Hyalu B5 – un serum controversat

de către Alina Anghel
Brandul francez de dermato-cosmetice La Roche-Posay este cunoscut pentru colaborarea intensă cu medicii dermatologi și pentru angajamentul de a face îngrijirea pielii mai plăcută, pentru persoanele cu pielea sensibilă. Baza fiecărui produs este apa termală din La Roche-Posay, care are proprietăți antioxidante și terapeutice și calmează instantaneu pielea sensibilă și iritată, iar produsele La Roche-Posay au o compoziție minimalistă și sunt realizate în condiții de control strict. Și totuși, în acest context, a luat naștere Hyalu B5 serum, un produs cu alcool pe locul 3 în lista de ingrediente și parfum (la final, ce-i drept). 

Descrierea oficială a produsului

O formulă unică ce combină doua tipuri de acid hialuronic pur, vitamina B5 și madecassoside pentru a reumple pielea și pentru a favoriza repararea barierii cutanate și regenerarea pielii.
Reumplere: Moleculele de acid hialuronic cu densitate mare creează o barieră invizibilă pe piele pentru a reține nivelul optim de hidratare al tenului. În același timp, ajută la reumplerea liniilor fine și a ridurilor. Moleculele de acid hialuronic cu densitate mică pătrund în profunzimea pielii, având un efect de reumplere din interior, stimulând totodată regenerarea celulară. 
Reparare: Vitamina B5 este un ingredient esențial care suține refacerea naturală a barierei cutanate. Madecassoside este o moleculă cu acțiune multiplă cunoscută pentru efectele sale de regenerare și calmare.
Calmare și efect anti-oxidant: Apa termală La Roche Posay este încărcată cu elemente naturale și nutrienți esențiali ce ajută la repararea barierei cutanate și la menținerea echilibrului microbiomului.
Toleranță optimă, dovedită clinic chiar și pentru pielea sensibilă și simțită de către consumatori:
  • Testat pe aproximativ 580 de persoane
  • Testat pe pielea sensibilă
  • Apreciat 100%

Părerea mea despre Hyalu B5 serum

Deși am fost sceptică (datorită alcoolului și parfumului), curiozitatea a învins și am început să folosesc Hyalu B5 serum. Am constatat că nu am niciun efect advers de la el (mi se întâmplă să mă usture sau să îmi lăcrimeze ochii în cazul produselor cu un conținut ridică de alcool), iar tenul arată mai odihnit, mai luminos și se vindecă mai repede (am obiceiul să mai rup bubițele care apar aleator).
Recipientul cu pipetă dozează foarte bine produsul, iar aplicarea este ușoară. Nu ai nevoie de mai mult de câteva picături (2-3 pentru ten, 7-8 dacă îl aplici inclusiv pe gât și decolteu). Este de preferat să fie aplicat pe pielea umezită cu apă termală, pentru o absorbție maximă, iar după el se aplică o cremă hidratantă. Ca textură, este un gel consistent, ce se absoarbe destul de bine și cred că este potrivit tuturor tipurilor de piele, mai ales în sezonul rece.
Al treilea ingredient, însă, este alcoolul. Se știe că pe termen lung nu este ok, stimulează deshidratarea și iritarea tenului, iar mirosul serumului este foarte puternic, produsul conține și parfum. Dacă ai tenul sensibil, este foarte probabil să ți-l irite și nu îl recomand să fie folosit pe un ten sensibil sau iritat. Cred că parfumul ar putea fi eliminat complet, iar concentrația de alcool poate fi redusă. În acest context, nu este un produs pe care l-aș integra în rutina mea de îngrijire a tenului pentru o perioadă îndelungată.
Lista completă a ingredientelor este mai jos. Ce mi se pare interesant este faptul că pe unele site-uri (de exemplu incidecoder.com) unde este listată compoziția nu apar aceste 2 ingrediente: Glyceryl Isostearate (emolient, care poate fi declanșator al acneei fungice), Madecassoside (antioxidant ce ajută la vindecarea rănilor). skincarisma.org face o analiză detaliată, însă ingredientele nu apar în ordinea corectă.
Aqua (Water), Glycerin, Alcohol Denat, Propylene Glycol, Panthenol, Pentylene Glycol, Dimethicone, Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Ppg-6 Decyl Tetradeceth-30, Glyceryl Isostearate, Madecassoside, Sodium Hyaluronate, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium Edta, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance).
Este un produs controversat? Da. Este un produs care nu are cea mai bună compoziție și, totuși, la nivelul pielii se comportă excelent (cel puțin pe moment).
Sunt curioasă dacă l-ai încercat și cum ți s-a părut; l-ai încerca?
Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Valeria Chertes 02 decembrie 2020 - 5:09 PM

Nu l-am incercat inca dar sigur îl voi achiziționa.

Răspunde
Irina Anghelina 02 decembrie 2020 - 5:09 PM

Mi-ar plăcea să îl încerc ❤

Răspunde
mihaela 13 decembrie 2020 - 11:47 PM

Nu am incercat acest produs,l-am văzut la @beautybarometer……Ea nu este super incantata și tind sa ii dau dreptate,cred că în anul 2020,in anul când există atâtea cereri,atâtea studii,atâtea precedente,de ce sa vi cu un produs cu alcool și produs când toată lumea,dar toată lumea macar astea doua ingrediente știe că sunt dăunătoare pe termen lung??Mai ales la un așa nume și la celelalte produse pe care le produce,sa vi cu un ……..produs submediocru,mi se pare bătaie de joc!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult