Targ de nunti – ghidul miresei, editia februarie 2016

de către Alina Anghel
Prima data cand am fost la acest targ, acum patru ani, aveam calitate de domnisoara de onoare. Cum mi s-a parut atunci am povestit pe blog. Azi mi-a venit randul sa ajung in calitate de viitoare mireasa si am constatat ca prea multe nu s-au schimbat, cel putin la capitolul preturi. Din contra, sunt si mai mari. La capitolul expozanti, gasesti cam orice vrei, de la aranjamente la restaurante, cabine foto si fotografi profesionisti, dulciuri si DJ, invitatii, imbracaminte specifica si bijuterii. Pana si Spring time, la un moment dat ti se face foame dupa atata mers. Un bilet costa 20 lei, iar programul este (de obicei): vineri si sambata – 10:00 – 20:00; duminica – 10:00 – 18:00.

Borealy, de exemplu, desfasoara o campanie pentru bloggeri. Bloggerii care vor vizita standul Borealy vor avea parte de o surpriza. Tot ce trebuie sa faci este sa dai check-in la standul Borealy cu hashtagul #borealybride si sa uploadezi pe Instagram o poza de la standul din cadrul targului. Gaseste oglinda marcata cu sigla Borealy! Pe de alta parte, am vazut cateva bijuterii frumoase si la pret redus (in cadrul targului).
Trebuie sa mentionez ca mie nu imi plac rochiile paietate la maxim, briz brizurile si opulenta. Adica fix ce se cauta acum si ce gasesti la fiecare stand. Revin la problema mea: cum sa dai o caruta de bani pe o rochie pe care o porti cateva ore?! Dupa ore petrecute printre rochii care de care mai stralucitoare, am gasit-o pe Emilia, cu ale ei rochii finute si elegante, exact pe gustul meu.
La capitolul buchete, am mers pe varianta Paper Flowers si nu regret deloc ca am ales-o pe Simona! 
Verighetele … ei bine, la capitolul bijuterii nu prea exista oferte promotionale, din cate am observat eu. Ne-am dorit tare mult o anume pereche de la bijuteria Teilor, insa pretul (ne-a) m-a descurajat. Pentru ca respectiva pereche se vinde cu 259 lei/gramul de aur, iar reducerea de 20% este irelevanta. Pe cand la alte bijuterii (Stil, de exemplu), gramul de aur (acelasi gram de aur, aceleasi carate) este 169 lei. In plus, cand am probat bijuteriile in magazin, nu mi-a spus nimeni ca va fi diferenta de gramaj, mostrele fiind realizate din argint, iar la realizarea lor din aur intra mai mult – adica vreo 5 grame in plus (cam 1200 lei). Din partea mea, as putea la fel de bine sa le fac si din argint, oricum eu asta port si arata foarte bine, dar cine mi le lucreaza?!
Cam asta ar fi un rezumat pentru multele ore pierdute azi la Romexpo. Anul asta nu am mai facut poze, oricum aglomeratia (oameni care intrau in tine, la propriu) nu permitea. Am rasuflat usurata cand am plecat, desi afara era ceata, frig si picura. Per ansamblu, proverbul ala merge perfect: nu te duce cu sacul la pomul laudat. Sau, in termeni actuali: oferte erau, dar lipseau cu desavarsire. Cel mai bine este sa mergi si prin magazine, sa nu te bazezi strict pe targuri. Poti sa gasesti ceva pe placul tau, sau nu. La fel si cu bugetul. Poate sa iti placa ceva foarte mult, dar sa nu se incadreze in bugetul alocat. Ce e de facut, in cazul asta?
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

8 comentarii

denisa1999 27 februarie 2016 - 11:42 PM

la verighete te inteleg perfect. Nu exceleaza prin modele, au aceleasi matrite si pt persoane cu degete subtiri gasesti greu. mie imi plac rochiile de la Mirandi.ro, iar pantofii i-am gasit chiar la un asemenea targ din pta constitutiei si noroc ca le-am facut o poza, pt ca in magazinul lor nu stiau de modelul acela. Asa ca poate fi si in functie de noroc si prezentarea produselor mai speciale in cadrul targurilor!

Răspunde
Evelyn 01 martie 2016 - 6:09 AM

Am fost si eu la un asemenea targ (in Spania) inainte sa ma casatoresc, si desi imi placuse tot ce vedeam, nu am scos nimic bun de acolo :)) Ah, da.. localul. Dar si-asa ii cunosteam dinainte, a fost doar o coincidenta sa ii vad la targ. Eu nu m-am casatorit in Romania, deci nu te pot sfatui, dar ma gandesc ca ar fi idee buna sa vizitati si magazinele. Verighetele noastre sunt din aur (desi nici mie nu imi place aurul) si simple. Pe dinauntru scrie numele si data noastra. Am ales asa, pentru ca pentru anumite chestii imi place sa fiu traditionala. Desi le-am ales noi, ni le-au daruit nasii sotului. Rochia mea a fost foarte simpla, dar nu regret deloc deloc alegerea facuta. Nu m-a costat mult, am gasit-o intr-un magazin de rochii mai micut 🙂 Important e sa va placa tot ceea ce alegeti, sa fie pe placul vostru si nu de dragul modei sau a altora. Ooh.. profita de momentele acestea 🙂 mie mi se face dor vorbind despre asta :)) Te pup!!

Răspunde
Victoria West 01 martie 2016 - 3:13 PM

Martisor fericit si sa ai o primavara splendida!
Xoxo, Victoria

http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

Răspunde
hapi 03 martie 2016 - 5:09 PM

Alina, mai uită-te și prin magazine când ai timp, acum dacă mai sunt diverse reduceri.
Eu găsesc lucruri de care am nevoie atunci când nu le caut.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 10 martie 2016 - 8:38 PM

Stiu ce zici cu gasitul atunci cand nu cauti 🙂 Din fericire, am bifat cam tot ce aveam pe lista, mai sunt maruntisuri 🙂

Răspunde
Alina Canura - Anghel 10 martie 2016 - 8:39 PM

Asemenea, Victoria!

Răspunde
Alina Canura - Anghel 10 martie 2016 - 8:41 PM

La targ am gasit rochia – este fix ce mi-am imaginat, simpla, dar perfecta! In rest, am cam bifat tot, dar nu acolo. Sunt de acord cu tine, tot ce am ales a fost pe placul nostru, nu am tinut cont de parerile altora si nici de trenduri 🙂 Merci de vizita!

Răspunde
Alina Canura - Anghel 10 martie 2016 - 8:43 PM

Ne-am ales ceva, vazusem inainte la Stil si am mers pe modelul ala; este clasic si merge la orice. In rest, am cam bifat tot 🙂

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult