28
Sumar articol
Nu știu tu cum ești, însă eu mă bucur ca un copil de fiecare dată când îmi iau un nou telefon. Îmi aduc aminte de primul meu telefon, un Motorola T190. Era atât de micuț și fragil, însă totodată puternic. Puteai să arunci cu el „din greșeală”, nu avea nici cea mai mică zgârietură. Nu îi trebuia nici folie de protecție, nici husă. Îl ascundeam în buzunarul de la blugi și îmi aduceam aminte de el doar când mă așezam pe scaun și simțeam că mă înțeapă mica antenă pe care o avea. Au trecut aproape 20 de ani de atunci și piața telefoanelor mobile a evoluat enorm. Sunt din ce în ce mai inteligente, mai mari, mai utile din punct de vedere al multiplelor opțiuni pe care ți le oferă zi de zi (cunosc oameni care își fac toată treaba de pe smartphone, nici nu mai au nevoie de laptop). Cu toate astea, sunt extrem de fragile. Fiecare display spart ia cu el o bucată din inima ta (de portofel nici nu mai discutăm în acest context, cu cât e mai nou telefonul, cu atât e mai scump display-ul). Și atunci, de ce să nu îl protejezi? Nu-i așa că ti-ai dori ca telefonul tău să arate și să funcționeze că în ziua în care l-ai luat? Știu, și eu! De aceea, ține cont de sfaturile de mai jos.
Alege accesorii de calitate
Fie că discutăm de folii sau de huse pentru telefoane, prefer să merg pe principiul „dau un ban, dar stau în față”. La primul meu smartphone nu am pus preț pe astfel de detalii și am cumpărat ce am găsit, să fie. Desigur, nici la capitolul preț nu am plătit prea mult, dar mă gândeam că oricum toate sunt la fel. Ei bine, la prima căzătură mai serioasă display-ul s-a făcut bucăți, husa a sărit cât colo, iar telefonul meu a fost atât de grav avariat încât a trebuit să cumpăr altul. Mi-am învățat lecția și de atunci aleg numai produse de calitate. Un exemplu în acest sens este folia cu margini rotunjite 3D de la Devia, care oferă protecție de lungă durata împotriva zgârieturilor și acoperă ecranul în totalitate, inclusiv pe laturile rotunjite. Display-ul telefonului meu este intact, după aproape doi ani de la aplicarea ei.
Husele pentru telefoane nu sunt un moft!
Chiar dacă ai senzația că îți „îngrașă” telefonul, o husă de calitate nu face altceva decât să îl protejeze. Breaking news! Există inclusiv huse ultraslim, dacă vrei ca telefonul tău să arate cât mai subțire, dar și huse anti-șoc, pentru cei care își scapă telefonul des (cum este soțul meu). Mie îmi place să am mai multe huse și să le alternez, în funcție de starea mea de spirit. Există inclusiv huse fashion, dacă vrei să te remarci cu una Karl Lagerfeld sau Ted Baker, dar trebuie să recunosc că pe mine m-au convins cele Spigen. Fiecare husă Spigen este confecționată din materiale de calitate superioară, cu margini moi din TPU silicon și spatele din plastic transparent (Policarbonat – PC). Colțurile beneficiază de tehnologia Air Cushion pentru o absorbție cât mai ridicată a șocurilor. Husa protejează telefonul eficient împotriva zgârieturilor și șocurilor și este certificată military grade MIL-STD 810G-516.6. (nu știu exact ce înseamnă asta, dar așa e că sună bine?!)
Alege un magazin serios de la care să cumperi
Fie că îți cumperi un telefon sau un accesoriu, partenerul tău ar trebui să fie unul care să prezinte încredere. BrandGSM, de exemplu, este un magazin cu prezență îndelungată pe piață, atât în offline, cât și în online. În plus, faptul că găsești toate accesoriile necesare în același loc (au o gamă extrem de variată) pentru mine este un avantaj. Să nu mai spun de prețul curierului, care este extrem de mic față de alte magazine de profil.
Pot părea detalii, însă ele fac diferența. Și am observat că folosind produse de calitate telefonul meu arată că nou. Tu cum ai grijă de telefonul tău?
*Articol scris pentru SuperBlog 2020