Porto Bello, un parfum perfect de primăvară

de către Alina Anghel
Când ai o colecție măricică de parfumuri, să descoperi altele noi pe care să le adaugi poate fi o provocare. Îmi plac parfumurile interesante, care să nu fie florale, nici grele, ci fresh. Iar în ultima vreme am observat că printre cele preferate se numără cele ce conțin parfum citrice. Despre Porto Bello nu știam prea multe, însă m-a atras descrierea lui și iată că a ajuns în colecția mea.
 

LE COUVENT Maison de Parfums

Cum a apărut această casă de parfum? Totul a început la Couvent des Minimes, un loc maiestuos fondat în 1614, în sudul Franței, unde a trăit Louis Feuillée, botanist celebru al regelui Ludovic al XIV-lea. Acesta a călătorit pe diverse continente în căutarea unor plante unice și a lăsat mănăstirea că moștenire a călătoriilor sale remarcabile. LE COUVENT îi aduce un omagiu, perpetuând istoria prin crearea primului brand francez 100% vegan de Haute Parfumerie (parfumerie de nișă), recunoscut de către British Vegan Society.
 

Colecția „Parfums Remarquables”, din care face parte parfumul Porto Bello

«Colecția „Parfums Remarquables” este o invitație de a descoperi alte locuri, alte orizonturi. Un port, o insulă, deșerturi, oceane … Să mergi într-o călătorie și să transformi ținuturile necunoscute în parfumuri, această este o idee care îmi place. Această colecție urmărește ambianțele acestor porturi legendare unde ancorează Louis Feuillée, botanist al regelui Ludovic al XIV-lea și figură emblematică a Le Couvent des Minimes.» Jean-Claude Ellena, Creative Fragrance Director Le Couvent.
 

Porto Bello, parfum cu miros de portocale

Porto Bello este un parfum Citric Gurmand unisex, lansat în 2018, alături de celelalte nouă parfumuri ce fac parte din Colecția „Parfums Remarquables” și te duce cu gândul la însorita Panama Bay, areal pe care încearcă să îl recreeze.
 

Porto Bello combină notele amare de portocale cu note lemnoase, peste care adaugă un strop de tămâie și rezultatele sunt delicioase: un parfum senzual, ce rezistă pe pielea mea ore în șir, fără a fi dulce sau dizgrațios. Unisex, poate fi folosit și de partener, pe a cărui piele va mirosi diferit.

 
Porto Bello este un parfum 100% vegan, cu 18% concentrație și până la 86% materiale de origine naturală, iar colecția este dezvoltată în Grasse.
 
Care este parfumul tău preferat în această primăvară? Ai folosit vreun parfum de la casa LE COUVENT Maison de Parfums?
 
Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

2 comentarii

Monica 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Nu am nimic de la ei, am oriflame, yves, avon.

Răspunde
Oana 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Il am si eu in varianta travel size, miroase tare bine.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult