Calatorie legendara in Corfu

de către Alina Anghel
M-am trezit cu noaptea in cap, bagajele inca nu erau gata si la ora 11 pleca un charter Corfu, cel la care luasem bilete. In scurt timp, eram gata de plecare in vacanta in Corfu, minunata insula muntoasa pe care o cunosteam din vechile legende, care mi-au fascinat copilaria. Insula Corfu este prezenta constant in mitologie – este locul pe care Poseidon i l-a daruit nimfei Korkyra, de unde si denumirea sa; este locul unde si-au gasit refugiul argonautii; este locul unde Hercule a iubit-o pe Naiada Melite; este locul unde Ulise o intalneste pe Nausica, fiica regelui Alkinoos; este, asadar, un loc mistic si mitic, extrem de fascinant.
Ajunsi la fata locului, ne-am inceput entuziasti excursia in Corfu, capitala insulei, organizata de agentia de turism Paralela 45. Inca de cand am pus piciorul pe pamant, am ramas extaziata in fata naturii luxuriante si variate. Ne-am propus sa vizitam vechiul oras, un adevarat labirint de strazi inguste, pavate cu piatra, ce-mi aducea aminte de labirintul minotaurului.
Fortareata veche (sursa)
 (sursa)
Am ramas fascinata de apa atat de albastra, nisipul fin si auriu, prundisul multicolor.
 
Nu trebuie ratat Palatul lui Ahile, un adevarat sanctuar dedicat eroului mitic. Palatul este inconjurat de o gradina cu numeroase statui, care mai de care mai impozanta.
Castelul Agelokastro, fortareata a Imperiului Bizantin, inca pastreaza urmele acestuia
Intreaga insula este impanzita de biserici, o adevarata istorie a credintei. Toate pot fi considerate adevarate opere de arta, monumente arhitecturale si merita vizitate.
Corfu este considerat un loc celebru si datorita muzeelor sale pline de exponate unice si bibliotecilor imense in care se gasesc numeroase carti ce au o valoare culturala foarte mare. Unul dintre cele mai interesante muzee este Muzeul de Arheologie. 
Corfu poate fi considerat un adevarat paradis terestru, un loc pe care iti doresti sa-l revezi, iar si iar, ca intr-o frumoasa legenda homeriana.

*Articol scris pentru Spring Superblog 2013. Proba propusa de Paralela 45 Turism.

S-ar putea să-ți mai placă

4 comentarii

Lavender Thoughts 27 martie 2013 - 5:00 PM

Daca mi-ai spune: "Plecam acum in Corfu! Vii?", as raspunde fara ezitare: "Gata, hai!"…ce bagaje, ce cosmetice, ce pregatiri de plecare?!

Ai scris un articol frumos si documentat, Alina!
Bravo!

Pupici, draga mea!
Ilda

Răspunde
ABC...prin viata 28 martie 2013 - 2:12 AM

Grecia e printre putinele tari din Europa in care nu am fost si-mi doresc sa ajung. Pupici.

Răspunde
Alina Anghel 01 aprilie 2013 - 6:09 PM

Poate o sa avem ocazia sa plecam intr-o zi! Merci de aprecieri, draga mea! Pupici!

Răspunde
Alina Anghel 01 aprilie 2013 - 6:10 PM

Tu, care ai fost prin toata lumea? Lasa ca nu e timpul pierdut! Te pup!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult