam de 5 ori pentru a obține rezultatele dorite, fără a apăsa prea tare pielea.

Poți folosi rola cu jad fie pe pielea curată, fie după ce ai aplicat crema ta preferată, pentru o absorbție mai bună a acesteia în piele. Folosește rola de jad de fiecare dată când aplici o mască șervețel, o ajută să se fixeze mai bine pe piele.

Piatra gua sha se poate utiliza cu orice serum sau cremă, pentru a facilita alunecarea pietrei pe piele. Unghiul dintre față și piele trebuie să fie cuprins între 15 și 45 de grade atunci cand efectuezi masajul. Începe de jos în sus pentru un efect de lifting și repetă procedurile de 5 -10 ori.

Care sunt beneficiile folosirii unei role de masaj facial

Rola de masaj are beneficii multiple pentru ten, de la calmarea și relaxarea lui, până la diminuarea ridurilor fine. Relaxează mușchii faciali, eliberează stresul și ajută la tonifiere. Stimulează micro-circulația limfei și ajută la eliminarea toxinelor din piele. Este un dispozitiv non-invaziv, ușor de folosit, ce poate fi luat inclusiv în călătorii.

Spre deosebire de rola de masaj, care stimulează circulația sanguină și drenajul limfatic mai intens și eliberează tensiunea musculară, gua sha oferă un masaj mai complex ajutând la conturarea feței, reîntinerirea tenului și ridicarea pielii.

Tu pe care o folosești? Sau, dacă nu ai folosit niciuna până acum, care ar fi alegerea ta dintre rola de masaj facial și piatra gua sha?

Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

2 comentarii

Michelle 01 iunie 2023 - 6:57 PM

Și eu o folosesc și sunt mulțumită tare de rezultate! Îmi place să mă răsfăț ori de câte ori am ocazia cu un masaj care mă ajută să mi relaxez mușchii faciali după o zi obositoare!

Răspunde
Nicoleta Alexandra Badea 07 iunie 2023 - 9:06 AM

Multumesc pentru acest articol! Am primit cate astfel de role si chiar nu stiam cum si in ce zone sa le folosesc! 😀

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult