Quiet Luxury, eleganța discretă și rafinamentul subtil în lux

Alternativa sofisticată

de către Alina Anghel

Într-o lume agitată și mereu conectată, există o mișcare în creștere spre o formă de lux mai subtilă și mai puțin ostentativă. Quiet Luxury (luxul tăcut, dacă ar trebui să traduc în română, dar nu sună la fel de bine ca în engleză, în original) este o filozofie care promovează valoarea experiențelor autentice, materiale de calitate superioară și o viață echilibrată.

Quiet Luxury – Eleganța Discretă în Lux

Quiet Luxury, cunoscut și sub numele de stealth wealth, este despre a aborda luxul cu subtilitate și rafinament. Acest concept se concentrează pe utilizarea materialelor scumpe în nuanțe rafinate și evitarea elementelor ostentative și logo-urilor mult prea vizibile. Thomaï Serdari, profesor de marketing și director al programului de modă și lux la Școala de Afaceri Stern a Universității NYU, subliniază că Quiet Luxury reprezintă „absența completă a logo-urilor și a oricărui lucru prea vizibil”.

Aprecierea detaliilor și calității

Quiet Luxury pune accentul pe detaliile fine, pe calitatea superioară și pe atenția acordată manufacturii și materialelor. În timp ce multe branduri de lux se bazează pe logo-uri vizibile și elemente exterioare strălucitoare pentru a-și promova imaginea, Quiet Luxury adoptă o estetică subtilă, cu nuanțe elegante și linii curate. Este despre a alege rafinamentul în detrimentul ostentației, iar aceasta poate fi observată în fiecare detaliu al produselor și experiențelor asociate cu această experiență.

Calitatea în fața cantității

O caracteristică definitorie a Quiet Luxury este preferința pentru calitate în fața cantității. În loc să colecționezi o mulțime de obiecte superficiale, Quiet Luxury te îndeamnă să alegi cu atenție și să investești în câteva piese remarcabile, de înaltă calitate. De exemplu, în loc să cumperi mai multe haine ieftine, poți opta pentru câteva articole clasice, fabricate cu atenție și din materiale de calitate superioară, care vor rezista în timp și vor aduce bucurie în fiecare purtare.

Quiet Luxury ca alternativă sofisticată

Quiet Luxury se distanțează de consumul de masă și de expunerea excesivă a averii. Într-o lume în care statutul și luxul sunt adesea asociate cu aspectele vizibile și cu brandurile de renume, acestă filosofie oferă o alternativă sofisticată și rafinată. Aprecierea autenticității și a plăcerii în obiecte și experiențe autentice sunt fundamentale în Quiet Luxury. Acest stil de viață te încurajează să trăiești în prezent. Aă apreciezi fiecare detaliu.  Să investești în lucruri și experiențe care își păstrează valoarea în timp.

Experiența mea

De când mă știu, nu am fost niciodată adepta unui stil ostentativ, unde brandurile și logo-urile urlă care mai de care. Din contră, prefer haine din materiale de calitate, precum rochia din lyocell. Unde mai pui că este și de la Gant, unul dintre brandurile mele preferate.

Quiet Luxury și PayDeal

Unul dintre site-urile pe care am descoperit o largă varietate de produse pe care le poți cumpăra și încadra la Quiet Luxury este paydeal.ro. Găsești branduri de lux, autentice, de calitate, pe care le poți integra fără probleme în ținute smart, concepute să reziste în orice situație. Și asta nu e tot, le poți cumpăra cu până la 35% reducere, probabil cel mai bun preț de pe piață.

Dacă nu locuiești în România nu te îngrijora. PayDeal are opțiunea de transport internațional, așadar poți cumpăra de oriunde. Verifică și rubrica Paydeals, unde sunt reduceri permanente!

Folosești telefonul în cea mai mare parte a timpului? PayDeal s-a gândit și la asta și ai opțiunea de aplicație, atât pentru Android, cât și pentru iOS

Quiet Luxury te invită să explorezi eleganța discretă și rafinamentul subtil în lux. Prin evitarea ostentației și a elementelor prea vizibile, vei descoperi o nouă perspectivă asupra luxului, care se concentrează pe calitatea autentică, pe valoarea intrinsecă și pe experiențele profunde. Quiet Luxury te încurajează să aduci liniște și rafinament în stilul tău de viață. Să transformi modul în care privești și trăiești luxul în lumea contemporană. Descoperă puterea discreției și bucură-te de reducerile pe care le găsești pe PayDeal!

Ce ai pus deja în coș?

Love,
Alina

P.S. Folosește codul Alina50 la cumpărături de peste 300 lei și ai reducere 50 de lei. Codul este valabil  30 de zile, începând de azi. Spune-mi ce ți-ai cumpărat și urmărește PayDeal în social media, urmează niște surprize!

Credit foto: Eduard Canura

S-ar putea să-ți mai placă

2 comentarii

Simona 26 iulie 2023 - 12:52 PM

M-ai inspirat foarte mult de-a lungul timpul, cu privire la calitatea materialele, motiv pentru care, in momentul de fata, garderoba mea conține mai multe articole prețioase din materiale precum mătase, lâna, cașmir etc

Îmi place foarte mult acest Look! De la rochie si pana la ultimul detaliu, totul arată perfect!

Răspunde
Alina Anghel 20 august 2023 - 8:15 PM

Simo, apreciez tare mult părerea ta! Îți mulțumesc și mă bucur că ești aici 😀

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult