Un parfum Calvin Klein a fost, acum multi ani, primul meu parfum „de firma”. De-a lungul timpului, intotdeauna a existat un parfum sau altul in colectia mea sub brandul CK. Ultimul, Reveal, e aproape gol si chiar ma intrebam care va fi cel care il va inlocui. Semnat Calvin Klein, desigur. Raspunsul a venit de la sine citind povestea OBSESSED. 

Ca re-inventie a unui parfum iconic, OBSESSED pune accentul pe evocarea memoriei prin miros, imbinand memoria si dorința masculina si feminina, trecutul si prezentul, aceste parfumuri impresionante cu ecou originalului OBSESSION, dar in acelasi timp estompate si reformulate ca mirosuri, atat pentru barbatii, cat si pentru femeile actuale.
In inima lui Obsessed este amintirea unei iubiri trecute, declansata de mirosul unei persoane dragi. Aici, genurile sunt subminate si stratificate, cu mirosurile traditionale ale masculinului Fougère – in mod deosebit prin levantica alba – folosite pentru parfumul femeii, in timp ce mirosul barbatilor este ancorat intr-o vanilie intunecata. Aceste elemente sunt combinate cu altele tipice asociate fiecarui gen: mosk-ul adauga o caldura senzuala parfumului feminin, in timp ce ambra si notele lemnoase intaresc simtul masculinitatii. Aceasta tensiune, o impingere si o tragere compulsiva, il face pe purtator sa se intoarca din nou la parfumuri.
In paralel cu povestea olfactiva a lui Obsessed, mai apare si o poveste vizuala. In 1993, Obsession a atins cu adevarat statutul sau iconic, cand Kate Moss a devenit imaginea parfumului, fotografiata de prietenul ei, Mario Sorrenti. Aceasta imagine de abandonare totala extrem de provocatoare reflecta o adevarata poveste de dragoste. 
In calitate de prim parfum creat si promovat sub Raf Simons in functia de Chief Creative Officer al Calvin Klein, Obsessed poate fi vazut ca o sarbatoare a parfumurilor Calvin Klein: trecut, prezent si viitor.
OBSESSED este despre modul in care memoria, senzualitatea si viziunea se intersectează astazi.
OBSESSED incanta in exces, acest lucru realizandu-se intr-un mod rafinat, echilibrat si contemporan.
OBSESSED este combinatia perfecta intre memoria olfactiva si dorinta moderna si aduce trecutul in mod seductiv in prezent.

Obsession sau Obsessed? Care este alegerea ta? Care este parfumul tau preferat Calvin Klein?

Cu drag,

Alina

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 03 august 2017 - 11:36 AM

Obsession as alege.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult