Apidava, produse din inima naturii

de către Alina Anghel

Despre miere si produse cosmetice cu miere

Imi place mierea si am fost obisnuita sa o consum inca de cand eram copil. Mierea se imparte in mai multe categorii, fiecare cu gustul ei aparte. Daca iti place mierea de salcam, s-ar putea ca cea poliflora sa iti se para prea aromata sau cea de tei mai putin intensa. Preferata mea este cea de salcam, insa nu le refuz pe celelalte. Cu Apidava nu am avut contact pana la #SpringBeautyEvent, insa am descoperit o miere delicioasa si produse pe baza de miere cel putin interesante.

Apidava provine de la cuvantul dacic dava, care insemna asezare, locuinta fortificata, si cuvantul api care provine de la latinescul apis, ce se traduce prin albina. Situata in mijlocul tarii, zona a devenit rapid de interes si perfecta pentru activitatea de prelucrare a mierii. Apidava este o companie fondata in 1992, ca o afacere de familie, ce si-a dorit sa ofere clientilor cele mai bune produse.

Mierea de salcam Roua Florilor este aromata, densa, insa suficient de lichida incat sa o poti folosi direct din recipientul in care vine. Sa iti spun un secret: niciodata nu mi-a placut mierea la borcan, am senzatia ca o imprastii peste tot atunci cand o folosesc (iar de cele mai multe ori, asta se si intampla, oricat incerc sa fiu atenta din acest punct de vedere). Revenind la recipient, pe langa faptul ca este perfect adaptat mainii, are si un sistem de dozare foarte inteligent, ce nu ii permite sa curga fara actiunea ta. Ce sa mai, este ideal, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Recipientul are mai multe avantaje: este usor de transportat si de reumplut.

Un alt produs care mi-a atras atentia este sapunul. Nu am mai folosit produse pe baza de miere pana acum, insa el este genial. Nu l-am folosit si nici nu vreau sa o fac inca, miroase atat de bine si este atat de parfumat, incat l-am pus in dulap, alaturi de haine (orice asemanare cu persoanele in varsta ce ascund sapunuri printre haine este pur intamplatoare). Face parte dintr-o  gama speciala de sapunuri fabricate in Franta „Savon vegetal au Miel” bazate exclusiv pe grasimi vegetale (palmier, shea si nuca de cocos), imbogatite cu miere. Un ingredient important este propolisul, cunoscut pentru proprietatile lui vindecatoare. Propolisul dubleaza efectele antiseptice si antiacneice ale mierii, are efect cicatrizant, fiind foarte eficient in vindecarea ranilor sau iritatiilor pielii.
Add caption

Crema de maini m-a surprins intr-un mod extrem de placut. Este hidratanta si intra foarte usor in piele, lasa mainile catifelate si are un parfum delicat. Este un tratament special conceput pe baza de ingrediente 100% naturale. Amestecul nutritiv si catifelat se datorează proprietatilor hidratante ale mierii la nivel epitelial, care impreuna cu propolisul si ceara de albine vor actiona ca o bariera protectoare si cu rol antibacterian la nivelul pielii impotriva factorilor externi. Ingredientele principale sunt miere, propolis si ceara de albine.

Nu pot sa spun ca ma omor dupa ambalaj, insa chiar merita incercata. De cand a ajuns in posesia mea este in permanenta asezata langa laptop si o folosesc constant.

Folosesti produsele Apidava? Ce sortiment de miere este preferatul tau?

Cu drag,

Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Valeria Chertes 25 aprilie 2018 - 9:59 PM

Este atat de sanatoasa mierea ca ar fi imposibil sa nu o folosesc.

Răspunde
Unknown 25 aprilie 2018 - 9:59 PM

Desi stiam ca au si produse de ingrijire nu am cumparat pana in prezent nici un produs.

Răspunde
Loredana 20 mai 2018 - 10:11 PM

Imi plac muult pozele!
Mierea am consumat-o, iar crema si sapunelul au ajuns la cumnata mea, care iubeste produsele Apidava! 🙂

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult