85
Cand am vazut granulele de polen crud le-am asociat instant cu mancarea lui Ukko – nu stiu de ce, mai degraba ar semana cu mancarea pisicii – si m-am gandit ca sigur nu imi fac curaj sa vad care este gustul. Apoi mi-am dat seama ca ma prostesc, laptisorul de matca mi-a placut foarte mult si polenul nu are cum sa fie mai prejos – exceptand amintirea de acum multi ani cand am incercat sa mananc niste polen uscat si-mi aduc aminte ca era prafos si innecacios.
Dupa ce am gustat din el, mi-am dat seama ca este chiar placut la gust si as mai manca. Recomandat este sa il consumi dimineata pe stomacul gol, dizolvat intr-un pahar cu apa in care adaugi cateva picaturi de zeama de lamaie – rolul este de a sparge invelisul grauntelor de polen (exina, in termeni apicoli). Il poti combina fie cu suc natural de fructe sau iaurt, sau il poti mesteca pana devine o pasta, insa nu stiu daca toata lumea suporta gustul. Daca ai probleme cu stomacul, consuma-l intotdeauna dupa masa. Eu l-am combinat cu iaurt, o lingura (adica 15 g) este suficienta pentru doza zilnica.
De ce este interesant polenul?
Polenul este o importanta sursa de proteine – cuprinde toti aminoacizii esentiali (ceea ce nu se intampla in cazul altor alimente proteice) si o serie de enzime, glucide, lipide, minerale si vitamine. Polenul este folosit de albine ca sursa de hrana pentru iarna, dar si pentru puiet.
Polenul este considerat un anabolizant biologic, antibacterian, antidepresiv, euforizant, antiinflamator, antiparazitar, antipiretic, antitoxic, biostimulator, dietetic, antianemic si chiar un afrodisiac. El amelioreaza functiile cerebrale, gastrice, ale intestinului gros, pe cele gastrice, hepatice, sexuale. Intareste vasele capilare, ajuta inima si fortifica sistemul imunitar.
Polenul crud este un aliment viu, care are in plus fata de polenul uscat lactofermenti ce ajuta la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice si antioxidanti.
Gustul surprinzator, foarte placut si parfumat al acestui tip de polen provine dintr-o mare varietate de plante din zonele pure, nepoluate, de deal si de munte ale Transilvaniei. Contribuie la regenerarea florei intestinale, avand un rol demn de luat in considerare in tratamentul bolii Crohn sau al colitelor ulceroase. Datorita continutului bogat in vitamine B, proteine si minerale, suplineste carentele alimentare si previne cancerul de san sau osteoporoza.
Polenul crud poliflor aduce un surplus de energie in organism, este un excelent antianemic, vitaminizant si meneralizant fiind indicat indeosebi persoanelor ce traiesc in mediul urban si care, datorita ritmului de viata agitat, sunt supuse la diverse forme de stres, sau persoanelor aflate in convalescenta. Diminueaza oboseala cronica, reda optimismul si vitalitatea.
Pentru a-si pastra proprietatile, polenul crud se pastreaza la congelator, la temperaturi intre -5 si -20 grade C. Polenul crud se pastreaza la congelator, dar nu ingheata, datorita continutului scazut de apa (aproximativ 8-10%), lucru care permite consumarea lui imediat dupa ce a fost scos din congelator.
Polenul este o pulbere fina, divers colorata in nuante de galben, portocaliu sau maro-roscat, datorita varietatii plantelor, constituit din grauncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singura granula de polen, o albina trebuie sa viziteze in medie 300 de flori.
Polenul este considerat de cercetatori in domeniu din intreaga lume unul dintre cele mai pure alimente, pentru ca plantele care se hranesc cu apa si lumina, condenseaza aceasta energie, oferind-o inapoi naturii sub forma de polrn.
O cura cu polen ar trebui sa dureze minim doua saptamani pana la o luna si se pot face maxim patru cure pe an. Daca esti alergic la polen, stai departe de el, la fel si in cazul in care exista alergii alimentare, polenul poate fi un factor alergenic. O administrare indelungata poate activa tulburari hormonale. In cazul unor afectiuni metabolice este recomandat sa ceri parerea unui apiterapeut inainte de administrare.
Tu ai consumat polen pana acum?
Cu drag,
Alina
*Produs primit spre testare din partea .
6 comentarii
L-am primit si eu spre testare si imi place gustul. In schimb baietelul meu nu-l suporta in nici o combinatie!
Cred ca este o chestie general valabila la copii, nici mie nu imi placeau multe produse cand eram mica :)))
Uite, acesta e un review ce ma face sa imi para rau ca nu am raspuns propunerii de a testa si polenul ApiLand! Pe de alta parte, stiu ce fel de perioada ciclonico-taifunica am avut si am simtit nevoia sa spun stop stiind ca nu voi putea face fata!
Eu consum polenul in combinatie cu suc de portocale (la recomandarea Georgiei Boanoro). E fain amestecul! Poate incerci!
Mi-a facut placere sa citesc impresiile tale, ai tu stilul tau de a te ocupa de astfel de articole!
Puuuup si imbratisare, Alinus!
Ilda
Lavender Thoughts
Am mai facut si eu cure de polen acum ceva timp si a functionat 🙂
Eu m-am chinuit putin, oricum sunt in urma rau de tot cu postarile si calendarul pe care mi l-am propus :))) Cu suc de portocale nu am incercat, dar pare o idee buna!
Imi plac documantarile, imi place sa scriu despre lucrurile care ma atrag, se si vede 😀
Pupici, draga mea!
Ma bucur sa aud asta, e incurajator 😀