343
Sumar articol
Dacă acum mulți ani, în copilărie, când am auzit-o prima dată pe mama că își vopsește părul, exista un singur tip de vopsea de păr, cea clasică, cu amoniac, în zilele noastre ai mai multe soluții la îndemână, printre care și vopsea de păr permanentă fără amoniac. Fiecare dintre ele este dezvoltat pentru o tipologie specială de clienți și are avantaje și dezavantaje, cum este, de altfel, și normal. Colorarea părului este un proces complex care presupune mai mult decât aplicarea unui agent de colorare în par.
Ce tipuri de vopsea de păr există
În ultimii ani, piața vopselei de păr este extrem de variată și există o gamă pentru fiecare, în funcție de preferințele personale. Ce vreau să menționez: există o relație inversă între deteriorarea părului și durata colorării (cu cât efectul colorantului este mai îndelungat, cu atât va fi mai dăunător).
Vopseaua de păr permanentă
Vopseaua de păr permanentă este un produs complex: un oxidant (peroxidul de hidrogen) și amoniacul sunt amestecate cu agentul colorant înainte de aplicare. Vopseaua de păr permanentă nu trebuie aplicată la fel de des ca cele semi-permanente. Formula coloranților permanenți este destul de complicată, iar producătorii încearcă să obțină o culoare de lungă durată care să provoace daune minime rezistenței și elasticității părului. Această vopsea de păr pătrunde în cuticula părului și, din această cauză, poate să deshidrateze firele de păr. Vopseaua de păr permanentă nu poate fi eliminată prin spălare, așadar este important să alegi cât mai exact nuanța pe care o dorești.
Avantaje: oferă cea mai mare gamă de culori, poate fi folosită pentru a deschide nuanțele, asigură acoperire completă a culorii părului, este cea mai bună opțiune pentru părul alb. Din punct de vedere al rezistenței, culoarea se menține mai mult timp decât la alte tipuri de vopsea de păr.
Dezavantaje: include substanțe chimice dure precum amoniacul, peroxidul, trebuie amestecată cu un oxidant înainte de utilizare. Amestecul trebuie lăsat să acționeze pentru o perioadă mai lungă de timp. Vopseaua de păr permanentă poate provoca mai multe reacții alergice, care pot fi ușoare sau grave și poate afecta mai mult părul în comparație cu vopseaua semi-permanentă.
Vopseaua de păr semi-permanentă
În cazul în care îți dorești o vopsea de păr permanentă, însă ești îngrijorată de substanțele chimice puternice pe care aceasta le conține, poți alege vopseaua de păr semi-permanentă. Această vopsea nu conține amoniac și are mai puțin peroxid de hidrogen decât vopseaua permanentă, dar culoarea se va spăla la aproximativ 12 -28 de șamponări. Această vopsea este o opțiune de luat în calcul dacă vrei să scapi de firele albe și să nu îți deteriorezi părul la fel de mult ca prin vopsire cu una permanentă.
Avantaje: nu conține substanțe chimice puternice, acoperă firele albe, este mai blândă cu părul și scalpul. Vopseaua de păr temporară dispare în cele din urmă, în cazul în care nu ești mulțumită de culoarea obținută.
Dezavantaje: rezistență mai redusă (de obicei 12 -28 spălări), selecție mai redusă de tonuri de culoare, schimbă culoarea părului doar cu câteva tonuri, nu poate fi folosită pentru a deschide părul.
Vopseaua de păr demi-permanentă
Există două tipuri de vopsea de păr demi-permanentă: cremă și formulă lichidă. Crema demi-permanentă este un produs alcalin, fără amoniac, care vine într-o gamă variată de nuanțe și care poate acoperi părul alb într-o manieră sigură și naturală. Vopseaua de păr demi-permanentă nu este la fel de dură precum varianta permanentă.
Formula lichidă a vopselei demi-permanente este puțin diferită. Acest produs este excelent pentru persoanele care doresc să-și tonifice și să adauge strălucire părului. Un mare avantaj este că un astfel de produs poate fi personalizat.
Avantaje: deși nu conține amoniac, are o cantitate suficientă de peroxid necesară pentru deschiderea cuticulei părului, astfel încât să fie absorbită cantitatea necesară de culoare. Este eficientă în cazul tuturor tipurilor de păr.
Dezavantaje: este de preferat să fie evitată dacă vrei să îi dai părului tău o tentă mai deschisă, este mai bună pentru culorile închise decât vopseaua semi-permanentă.
Vopseaua de păr permanentă fără amoniac
Amoniacul, deși este considerat o substanță chimică dăunătoare, este inclus în vopseaua de păr pentru capacitatea sa de a pătrunde în păr, însă poate deteriora cuticula în procesul de depunere a culorii. În încercarea de a găsi alternative la acest produs, producătorii de vopsea de păr au creat vopseaua de păr permanentă fără amoniac, care poate fi considerată o alegere sănătoasă pentru părul tău. Vopseaua de păr fără amoniac este mult mai blândă si îți schimbă nuanța părului fără niciun fel de riscuri.
Avantaje: Vopseaua de păr fără amoniac conține ingrediente extrem de blânde. Unele vopsele fără amoniac conțin uleiuri nutritive, ceea ce îi oferă părului un aspect neted și mătăsos. În plus, ajută la hidratarea naturală a părului pentru a preveni uscarea și pentru a prelungi durata culorii. Vopseaua fără amoniac oferă o gamă largă de nuanțe, astfel încât să fii la curent cu tendințele fără să utilizezi substanțe chimice dure.
Dezavantaje: Culoarea nu se păstrează foarte mult timp în păr, deoarece vopseaua de păr fără amoniac doar învelește firul de păr și nu pătrunde în interior. În funcție de producător, prețul poate fi puțin mai mare decât cel al vopselei ce conține amoniac.
Ce vopsea de păr folosesc eu
Dacă este să mă întrebi pe mine, vopseaua de păr permanentă fără amoniac din gama LONCOLOR EXPERT Oil Fusion are rezultate foarte bune, cel puțin pentru părul meu. O folosesc de câteva luni, în nuanța 8.66 Roșu intens deschis și ne înțelegem de minune. Îmi vopsesc părul cam odată pe luna (pentru a nu se vedea urât rădăcinile crescute) iar formula ei cu ingrediente naturale (unt de shea, fosfolipide şi ulei de floarea soarelui) îl păstrează hidratat și plin de strălucire. Pentru mine alegerea e clară: vopsea de păr permanentă fără amoniac. Și părul meu e fericit!
Tu ce tip de vopsea de păr preferi?
Love,
Alina
0 comentarii
Mulțumim pentru informații.
Eu folosesc Henna si chiar imi place cum iese