Andreea Radu, punctul comun dintre She is Mom și Talent Center

#InterviuCuUnAntreprenorRomân

de către Alina Anghel

Pe Andreea am cunoscut-o acum câțiva ani, prin 2018 cred, când mi-a propus niște joburi. Nu s-a legat nimic la acel moment, dar, cum lumea e mică, azi este invitata mea în rubrica #InterviuCuUnAntreprenorRomân. O las pe ea să povestească ce face și cum.

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Sunt Andreea Radu, Co-fondator și Product Manager pentru She is Mom și Managing Partner în agenția de recrutare Talent Center. Am absolvit Facultatea de Istorie, care a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea pentru că am întâlnit oameni, colegi și profesori care m-au format și încurajat să vreau mai mult. După facultate, am știut ce nu vreau să fac și am început să explorez ce înseamnă “un serviciu”. Am lucrat 11 ani într-o companie în care am învățat foarte mult și a pus baza a ceea ce sunt acum din punct de vedere profesional. Dar într-o zi, mi-am dat seama că vreau mai mult. Îmi doream altceva, dar frica și nesiguranța m-au făcut să amân mult timp să merg spre „altceva”. Datorită câtorva oameni din jurul meu care mi-au dat imboldul de a face schimbarea, am avut curajul de a-mi da demisia și de a o lua de la capăt. 

Călătoria mea spre domeniul de resurse umane și recrutare a durat doi ani, dar nu am renunțat niciodată și am avut șansa de a o întâlni pe Alexandra (Alexandra Badea, Fondator She is Mom) care mi-a oferit oportunitatea să văd dacă îmi doresc cu adevărat să lucrez în această industrie. Primele lucruri pe care i le-am spus Alexandrei au fost o listă cu ce nu îmi doresc să fac și de 6 ani, în fiecare zi mă provoacă să mai fac ceva de pe aceasta listă și să scap de fricile și preconcepțiile mele.

Sunt antreprenor în formare și deși, nu m-aș fi văzut niciodată în această poziție, cred că am descoperit ce îmi doresc să fac în continuare ca linie profesională. 

Îmi plac cărțile și călătoriile, deși cel mai bine mă simt acasă, iar lucrul remote în ultimii 3 ani nu a fost atât de covârșitor pentru mine.

Cum ți-a venit ideea acestui proiect și ce te-a determinat să îl creezi?

Experiența în Talent Center, cea de activitate într-o agenție de recrutare este provocatoare, frumoasă și în același timp grea. Lucrând cu oamenii și încercând să oferi suport și înțelegere pentru toată lumea nu este ușor, constant apar întrebări, idei și soluții pentru cum să faci lucrurile mai bine și să îți îmbunătățești modurile de abordare. 

Ideea She is Mom i-a venit Alexandrei după o întâlnire cu o femeie antreprenor, mamă și angajată remote într-o companie din București. Întâlnisem multe mame aflate în diverse situații pe plan profesional (doreau să facă o schimbare, doreau să devină antreprenor, voiau un program flexibil, voiau “altceva”, dar nu știau ce) și am hotărât să găsim o soluție pentru ele.

Mai mult decât atât, trecusem și eu prin aceeași experiență: după 11 ani într-o companie nu știam cum să scriu un CV, nu știam unde sa încep căutările, ce ar trebui să fac și am simțit lipsa unui sistem care să mă ajute, specialiști cu care pot vorbi, pe care să-i întreb despre domeniul respectiv și o lipsa de resurse pentru ceea ce voiam, o persoană care să îmi valideze gândurile și care să îmi dea încredere în propriile puteri. 

Aceste experiențe ale noastre și ale mamelor cu care ne-am întâlnit pentru a valida ideea ne-au făcut să creăm comunitatea She is Mom, un loc unde poți găsi răspunsuri, idei, sprijin și resurse, un loc unde poți vorbi despre frici, probleme, dileme și să ai încredere că poți trece peste ele.

Ce reprezintă pentru tine acest business?

Acest business pentru mine înseamnă un pas înainte, un loc în care mă regăsesc și unde îmi depun toate resursele și pentru că am încrederea că oferă tuturor o bucățică din ceea ce caută. 

Nu este ușor și fiecare zi vine cu provocările ei, dar un job la care te duci cu mintea deschisă și gânduri bune, te face să privești lucrurile altfel și să vezi fiecare piedică nu ca pe un inconvenient, dar ceva peste care poți trece, de la care poți învăța și te ajută să găsești o modalitate de a o înlătura.

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

De la idee la concept, la produs și în final la rezultate este un drum de 3 ani cu multă munca în spate.

În acest moment, suntem o echipă de 5 oameni care coordonează partea de business, operațional, marketing și dezvoltare IT. Am învățat, fiecare dintre noi, să facem multe lucruri, să ieșim din aria noastră de expertiză și câteodată asta se vede în organizarea timpului, dar în același timp am învățat să prioritizăm, și să luăm lucrurile unul cate unul. 

Nimic nu este ușor, dar nimic nu este imposibil (când dezvoltăm ultima variantă a website-ului, de fiecare dată când întrebam dezvoltatorul dacă asta se poate, primeam răspunsul „totul se poate”, trebuie doar să înțelegi ce vrei să transmiți clientului).

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Oamenii. Comunitatea She is Mom este formată din mame, femei, companii, antreprenori, experți, mentori, toți cu așteptări, dorințe, pretenții, visuri și când găsesc răspunsurile pe care le caută aici și ne spun „asta e cea mai tare comunitate” este ceva care ne face de fiecare dată să „sărim în sus” de bucurie.

She is Mom este prezentă și la nivel internațional și ne-am întâlnit cu oameni de peste tot din lume care ne-au spus „Wow, chiar era nevoie de așa ceva” și ne-am dat seama că problemele mamelor, viitoarelor mame și ale femeilor sunt peste tot aceleași, trecând peste diferențele de cultură, de limbă, de legislație. Deși există organizații, asociații și comunități peste tot în lume care sunt implicate în găsirea de soluții pentru femei, există o lipsă de comunicare între toate acestea și câteodată rezultatele întârzie să apară din această cauză. She is Mom vrea să fie un astfel de loc de întâlnire pentru toți acești oameni și comunități.

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Următorul pas este de a duce She is Mom la nivel global. 

Alexandra a făcut primul pas de a stabili She is Mom în Portugalia (avem mulți membri ai comunității stabiliți în țări din Europa, Statele Unite și în Asia) și am început să facem primele introspecții în Statele Unite ale Americii.

Îmi doresc ca acest business să devină un punct de referință pentru transformarea mamelor și femeilor la nivel profesional și personal.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată?

Inspirația ne vine de la oamenii cu care lucrăm. Platforma s-a transformat și s-a îmbunătățit în fiecare an. Pornind de la primele întâlniri cu mamele și companiile în 2019, transformarea care a avut loc o data cu Martie 2020 și Covid când circumstanțele s-au schimbat pentru toată lumea, până la schimbările care trebuie integrate postcovid, dorințele și așteptările actuale ale oamenilor – noi încercăm să răspundem tuturor nevoilor și să creăm un mediu propice de dezvoltare.

Cum a fost anul 2021 și ce s-a schimbat în 2022?

Anul 2021 a fost un an de schimbări rapide, adaptare și cercetare. În anul 2022 am văzut lansarea noii platforme, conexiuni mai multe la nivel global, conștientizarea și creșterea încrederii în platformă.

Ce obiective ai pentru 2023?

Pentru 2023 îmi doresc să dezvoltăm comunitatea și să găsim soluții ca să aducem și mai mult față în față oamenii cu interese și nevoi comune. De asemenea, vrem să începem dezvoltarea unei aplicații mobile.

Care este parfumul tău preferat?

Recunosc că nu sunt o cunoscătoare în ceea ce privește parfumurile iar în ultimii 3 ani, de când lucrez remote, nici nu am avut multe ocazii să îl folosesc. 

Parfumul care îmi place cel mai mult și l-am folosit iar și iar este J’adore de la Dior.

***

Orice femeie care vrea să facă o schimbare profesională, care este confuză și nu știe încotro să meargă este invitată în Clubul She is Mom: www.sheismomclub.com.

Orice companie care își apreciază angajatele este invitată să investească în programe dedicate mamelor, mai multe detalii aici: https://www.sheismomclub.com/companies

***

Mulțumiri, Andreea, pentru informațiile atât de valoroase. Pe lângă link-urile de mai sus, găsești comunitatea She is Mom pe Facebook, LinkedIn și Instagram.

Love,
Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Andreea.

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 23 iunie 2023 - 1:47 PM

Foarte frumos interviul, felicitări!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult