Cum a fost si ce am invatat la #WorldofInstagram

de către Alina Anghel
Pe 23 martie a avut loc prima editie a evenimentului World of Instagram, la F64, alaturi de 20 bloggerite din toate domeniile si invitatele lor. M-am bucurat sa ma numar printre bloggeritele invitate, mai ales ca instagram este un segment pe care nu l-am exploatat prea mult.

A fost un eveniment interactiv, care a reunit trei persoane reprezentative pentru domeniu: Adi Nistia – fotograf si consultant F64 (adi.nistia), Emanuel Romedea – Instagramer (yesmyfriend) si Ana Matei – Digital Marketer (mateiana). Fiecare a avut o alta perspectiva, din prisma domeniului abordat, asadar si experienta a fost diferita. 
Adi a facut introducerea in instagram mai mult din perspectiva de fotograf, dar a oferit sfaturi utile, mai ales legate de incadrare. Tot el a tinut un mini-workshop creativ si am fost invitate sa facem fotografii si set-up folosind produse puse la dispozitie de sponsorii evenimentului.
Emanuel si Ana au povestit despre cum si-au crescut comunitatile, despre cat timp petrec pe instagram, cum isi editeaza fotografiile si ce aplicatii folosesc, cat de des este bine sa postezi si ce hashtag sa folosesti. Am primit ca „tema” sa ne cream propriul hashtag, dar pentru ca mi se pare ceva ce trebuie sa ma defineasca 100% inca nu am unul (desi cel mai probabil va fi numele meu).
Ce trebuie sa stii pentru a avea succes (si) pe instagram:
  • continutul trebuie sa fie creativ si aerisit, dar sa ti se potriveasca. In cazul in care promovezi un produs, el trebuie aliniat contului tau.
  • posteaza zilnic, dar nu mai mult de trei fotografii pe zi
  • cand postezi o fotografie, adauga si o descriere personala, astfel incat sa interactionezi cu cei din comunitate
  • colajele (eu nu am facut pana acum) ar trebui sa contina maxim 3 fotografii, cu elemente diferite
  • live-urile (nici asta nu am facut, nu sunt neaparat fan) trebuie sa aiba continut 
  • desi atunci cand postez pe instagram, postez si pe facebook si twitter, avand conturile interconectate, nu toate postarile de pe aceste doua conturi din urma s-ar potrivi si pe instagram. Desi au existat discutii in privinta postarii aceleiasi fotografii pe mai multe conturi, eu le postez intr-o proportie destul de mare deoarece am observat o audienta diferita. Totusi, sunt si fotografii pe care le postez exclusiv pe instagram
  • legat de hastag-uri, parerile sunt impartite. Emanuel zice ca hashtag-urile nu sunt niciodata prea multe; le poti chiar salva in notes si copia, cand este nevoie. Pentru inspiratie, poti folosi aplicatia Tags For Likes, disponibila atat pntru iOS, cat si pentru Android – cu ocazia asta mi-am instalat si eu una. Pentru ca instagram iti permite sa postezi doar 30 de hashtag-uri, mai poti adauga o serie si in primul comentariu. De asemenea, le poti salva in notes si le poti copia de acolo. In cazul in care vizitezi o alta tara, afla care sunt hashtag-urile geografice cele mai folosite pentru zona respectiva
  • aplicatii recomandate pentru editarea fotografiilor, in afara de filtrele Instagram: Snapseed, VSCO, Aviary, Photoshop Express. Eu nu folosesc niciuna inca, dar le voi instala si ma voi juca cu ele.
  • important este sa utilizezi functia de location, sa raspunzi la comentarii, sa identifici orele optime pentru postare, dar si sa verifici feed-ul si sa interactionezi cu ceilalti instagrameri.
Acestea sunt doar o mica parte din tot ce s-a discutat. A fost un eveniment interesant, sunt sigura ca vor mai fi si alte editii (cat de curand). Evenimentul #WorldofInstagram a fost conceput si organizat de Creative Energy Corner (creative_energy_corner), in parteneriat cu  lachicboutiquero,  f64studio,  Kiehl’s Romania, Topline, Douglas, Strongbow, PureShapes.ro, Instantly.be, Aqua Carpatica.
Pe mine ma gasesti pe instagram ca alinaanghelblog si iti recomand sa ma urmaresti si acolo, este o retea  sociala in plina dezvoltare.
Ti-ar fi placut sa mergi la acest eveniment? Ai aflat lucruri noi din articolul meu?
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

15 comentarii

Oana 27 martie 2017 - 8:17 PM

Chiar mi-ar fi placut sa ajung, dar nu m-am inscris la cele care aveau concurs pentru ca nu puteam ajunge. Si mie imi place Insta, ati aflat chestii noi acolo, frumos <3, te pup

Răspunde
Rokolla 27 martie 2017 - 8:47 PM

Iubesc instagramul doar ca imi ramane foarte putin timp ca sa interactionez pe el. Ma mai chinuie si pe mine talentul si mai postez cand si cand acolo desi cred ca as putea sa am mai multi fani si interactiuni daca m-as implica mai mult. Am sa imi iau si eu aplicatia pentru hastag-uri si unele din aplicatiile de editat foto le am deja.
iti recomand sa folosesti filtrele complexe din aplicatia Instagram. Au potential

Răspunde
Claudia's Choice 27 martie 2017 - 8:56 PM

Super interesant! Mie imi plac conturile de IG care suprind momente frumoase, in locul celor prea aranjate!

Răspunde
Bianca Ionel 28 martie 2017 - 5:40 AM

Din ce văd a fost o experiență foarte frumoasă și interesantă și mă bucur foarte mult că ai împărtășit cu noi ceea ce ai învățat acolo. Câteva programe de editare foto sunt noi și pentru mine.

Răspunde
dianatimofte.ro 28 martie 2017 - 6:25 AM

Foarte interesante recomandarile legate de Instagram ! Eu abia de cateva luni activez pe platforma…uneori postez zilnic, alteori trece si cate o saptamana de pauza 😀

Răspunde
Loredana 28 martie 2017 - 8:47 AM

Eu am hastagurile mele, pe care le folosesc la fiecare postare : lorysblog si lorylaeveniment (pe asta il folosesc doar cand particip la vreun eveniment) 😀
Eu atunci cand postez pe Insta, aleg automat si Twitter si FB. Clar, reactiile sunt diferite, publicul e altul, la fel si impactul!
imi place Instagram! 🙂
Multumesc pentru postare!

Răspunde
coco 28 martie 2017 - 9:01 AM

imi plac evenimentele, merg de cate ori am ocazia si ma bucur ca in orasul meu sunt destule! acum sunt in vacanta!

Răspunde
Ira 28 martie 2017 - 12:38 PM

Ma bucur ca am participat si ca am aflat toate astea! Sper sa vad si ceva rezultate dupa ce voi aplica cele mentionate de tine 😀

Răspunde
Catalina 28 martie 2017 - 12:59 PM

Super interesant articolul! Multe dintre aceste lucruri le stiam, dar am mai aflat si altele noi. Mi-ar placea sa particip si eu la un astfel de eveniment anul viitor. ��

Răspunde
Unknown 28 martie 2017 - 3:49 PM

Tare mult mi-ar fi placut sa aprticip la WORDOFINSTAGRAM! Mi-am notat (in minte) ideile principale, merci ca ai impartasit experienta ta!

Răspunde
vyo vyoleta 28 martie 2017 - 4:00 PM

Stiam unele lucruri de instagram altele le-am aflat acum si imi sunt utile.

Răspunde
Travel With Matei 28 martie 2017 - 4:28 PM

Eu chiar sunt în dubii de câteva zile încoace dacă să-mi deschid și cont de instagram, dedicat blog-ului și chiar mă bucur că ți-am găsit acest articol ca să mă edific un pic despre cum funcționează această unealtă socială, și care-i scopul Instagram-ului în general! Mersi mult pentru info! 😀

Răspunde
Debora Tentiș 29 martie 2017 - 4:19 AM

Chiar mi-ar fi plăcut să pot merge și eu. Deși nu am mulți follow-eri, Instagram este aplicația mea favorită. Eu urmez aproape toți pașii enumerați de tine, dar știu că ceva nu fac bine și mi-ar place tare mult să aflu ce… Mulțumim pentru articol! Te pup

Răspunde
Butterfly 29 martie 2017 - 5:19 AM

Foarte interesante recomandarile, pe unele dintre ele le urmez din instinct iar pe altele le voi urma in viitor. Ce folosesc eu in plus fata de cele mentionate de tine: aplicatia No crop pentru a posta fotografiile fara a le micsora daca nu sunt in formatul instagram. Pup!

Răspunde
Georgiana Sabina 29 martie 2017 - 2:38 PM

Mi ar place si mie sa particip la astfel de evenimente, mi se pare foarte interesanta tema asta, o sa incerc sa le pun in practica pe toate.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult