Mi-am luat rochie din poliester!

Rochie negru/gri metalic de la Bonprix

de către Alina Anghel

Dacă citești blogul ăsta de ceva vreme, știi că mereu aleg să cumpăr haine din materiale cât mai naturale (in, vâscoză, bumbac) și evit pe cât se poate poliesterul. Ei bine, acum am cumpărat de bună voie și nesilită de nimeni o rochie din poliester. Te întrebi ce m-a apucat și te înțeleg, este pe bună dreptate. Vei afla imediat. Dar înainte de asta, hai să vedem …

Ce este poliesterul

Poliesterul este cel mai utilizat material textil sintetic la nivel global și este un termen general care desemnează orice țesătură sau material textil care este realizat folosind fibre sau fire din poliester. Este, de fapt, o prescurtare a denumirii unui polimer sintetic, creat de om, care este cunoscut drept polietilen tereftalat (PET) în literatura de specialitate.

Poliesterul a început să fie produs în anul 1951, de către Du Pont, o companie americană din domeniul producției chimice, și prezentat ca o țesătură miraculoasă ce își poate păstra forma timp de 68 de zile, fără utilizarea fierului de călcat.

În fapt, poliesterul este un material sintetic realizat din produse petroliere și are destul de multe avantaje în comparație cu bumbacul, de exemplu. De altfel, poliesterul este poreclit „bumbacul omului sărac”.

Care este problema cu poliesterul

Pe lângă faptul că se electrizează foarte ușor, de multe ori este lucios și dă senzația că porți haine de plastic, poate declanșa reacții alergice și provoca mâncărimi, are o densitate a materialului foarte crescută, pielea respiră greu în hainele realizate din poliester, cea mai mare problemă a mea este partea de transpirație. Dacă bumbacul absoarbe și elimină transpirația, poliesterul o ține aproape de corp și mirosul este destul de strigent încât să vrei să faci duș atunci, pe loc. Eu, una, evit poliesterul tocmai din acest motiv. Și nu sunt genul de persoană care transpiră foarte mult. Din păcate, această problemă o are și rochia asta. Dacă transpiri în ea, s-a terminat toată distracția.

Poliesterul are și avantaje

Este un material textil destul de rezistent la purtare intensă, se poate spăla la temperatură mică, materialul se usucă foarte repede, nu are nevoie de călcare, nu se șifonează, culorile se păstrează mai mult timp și costurile de producție sunt mai mici. În general, produsele din poliester sunt mai ieftine, dar calitatea lasă de dorit.

De ce am cumpărat o rochie din poliester

Mi-a plăcut imprimeul și modelul, recunosc. Și-mi trebuia ceva mai serios și mai office prin garderobă. Iar rochia asta cu imprimeu negru/gri metalic de la Bonprix mi-a atras atenția imediat. Îmi place mult, atât modelul cât și imprimeul, însă materialul din care este confecționată nu este deloc compatibil cu mine, din păcate. Deși tare mi-aș dori să ne putem înțelege!

Tu ce materiale alegi pentru hainele tale?

Love,
Alina

Credit foto: Eduard Canură

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 06 octombrie 2023 - 8:43 PM

Este foarte frumoasa și îți vine foarte bine.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult