Salopete: Tranziție fără efort de la o moda de zi la una de noapte

Folosind accesoriile potrivite

de către Alina Anghel

Stilurile de modă de astăzi încorporează o multitudine de stiluri, țesături și texturi pentru salopete. Salopeta clasică, care a devenit populară în anii 1970, în epoca disco, a revenit în ultimii ani. La fel ca multe alte tendințe, aceasta a început pe podiumurile din Europa. A fost rapid adoptată de femeile cu pasiune pentru modă din întreaga lume. Vei vedea cât de ușor poți face tranziția perfectă a salopetei de la zi la noapte, cu asocierile potrivite.

Salopete pentru ținuta de zi

Salopetele sunt atrăgătoare ca articol vestimentar. Sunt adaptabile și pot fi purtate atât pentru un look casual de zi. Dar și pentru un look sofisticat și clasic de seară. Dacă apreciezi avantajul de a avea haine care pot fi purtate atât în timpul zilei, cât și noaptea, secretul este să selectezi țesăturile și croiala potrivite pentru numeroase ocazii. Bumbacul, inul sau țesăturile naturale precum chambray sunt exemple de țesături ideale pentru ziua. Materialele ușoare sunt ideale pentru evenimentele de vară, deoarece sunt suficient de confortabile pentru a fi purtate toată ziua.

Poți alege dintr-o varietate de stiluri de salopete și de croieli. Unele sunt lungi, cu pantaloni largi sau subțiri. Altele sunt scurte, cu partea de sus în stil maiou și partea de jos cu pantaloni scurți. Unele salopete au guler înalt, bretele spaghete sau un umăr dezgolit, ceea ce le face perfecte pentru evenimente de zi sau de noapte.

Combinații de zi

Pentru un look casual în timpul zilei, încearcă să asortezi o salopetă cu o jachetă din denim sau un pulover cropped. O altă opțiune este o cămașă din in sau mătase, legată sau înnodată în talie. Poți încerca mai multe combinații diferite pentru a crea mai multe look-uri, cu doar câteva piese clasice din garderoba ta. Acest lucru este perfect pentru cineva care are un spațiu limitat în dulap sau care are un stil de viață minimalist.

Și nu uita de încălțăminte! Adidașii clasici alături de o șapcă și ochelari de soare, spune lumii că te gândești atât la confort, cât și la stil. Sandalele cu barete sau platformele înalte, asociate cu niște bijuterii simple, vor fi perfecte pentru întâlnirile cu șeful tău sau pentru a ieși cu colegii după serviciu.

Salopete pentru o ținută de seară

Poți trece rapid de la o salopetă de zi la una de seară, cu câteva mici ajustări. Ca look de seară, o salopetă realizată din țesături de voal, in sau mătase, în negru, crem sau auriu, va fi stilată și elegantă pentru orice petrecere sau eveniment de gală.

Simpla schimbare a încălțămintei poate transforma în întregime ținuta de la un look de zi la un look de seară mai sofisticat și mai elegant. Schimbă adidașii cu o pereche clasică de pantofi cu tocuri înalte sau cu botine, adaugă o geantă clutch și o coafură elegantă ce îți permite să fii gata să dansezi toată noaptea în 30 de minute sau mai puțin.

Combinații de seară

Ca accesorii de seară, un colier gros, o brățară cu pandantive sau cercei strălucitori vor adăuga stil și adaptabilitate ținutei tale în salopetă. Atunci când te aranjezi pentru un look de seară, mai puțin e mai mult. O pereche de cercei mici și un colier finuț, cu un singur rând, cu lanț auriu, oferă un aspect sofisticat și elegant, fără a exagera.

Cele mai multe salopete sunt concepute pentru a fi purtate cu platforme, dar arată foarte bine și cu tocuri. Dacă porți o salopetă care are un pantalon evazat (care este mai casual), optează pentru tocuri cui sau pentru pantofi cu vârf ascuțit. Pentru o salopetă cu pantalon drept, optează pentru stiletto sau botine.

Trucuri pentru coafură și machiaj

Coafura

Părul lung poate fi coafat într-o varietate de moduri, de la cozi de cal elegante la cocurile de balerină cu împletituri. Purtarea părului astfel pune accentul pe machiajul îndrăzneț al ochilor și pe culoarea rujului. Pulverizează un spray texturizant pe părul umed înainte de a-l usca cu ajutorul unei perii rotunde. Sau folosește degetele și un difuzor pentru a obține onduleuri lejere, ca de plajă. Finisează cu un strop de fixativ pentru un plus de strălucire și fixare pe tot parcursul nopții!

Machiaj

Un ruj de buze îndrăzneț este întotdeauna necesar pentru orice ținută! Fie că alegi o nuanță nude sau roșie, păstrează neutralitatea pe restul feței, alegând culori pastelate de farduri de ochi și un eyeliner minimalist. Evidențiază pomeții cu fard de obraz și aplică mascara pentru un plus de definire!

Mergi la o întâlnire sau ieși la cină cu prietenii? Salopetele sunt ținuta perfectă, care necesită puțină atenție oricând. Sunt ideale pentru femeile ocupate care nu au timp să meargă acasă să se schimbe după serviciu, dar care vor totuși să arate bine.

Ție cum ți se par salopetele? Ai în garderobă?

Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 06 octombrie 2023 - 8:41 PM

Imi plac foarte mult salopetele dar nu am în garderoba.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult