Frumusețe atemporală a la Cleopatra

de către Alina Anghel
De fiecare dată când mă gândesc la frumusețe, imaginea care îmi vine în cap este a Cleopatrei. Poate părea clișeic, însă pentru mine este cea mai frumoasă femeie din istorie. Și puternică, chiar dacă caracterul ei nu a fost cel mai bun. Însă pentru a-ți atinge scopurile, câteodată faci mai multe decât ți-ai propus. S-a presupus că se folosește de toți pentru a ajunge pe tron și probabil este ceea ce a și făcut. Însă frumusețea ei atemporală a fost de ajutor. Cum crezi că ar arăta rutina de îngrijire al Cleopatrei? Eu mi-am imaginat de mai multe ori, iar dacă aș găsi o scrisoare de la ea, cu ritualul ei, sunt sigură că ar fi scrisă ca mai jos.

„Când ai sclavi care să te ajute, totul pare mai ușor. Baia cu lapte și plante aromate se prepară aproape singură și le-am dat instrucțiuni clare despre cât de fierbinte să fie apa. Mă relaxez și mă gândesc cât de bine mă voi simți după o baie fierbinte, în care voi fi doar eu cu gândurile mele. Mâine e o nouă zi și o luăm de la capăt, dar în seara asta e doar despre mine și momentele mele de respiro. Ies din cadă și urmează un adevărat ritual de înfrumusețare. Doar nu crezi că pielea asta perfectă se întreține singură, nu-i așa? Poate am eu cele mai bune gene, însă oricine are nevoie de o cremă hidratantă.

Îmi tamponez pielea ușor, pe tot corpul. Nu o frec, nu o agresez. Dacă pielea mea este fericită, și eu sunt. Asta înseamnă că trebuie să fie mereu moale, niciodată uscată și întotdeauna catifelată. Apoi masez fiecare părticică din ea, încet și grațios, îi ofer hidratarea de care are nevoie, dar și o crema restructurantă de noapte, care îmbunătățește fermitatea pielii. Te întrebi, probabil, de ce fac eu asta și nu îmi pun servitoarele la treaba? Pentru că pielea mea este prea prețioasă pentru a fi masată de alte mâini. Este mai mulțumită când mă ocup personal de ea. Poate o să zici că sunt nebună, însă nu e așa, sunt doar excentrică și trebuie să te obișnuiești cu asta.

Statutul meu îmi permite să am acces la orice îmi doresc, însă de multe ori ceea ce vreau eu este imposibil. Sper, însă, ca moștenirea mea să rămână în urmă și să ajungă la cineva care o va prețui. Voi dezvălui secretul pielii mele perfecte și vreau să se bucure de el toate femeile din lume, când eu o voi părăși. Căci nu îmi va mai face nimeni concurență. Tu, care citești această scrisoare, să știi că gama mea de cosmetice are la baza un complex inovativ format din 3 ingrediente fundamentale (sau esențiale) ce formează complexul anti-age: acidul Hialuronic, vitamina E, juvinity. Chiar dacă în aceste timpuri nu se fac studii, eu sunt vizionară și, ținând cont că am testat chiar pe mine, îți garantez că acest complex anti-age are efect geriatric asupra pielii, prevenind şi atenuând semnele senescenţei tenurilor mature şi uscate, datorită următoarelor componente: acidul hialuronic, ce asigură tenului matur nivelul optim de nutriţie şi hidratare, restaurând bariera hidro-lipidică de protecţie; vitamina E, ce limitează stresul oxidativ, cauzat de acțiunea negativă a radicalilor liberi. În plus, vitamina protejează acidul hialuronic, fibrele de colagen și elastina proprii pielii; juvinity, un ingredient ce va fi redescoperit când tu citești aceste rânduri, supranumit și „Complexul tinereții” sau „Rezervorul de tinereţe îndelungată a pielii”, ce întârzie îmbătrânirea metabolică şi a nucleului celulelor și revigorează replicarea celulară. Spune și tu dacă nu am dreptate! Crezi că Gerovital H3 Classic este o denumire bună pentru gama asta? Dacă da, lanseaz-o pe piață și sigur nu vei regreta. Ba mai mult, ai deja o poveste în spate, deși este posibil să nu te creadă nimeni, că nu găsești scrisori de la regine pe toate drumurile. 

Revenind, îți masezi bine atât tenul, cât și pielea de pe corp, te îmbraci cu cele mai fine pijamale și te bagi la somn. Nu zăbovi prea târziu în noapte, căci pielea are nevoie și de odihnă. Așa că, acestea fiind spuse, noapte bună!”
Crezi că este plauzibilă această rutină pentru una dintre cele mai mari regine din istorie? Tu ce crezi că folosea?
*Articol scris pentru SuperBlog 2020

S-ar putea să-ți mai placă

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult