Recomandare de lumânări parfumate, turnate artizanal de delicata Anamaria de la Evenimente Luminaria Handcrafted Home & Events

de către Alina Anghel
Pe Anamaria am cunoscut-o online, ademenită de aromele pe care le avea pe site. Bine, recunosc, nici modul de prezentare nu era mai prejos și am urmărit constant ce și cum face. Ba mai mult de atât, ne-am cunoscut personal și m-a cucerit cu delicatețea, dedicarea și calmitatea ei. Este o persoană deosebită și respiră asta prin toți porii.
 
Acum, în momentul în care scriu, o lumânare cu aroma mea, turnată manual de Anamaria, îmi încânta simțurile. Dacă te întrebi ce e cu aroma mea, trebuie să îți spun că într-o seară, în joacă, în atelierul Luminaria Handcrafted a luat naștere o nouă aromă, ce miroase a Italia: niște bergamotă, portocală de Sicilia, un pic de lămâie, rozmarin și un strop de busuioc. Iar eu am avut onoarea să îi găsesc nume, că doar a fost ideea mea această aromă. Ce i s-ar potrivi mai bine ca Citric Paradise? Deci, în căldura toridă din București miroase a Italia, iar Anamaria este „de vină” pentru asta.
 
 
Pentru că îmi place mult ce face, am luat-o la întrebări și am primit detalii picante. Așa că este momentul să aflăm.

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Bună, eu sunt Anamaria de la Evenimente Luminaria Handcrafted Home & Events – locul în care leg prin parfumul lumânărilor mele cele mai frumoase amintiri de senzațiile trăite în cele mai intense momente ale tale.
 
Bun venit în universul meu luminat și parfumat Luminaria Handcrafted!
 
La bază sunt om de comunicare, dar acum sunt “bizniz liedi” (așa cum m-a numit unul dintre puștii pe care i-am întâlnit recent), producător de handmade, administrator de firmă și de site – al nostru, desigur!, content writer și visual storyteller pe Instagram.
 
Evenimente Luminaria Handcrafted Home & Events a pornit acum aproape trei ani, dintr-o nevoie a unei mame de nou-născut de a-și umple timpul în cel mai productiv mod posibil. Și pentru că în familie iubim porțelanurile vintage și lumânările ambientale, am hotărât să le îmbinăm pe cele două și să ne turnăm singuri propriile făclii. Așa s-a născut prima lumânare din atelierul Luminaria Handcrafted.
 
Apoi ne-am extins și pe sfera de evenimente cu papetărie pentru nuntă, mărturii parfumate și elegant decorate, sigilii și ștampile personalizabile pentru acestea, lăsând lumânările pentru secțiunea de Home. Dar nu am rămas doar aici, ci am introdus si difuzoarele cu pastile parfumate în selecția noastră de produse. Recent, am lansat două noi colecții de lumânări parfumate, pe care le-am gândit și le-am realizat în paralel: #intheMOOD, fiecare lumânare și aroma acesteia corespunzând unei stări sufletești și mândria sufletului nostru, colecția Premium, EROII de Basm.
 
Mai avem și serviciul “Parfumează-ți nunta!”, un serviciu unic în țară, prin care ne dorim să fim arhitecții olfactivi ai evenimentelor tale minunate.
 
La crearea produselor noastre, noi căutăm să folosim materiale cât mai naturale, care să nu afecteze mediul. Ceara de soia este certificată, parfumanții dedicați, fitilurile din materiale reciclate, recipientele ce se pot reutiliza oricând etc.
 

Cum ți-a venit ideea acestui business/proiect/concept și ce te-a determinat să îl creezi?

Ideea în sine nu aduce nici o noutate, nici măcar pe piața românească. Noi am început business-ul cu lumânări turnate în ceșcuțe din porțelan vintage. Deja existau producători de astfel de produse, de la care cumpăram asiduu, tocmai pentru că la bază exista de foarte multă vreme pasiunea de a colecționa iteme din porțelan, care să spună povești.
 
La fel de prezentă era și pasiunea pentru lumânări, deși cele pe care le foloseam cel mai des erau din colecții luxury: Diptyque, Jo Malone, Fornasetti, Byredo, pe care le folosim și acum, de altfel. Preferata mea în orice moment va fi mereu lumânarea Baies de la Diptyque de a cărei aromă m-am apropiat foarte tare atunci când am creat lumânarea Calm, din Colecția #intheMOOD.
 
Așa se face că, la începutul anului 2019, în timpul concediului de maternitate, am acordat credit turnării lumânărilor, pe care la început nu am văzut-o ca pe un business propriu-zis, ci ca pe o nevoie personală de a fi mereu înconjurată de arome și lumini.
 

Ce reprezintă pentru tine acest business?

Acum acest business reprezintă o sursă constantă de venit, care îmi permite să-mi exersez și să-mi provoc imaginația și resursele creatoare. În momentul de față este the dream job-ul la care nu-mi doresc să renunț vreodată.

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi task-urile în așa fel încât să le faci pe toate?

“Echipa”, huh?! Echipa suntem eu și Omul, la care ni se adaugă din când în când și Molecula noastră de aproape 4 ani. Eu sunt responsabilă de partea creativă și de execuția lumânărilor, Omul e responsabil pe parte de logistică, iar Mole, de cele mai multe ori, doar încurcă.
 
Dar nu aș schimba cu nimic mersul lucrurilor. Și da, odată cu înmulțirea comenzilor, am învățat să prioritizez task-uri și să le execut astfel încât să nu fac rabat la calitatea și la parametrii de livrare a comenzilor, sau la calitatea colaborărilor pe care le avem în derulare cu partenerii noștri.
 

Ce-ți aduce cea mai mare satisfacție?

Ooooo, dar până acum lumânările mi-au adus atât de multe satisfacții!
 
Întâi și întâi mi-au arătat că POT. Trebuie doar să vreau. Să vreau să mă perfecționez, să vreau să învăț, să vreau să aduc produse și servicii care să placă câtor mai mulți clienți.
 
Însă, cea mai mare satisfacție de până acum a fost feedback-ul direct al prietenilor noștri, care au fost plăcut surprinși de calitatea produselor noastre.
 
Satisfacția cea mai recentă este dată de faptul că am reușit să strâng în jurul unei idei de colecție de lumânări parfumate, nu mai puțin de 5 ateliere de creație, românești 100%. Sunt fan handmade-ul autohton și susțin cât mai mult producătorii români.

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

În viitorul, nu prea îndepărtat îmi doresc eu, intenționez să-mi relochez Atelierul și să-l transform în spațiul care îmi va permite să mă desfășor atât de mult pe cât îmi doresc.
 
Îmi doresc foarte mult să-mi pun în aplicare toate ideile de colecții de lumânări parfumate la care mă gândesc în orice clipă, îmi doresc să scot pe piață produse și servicii noi, de calitate, accesibile cât mai multor iubitori de frumos și de handmade.

Am aflat că lansezi o nouă colecție (EROII de Basm), la un timp destul de scurt față de cea anterioară (#intheMOOD). De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată? Care este povestea din spatele acestor două colecții?

Să știi Alina, că cele două idei de colecții au mers în paralel.
 
Îmi doream demult să diversific oferta de lumânări parfumate și să fac o colecție cât mai accesibilă tuturor și astfel a apărut #intheMOOD. Punctul de plecare al acestei idei au fost chiar stările pe care le simți în diferite momente și cum poți face să le simți din nou și din nou. Acum este simplu… Vrei să simți LOVE, EUPHORIA, HAPPINESS, CALM sau ACCOMPLISHMENT – aprinzi o lumânare de la Luminaria Handcrafted, din colecția #intheMOOD. Chiar și mesajul inscripționat pe ambalajul produsului îți indică ce MOOD/STARE să alegi: “Today I’m in the MOOD for…” și aici alegi tu lumânarea cea mai potrivită.
 
Colecția EROII de Basm este, fără doar și poate, colecția PREMIUM din oferta noastră de lumânări parfumate. Este concentrată în jurul a 5 personaje din lumea basmului românesc: Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos, Zmeu’, Muma Codrului și Calul Năzdrăvan. Aroma acestor lumânări este în concordanță cu caracteristicile fiecăruia dintre aceștia 5.
 
 
Este mândria absolută a sufletului nostru creator, deoarece aceasta este ideea, conceptul de lumânare parfumată despre care spuneam mai sus că a strîns în jurul ei, nu mai puțin de 5 (CINCI?!) Ateliere de handmade românești. Este un produs 100% autohton, itemele ce o alcătuiesc fiind create în câteva locuri din țară. Conceptul și execuția lumânărilor ne aparține.
 
Apoi, avem ilustratorul care a dat față EROILOR. Ilustratorul nostru este o fată extrem de talentată, cu un stil de desen unic și original. Locuiește lângă București și o găsești sub numele de Ana-Maria Dincă, la ArtBoutique 7 of 9. Următorul este Atelierul de ceramică, Ceramical, pe care-l găsești la Snagov și care a dat formă conceptului nostru. Apoi detaliile care disting această colecțiile de tot ceea ce am văzut până acum. Acestea au fost create de atelierul de croitorie al Elvira Concept la Drăgășani și Atelierul de caligrafie al Cristinei, Caligrafiat, de la Brașov, care a dat nume produsului final.
 
Este o colaborare care i-a strâns pe toți acești oameni zone diferite din țară, oameni care au avut un răspuns senzațional la ideea noastră, oameni care au refuzat plata pentru serviciile aduse și care chiar ne-au mulțumit pentru că le-am permis să facă parte din acest “basm”, pe care cu toții îl trăim acum.
 

Cum a fost anul 2020 și ce s-a schimbat în 2021?

În mod surprinzător, pentru noi anul 2020 a însemnat anul în care s-au petrecut cele mai mari schimbări în bine pentru noi. Ne-am relansat, cu o imagine nouă, ne-am axat foarte tare pe partea de promovare și vânzare online, deoarece acesta a fost contextul oferit de pandemie. A fost cea mai bună mutare pe care am putut-o face și care ne-a propulsat direct în “mijlocul acțiunii”, ca să zic așa. Datorită curajului pe care l-am avut de a face pași în 2020, am putut să investim în 2021 în noi, ca oameni, în Atelierul nostru și în noile colecții pe care le-am scos până acum și pe cele pe care le veți putea vedea și de acum înainte.

Ce obiective ai pentru acest an (sau următorul)?

În mod cert obiectivul principal este relocarea Atelierului și dotarea acestuia, până la sfârșitul verii. Mai avem puțin de lucru, dar suntem pe drumul cel bun.
 
Apoi ne dorim ca spre finalul anului să ne punem în aplicare încă o idee de colecție de lumânări parfumate, care ne este tare dragă și pe care o așteptăm cu nerăbdare.
 
Să participăm la cât mai multe târguri și evenimente fizice, deoarece le-am dus dorul tare de tot în ultimul an.
 

Care este parfumul tău preferat?

Este o informație personală, care să știi că îmi place mult și care se reflectă și în alegerile pe care le fac în privința lumânărilor mele. Îmi plac aromele orientale, spicy (mirodeniile), vanilate, dar și aromele musky, de pământ. Parfumul meu preferat va rămâne mereu Kashaya de la Kenzo, chiar dacă este un parfum discontinuat.
 
Și da, se potrivește personalității mele mănușă. “Kashaya” înseamnă în sanscrită “dragostea eternă”. Este parfumul femeii care crede în dragostea absolută, dragostea care durează, nu cea care arde ca flacăra lumânării și se consumă precum aceasta. Este dragostea blândă, care-și păstrează cumpătul și rămâne caldă, încrezătoare și protectoare.
 
Kashaya este unul dintre cele mai complexe parfumuri pe care le-am întâlnit. “Nasul” din spatele formulei acestuia, Sophia Grojsman, ce a lucrat cu mari case de parfumuri: Frédéric Malle, YSL, Laura Biagiotti, Oscar de la Renta, Lancôme, Bvlgari, Estée Lauder și mulți alții. Ea a ales o gamă variată de arome de la cele fresh de top, la floralele de mijloc și bazele dure de lemn de santal, cedru, vanilie și mosc, pe care le ador.
 
Și uite cum ai reușit tu să trezești blogger-ul de beauty din mine, care dormea liniștit de mai bine de 4 ani!
 
Aș încheia cu un sfat pentru suflet. Pentru că noi punem foarte mult suflet în fiecare dintre produsele care pleacă din Atelierul nostru luminat și parfumat. Și se adresează tuturor antreprenorilor, indiferent de câte cifre adună afacerea lor la bilanțul anual.
 
DREAM BIG, BUT START SMALL
 
Dragilor, plecați la drum cu mindset-ul potrivit și afacerea voastră va avea succes garantat. Nu pierdeți din vedere „the big picture”, însă înarmați-vă cu multă răbdare, fiți perseverenți și rezultatele nu vor întârzia să apară.
 
Vă doresc tuturor numai clipe luminate și parfumate!
 
Cu recunoștință,
Anamaria și Echipa Luminaria Handcrafted
 
 
Eu îți mulțumesc oficial, Anamaria, că ai acceptat invitația și mi-ai permis să intru puțin în atelierul și spațiul tău. Îți doresc ca toate planurile să devină realitate!
 
Love, 
Alina
 
Disclaimer: toate fotografiile, cu excepția primei, care este realizată de mine, sunt furnizate de Anamaria.

S-ar putea să-ți mai placă

5 comentarii

Unknown 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Mă bucur tare să te aflu și aici. A fost o reală plăcere să fiu parte din proiectul tău frumos❤️
Love you, girl❤️

Răspunde
Oana 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Frumos interviu, l-am citit cu drag. Aștept și altele??

Răspunde
Oana 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Frumos interviu, l-am citit cu drag. Aștept și altele??

Răspunde
Irina Anghelina 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Cat de frumos arată ❤

Răspunde
Valeria Chertes 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Mulyumim pentru recomandare!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult