Cum îngrijești corect părul vopsit

de către Alina Anghel
Ți-ai vopsit părul și gata, crezi că totul s-a terminat în acest punct? Ei bine, sunt sigură că îți dai seama că nu poate fi atât de ușor totul. Atât părul vopsit, cât și cel nevopsit, necesită o îngrijire dedicată (și delicată, dacă e să mă întrebi pe mine). Însă, când vorbim de părul vopsit aș zice că trebuie să acorzi și mai multă atenție îngrijirii lui. Ba mai mult, părul vopsit are propria lui personalitate și poate fi ușor deteriorat dacă nu respecți niște reguli minime și nu folosești produse pentru îngrijirea părului.

Iată ce trebuie să știi pentru a-ți îngriji corect părul vopsit

Deși este culoarea mea preferată când vine vorba de vopsirea părului, părul vopsit în nuanțe de roșu își pierde cel mai ușor strălucirea. Am observat asta de-a lungul timpului și am încercat diverse produse de îngrijire, pentru a mă asigura că părul meu rămâne strălucitor cât mai mult timp.
 
Este important să știi cu ce probleme te poți confruntă în rutina ta de îngrijire a părului și este indispensabil să știi ce tip de par ai, pentru că vopsitul îți poate accentua anumite probleme, în special în cazul în care ai părul uscat sau ai scalpul ușor iritabil.
 
Calitatea părului este influențată de o serie de factori, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Printre ei se numără factorii de mediu, culoarea părului și folosirea aparatelor electrice pentru aranjarea părului. Fiecare în parte îl poate face tot mai deteriorat, mai uscat și mai lipsit de viață. Iar rezultatele vor fi tragice: păr deshidratat, luciu foarte foarte slab sau vei constata că vopseaua aplicată inițial s-a … decolorat. Nici soarele nu este prietenul tău: cu cât îți expui părul mai mult, cu atât vei vedea că se decolorează mai repede.
 
Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect al protecției părului este folosirea produselor speciale pentru menținerea culorii. Șamponul, balsamul și masca pentru păr vopsit nu trebuie să îți lipsească din baie în momentul în care te-ai decis să îți vopsești părul. Recomandat este să alegi produse create de aceeași companie care a produs și vopseaua, deoarece nu există riscul unor interacțiuni problematice.
 

Ce trebuie să cauți la produsele de îngrijire a părului vopsit?

În zilele noastre, ai acces la o gamă extrem de mare de produse de îngrijire a părului vopsit. Poți alege calitatea la prețuri accesibile și te poți bucura de toate funcțiile de protecție și regenerare de care are nevoie părul tău atunci când este vopsit. Printre beneficiile pe care trebuie să urmărești să le conțină produsele pe care le folosești se numără și următoarele: restaurarea PH-ului natural; conținut de ulei de argan, de nutrienți sau acizi grași esențiali, extrase organice și vitamine menite să permită părului să rămână puternic (vitamina B5 sau E). Alte funcții importante de care ar trebui să ții cont când alegi produsele pentru îngrijirea părului vopsit sunt: redarea strălucirii naturale sau protecție SPF pentru zilele calde de vară, pentru păr și scalp, dar și redobandirea umezelii naturale a părului.
 
Unul dintre produsele pe care le-am folosit și pe care îl recomand este masca pentru păr vopsit Loncolor Expert HEMPstyle, care îmbină calitățile extractelor din semințe de cânepă, proteine din orez și ale prețiosului ulei de jojoba, oferind părului o flexibilitate senzuală și un efect de strălucire satinată. Masca pentru păr vopsit conține extracte din semințe de cânepă, proteine din orez, Ceratonia siliqua, lămâie, trestie de zahăr și ulei de jojoba, cee ce oferă părului o întreagă gamă de beneficii: elasticitate, strălucire satinată, textură mătăsoasă, dar are și efect protector și nutritiv.
 

Cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont pentru îngrijirea părului după vopsire

  • Evită spălarea părului măcar 3 zile după vopsire, pentru a permite cuticulei să se închidă, sigilând vopseaua.
  • Folosește produse blânde de curățare, fără sulfați, deoarece sunt substanțe de curățare destul de intense, care pot înlătura vopseaua mult mai repede.
  • Protejează-ți părul de radiațiile UV, deoarece pot aduce părului tău proaspăt vopsit decolorare rapidă.
  • Folosește apă călduță când îți speli părul, pentru a păstra culoarea cât mai mult timp.
  • Folosește produse speciale pentru păr vopsit: șampon, balsam, mască de par. Chiar și un balsam fără clătire este de luat în calcul.
  • Evită instrumentele care îți încălzesc părul, precum placa de întins, ondulatorul și bigudiurile electrice, ce usucă părul puternic. Desigur, ar fi de preferat să nu utilizezi nici uscătorul de păr, cel puțin nu pe aer fierbinte. Eu recunosc că la foehn nu pot renunța.
 
O sugestie pe care intenționez să o iau în calcul cât mai curând este lenjeria de pat din satin sau mătase (în cazul fetei de pernă, cel mai probabil). Explicația este una destul de logică: prin frecarea de țesături, părul se poate deteriora, însă mătasea sau satinul permit părului să alunece fără nici cel mai mic impediment.
 
Tu cum ai grijă de părul tău vopsit?
 
Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

0 comentariu

Oana 18 aprilie 2022 - 8:30 AM

Și eu folosesc masca asta de par. ?

Răspunde
Corina Corina 18 aprilie 2022 - 8:31 AM

Eu folosesc balsamuri sau masti concepute special pentru par vopsit , am grija sa usuc parul la o temperatura joasa , iar vara il protejez cu o palarie sau o sepcuta !

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult