O noua sectiune pe blog: Parfum si Guerlain – Mitsouko

de către Alina Anghel
De azi am o noua rubrica pe blog, mai precis Parfum. De cateva luni sunt intr-un minunat grup de facebook, unde am invatat foarte multe despre aceasta noua pasiune, parfumul, motiv pentru care am decis ca este cazul sa ii dedic o sectiune separata. Pe langa articolele mele, in aceasta rubrica vor aparea si articole scrise de alte persoane si semnalizate ca atare, iar pentru toate informatiile transmise isi vor asuma raspundere. 
Invitatul zilei este Radu Florin (fotografia de mai jos ii apartine) si deschide sectiunea cu un clasic de la Guerlain – Mitsouko. Numele inseamna „mister” in japoneza si vine de la eroina lui La Bataille, romanul cel mai bine vandut de Claude Farrere, care spune povestea de dragoste dintre frumoasa sotie a unui amiral japonez si un tanar atasat naval britanic, in timpul razboiului ruso-japonez. Parfumul este creat de Jacques Guerlain. Ma ma simt transportat intr-un portal de istorie a parfumurilor pentru ca pur si simplu nu se mai produc parfumuri de genul asta. Parca iti sopteste din sticla creata de Brosse Verrieres (infiintata in 1857, flacoane produse in sticle neagri, albastri, verzui sau alba, suflate, apoi turnate. Principalii clienti au fost parfumierii regionali din Grasse, Vallaurus, le Cannet):  Mirositi-ma, pentru ca nu voi fi prea mult timp pe aici. Mitsouko 1919. Cat de curand implineste venerabila varsta de 100 de ani.
Guerlain este unul dintre cele mai legendare branduri de parfumuri frantuzesti, de produse pentru ingrijirea pielii si de cosmetice decorative, face parte dintre producatorii cei mai renumiti si se numara printre cei mai vechi. Brandul a fost fondat in 1828 de catre Pierre-François-Pascal Guerlain, care a inceput sa-si vanda propriile parfumuri, ape de toaleta si produse cosmetice in primul sau magazin din Paris. La mijlocul secolului al XIX-lea, Guerlain era cel mai cautat parfumier din Paris, datorita conceptului sau de personalizare a parfumurilor – a creat, de exemplu, Eau Impériale pentru Ducesa Eugenie, sotia lui Napoleon al III-lea. De-a lungul timpului, a castigat clienti la cele mai multe curti regale europene, printre acestia numarandu-se regina Victoria a Marii Britanii, regina Isabela a Spaniei sau imparateasa austriaca Sissi.
Din anul 1860, cand Pierre-Francois-Pascal Guerlain a creat primul sau parfum Eau de Cologne Impériale, au aparut sub marca Guerlain peste 200 de parfumuri pentru barbati si femei. Printre creatori, in afara de fondatorul brand-ului, s-au aflat si descendentii lui Jacques Guerlain, Jean- Paul Guerlain sau Aimé Guerlain.
Guerlain a folosit intotdeauna materiale de lux si rare, ca vanilia franceza sau ylang-ylang-ul din propriile sale plantatii din Insulele Comore. A fost un inovator si in utilizarea materialelor sintetice. Parfumul Jicky a fost in 1889 primul in care Aimé Guerlain a adaugat cumarina (produs cristalin cu miros de fan proaspat, extras din fructele unor plante sau preparat sintetic, in cazul de fata).

Totodata, produsele cosmetice decorative si produsele de ingrijire a pielii Guerlain au fost intotdeauna inovatoare, fiind fabricate cu cele mai moderne tehnici si folosind materiale de cea mai inalta calitate. Brand-ul se mandreste cu numeroase premiere, cum ar fi primul machiaj solid, realizat in 1840 sau primul ser creat dupa o expertiza veche de un secol, in 1950. In acel moment era vorba de o metoda cu totul noua, de aplicare a produselor de ingrijire a pielii.
Parfumerii Guerlain au fost capul creatiilor olfactive timp de aproape doua secole, compunand cateva dintre cele mai frumoase lucrari din parfumerie, la fel de cautate si azi: Eau de Cologne Impériale, Shalimar, Habit Rouge, La Petite Robe Noire, Alegoriile sau L’Homme Idéal.
Cred ca stacheta a pornit din start foarte sus, oare cine se incumeta sa povesteasca despre un nou parfum? Care este parfumul tau preferat Guerlain? Iti place istoria din spatele unui brand/produs?
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 01 decembrie 2018 - 12:43 PM

Am citit numai lucruri frumoase despre aceste parfumuri.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult