5 sfaturi de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi sandale

de către Alina Anghel
Afara ninge mai mult sau mai putin linistit si eu ma gandesc la sandale. Dar stii cum se spune: fa-ti iarna car si vara sanie! Rememorez o discutie cu EL si imi aduc aminte fiecare cuvant:

Mai sunt cateva zile pana la eveniment si tu inca nu ti-ai gasit sandale! imi spune si simt cum incearca sa isi stapaneasca panica din voce
Am la dispozitie mai mult de o saptamana sa gasesc perechea perfecta, ii raspund, incercand sa fiu cat pot de relaxata. 

Imi arunca o privire de parca stie EL mai bine si eu incep sa caut sandale. Da, nu este atat de usor sa le gasesc precum i-am spus, iar EL stie asta. 

Cand este vorba de incaltaminte, aproape niciodata nu aleg din impuls. Am cateva repere dupa care ma ghidez si ajung sa fac adevarate studii de caz pana gasesc o pereche care sa ma multumeasca. Insa prefer sa am cateva perechi si bune, pentru ca privesc incaltamintea ca pe o investitie. 

Ce iau in considerare cand cumpar o pereche de sandale:
  1. sa fie din piele, fara doar si poate. Am doar cateva perechi de incaltaminte care nu sunt din piele si le-am cumparat pentru ca m-a atras foarte mult modelul, insa calitatea nu este aceeasi.
  2. sa fie comode. Stiu ca nu toata lumea percepe in acelasi mod comoditatea, insa pentru mine chiar conteaza sa port incaltaminte comoda.
  3. forma. Oricat de mult mi-ar placea o pereche de stiletto cu varf foarte ingust, stiu ca nu mi se potrivesc, din cauza formei piciorului meu.
  4. inaltimea tocului. Am cumparat in trecut o pereche de botine cu toc de 12 cm. Mi-au placut atat de mult incat le-am purtat o singura data. Prefer un toc de maxim 10 cm pentru ocazii speciale si 7 cm pentru o tinuta office.
  5. sa existe ghid de marimi afisat, daca le cumpar online. Mi s-a intamplat sa difere calapodul la unele sandale dama si marimea pe care o port de obicei sa nu mi se potriveasca.
In cazul in care le cumpar din magazin, incalt perechea aleasa si ma plimb putin, daca se poate pe mai multe tipuri de suprafata. In cazul in care nu ma simt confortabil mergand, prefer sa nu cumpar.
Toate cele de mai sus le aplic cand aleg o pereche de incaltaminte, fie ca este vorba de sandale sau pantofi. La capitolul botine/cizme prefer mai tot timpul incaltaminte fara toc, cu talpa joasa.

Pretul este si el un criteriu important si incerc sa nu depasesc bugetul alocat (cand imi doresc sa cumpar o pereche noua de incaltaminte stabilesc un buget si incerc sa ma incadrez in el). De obicei, pentru o pereche de sandale sau pantofi aloc in jur de 200-250 lei, pentru o pereche de botine sau cizme 300-350 lei. Poate parea o suma mare, insa asa cum spuneam, privesc incaltamintea ca pe o investitie si o port cativa ani, asadar isi amortizeaza costurile. Desi inca nu am trecut peste problema cu botinele astea, in continuare sprijin producatorii romanesti si cumpar acolo unde este cazul.
Tu cum  iti alegi incaltamintea? Care sunt criteriile dupa care te ghidezi? Preferi sa cumperi online sau direct din magazin?
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

6 comentarii

Unknown 21 ianuarie 2018 - 8:57 AM

Ador sa port sandale cu toc dar nu exagerat de inalte, 7, 10 cm sunt numai ok. Pentru mine cel mai important este confortul iar dupa astectul si pretul. De obicei imi cumpar incaltamintea direct din magazin dar daca am vazut ceva prea frumos nu pot sa rezist, comand online. Nu am avut nicio experienta neplacuta pana acum legata de marime sau de aspect. ???

Răspunde
Oana 21 ianuarie 2018 - 11:58 AM

Imi plac mult sandalele comode si cele cu platforma….nu foarte inalte, dar prefer sa le cumpar din magazin 🙂

Răspunde
Valeria Chertes 21 ianuarie 2018 - 11:58 AM

Pentru mine conteaza foarte mult sa fie comode, sa ma simt bine in ele.

Răspunde
Unknown 21 ianuarie 2018 - 11:58 AM

Important pentru mine este confortul. Daca ma simt bine in sandalele, incaltarile alese le cumpar. Un alt criteriu sa aiba tocul potrivit si sa fie usoare. Pretul nu prea conteaza pentru ca mai mult de o pereche pe an nu cumpar, daca cumpar.

Răspunde
Unknown 21 ianuarie 2018 - 4:09 PM

Ador sa port sandale cu toc! Multumim pentru sfaturi! :-*

Răspunde
Mihaela Pojogu 23 ianuarie 2018 - 1:52 PM

Din cauza monturilor nu ma mai pot aventura sa cumpar fara sa probez; imi place cand iti pot schimba marimea in mod gratuit, nu multe firme fac asta.
Xoxo

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult