Peeling superficial la tine acasa cu GLYCO-A de la ISISPHARMA

de către Alina Anghel
Îmi doream tare mult să testez crema de acid glicolic de la ISISPHARMA și o aveam pe lista de cumpărături de ceva vreme, însă am primit-o recent spre testare, alături de restul gamei: spumă de curățare iluminatoare și crema reparatoare și calmantă. Au intrat imediat în rutina mea de îngrijire a tenului și mă declar mulțumită de efecte, chiar dacă nu sunt extrem de vizibile încă (pentru că o rutină cu acizi nu aduce miracole pe piele peste noapte, e nevoie de o perioada mai îndelungată pentru a șterge anumite pete, cum sunt cele două care mă deranjează pe mine).

Acid glicolic și peeling superficial

Acidul glicolic este o substanță exfoliantă care face parte din grupa alfa hidroxi acizilor, cunoscuți drept acizi AHA și are una dintre cele mai mici molecule din grupul său de acizi, ceea ce se traduce prin ușurința cu care este absorbit în piele și se metabolizează la nivel celular și molecular. Acest acid are capacitate deosebită de a pătrunde în piele și este folosit uzual pentru efectul exfoliant (peeling). Peeling-ul îmbunătățește aspectul general al pielii, redă strălucirea naturală a tenului, estompează imperfecțiunile de suprafață, ameliorează petele pigmentare și reduce profunzimea ridurilor.
Din câte am citit, nu se recomandă amestecul acidului glicolic cu alți compuși cu efect exfoliant (retinol sau alt tip de acizi AHA) în ziua în care folosești acidul glicolic, deoarece există riscul să-ți exfoliezi excesiv tenul și să provoci uscarea pielii și să apară iritații. De asemenea, este foarte important să folosești SPF50 pe ten în fiecare zi, dar mai ales în cazul în care aplici acizi. Știu, am mai zis, dar prefer să o spun de fiecare dată, pentru liniștea mea sufletească!

Gama GLYCO-A de la ISISPHARMA

Datorită ingredientului său activ, acidul glicolic, gama GLYCO-A oferă pielii beneficiile unui peeling
superficial cosmetic ce poate fi realizat în siguranță acasă, cu multiple beneficii:
  • Pori dilatați, piele ternă, exces de sebum, pete pigmentare, riduri și lipsa fermității: aspectul general al pielii este vizibil îmbunătățit cu ajutorul unei rutine personalizate;
  • Formule cu pH ul pentru un echilibru optim între toleranță și eficacitate;
  • Concentrații de acid glycolic potrivite fiecărui tip de imperfecțiune;
  • O rutină completă: pentru o eficacitate sporită un produs de curățare purifiant și iluminator și un
  • tratament calmant și reparator post peeling.

Spuma de curățare iluminatoare GLYCO-A de la ISISPHARMA

Este indicată pentru pregătirea tenului înaintea aplicării unei creme de peeling. Purifică, iluminează și exfoliază ușor datorită acidului glicolic în concentrație de 5.5% și are efect calmant datorită sepicalmului 1%. Datorită pH-ului de 3.8 scade pH-ul pielii, pregătind-o astfel pentru aplicarea cremei de peeling. Mie îmi place mult textura de spumă la produsele de curățare și ne-am înțeles de minune de la prima aplicare. Se lasă pe ten 2 minute, după care se clătește. 

Crema de noapte cu diverse concentrații de acid glicolic din gama GLYCO-A de la ISISPHARMA

Vine în trei concentrații de acid glicolic, în funcție de cât de grave sunt problemele pe care vrei să le repari: soft 5.5% acid glicolic și 3.8 pH; medium 10% acid glicolic și 3 pH și intense 25% acid glicolic și 3.1 pH, dar și 3% acid mandelic și 2% gluconolactonă.
Eu am ales varianta intense, nu încape îndoială, pentru că am niște pete pigmentare de care vreau să scap, iar Glyco-A Intense Peeling cremă de noapte cu 25% acid glicolic este indicată pentru un peeling superficial cosmetic în caz de riduri profunde, lipsa fermității și pete pigmentare. pH-ul de 3.1 oferă pielii echilibrul perfect între toleranță și eficacitate. Acidul glicolic 25% exfoliază și stimulează sinteza de colagen, acidul mandelic redă luminozitatea tenului, iar gluconolactona hidratează și calmează. Aspectul pielii devine mai neted, mai ferm, mai luminos. Aplic produsul așa cum este recomandat, seara, pe pielea curățată, de 2-3 ori pe săptămână și îl masez ușor până se absoarbe complet în piele. După 30 de minute aplic crema din aceeași gamă.

Crema reparatoare și calmantă postpeeling GLYCO-A de la ISISPHARMA

Este indicată pentru a calma și reface bariera naturală a pielii după aplicarea peelingului superficial. Calmează și redă confortul pielii datorită sepicalmului și uleiului de bumbac, repară cu ajutorul structurinelor 4%, hidratează și hrănește pielea datorită untului de shea. Are un pH de 5.5%, nu conține parfum, parabeni sau fenoxietanoli. Are o textură bogată, însă se absoarbe rapid și lasă pielea catifelată.
Concluzia? Este o gamă care m-a cucerit, iar produsele și-au făcut loc rapid în rutina mea. Aștept să văd și rezultatele la care sper, pentru că, așa cum spuneam, petele nu dispar peste noapte. Însă am încredere că sunt pe drumul cel bun.

Folosești acid glicolic sau alt exfoliant? Ce produse îți plac de la ISISPHARMA?

Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

4 comentarii

Monica 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Încă nu am nimic din gama lor, am văzut multe reclame la produsele lor!

Răspunde
Irina Anghelina 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Spuma de curățare mi-ar plăcea sa o încerc

Răspunde
Valeria Chertes 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Produse foarte bune,sa le folosești cu drag.

Răspunde
ISISPHARMA ROMÂNIA 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Ne bucură foarte tare feedback-ul tău! Mulțumim!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult