Graphic Art Creative

#InterviuCuUnAntreprenorRomân cu Nicoleta

de către Alina Anghel

Din categoria #InterviuCuUnAntreprenorRomân, azi o cunoaștem pe Nicoleta. Cine este și ce face, te întrebi? Vei afla imediat, direct de la ea. O găsești pe Nicoleta pe pagina de Facebook Graphic Art Creative.

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Sunt Nicoleta Cornea, soția unui om deosebit și mama unor copii minunați, Ștefania (9 ani) și Andrei (4 ani). Pasiunile s-au modificat odată cu vârsta, însă niciodată n-am avut pasiunea pentru sporturi extreme cum am acum la aproape 40 ani 🙂 Drumul până aici a început în urmă cu mulți ani când am organizat propria nuntă. Am realizat invitațiile, mărturiile, place cardurile, decorul sălii, cutia pentru dar.

De atunci a început totul: am început să merg la târguri de nunți, aveam două site-uri create de soțul meu, care aduceau comenzi. Era un venit suplimentar destul de bunicel, de care ne-am ajutat în crearea de amintiri: călătoream foarte mult. Când am rămas însărcinată cu primul copil am renunțat, având niște probleme în sarcină care mă țineau departe de tot ce înseamnă efort. Evident că s-a pierdut totul. Am descoperit apoi, în perioada de creștere copil, arta decoupage-ului. Altă nebunie, alt vis, alt drum absolut minunat și o altă oprire când m-am reîntors la corporație la vârsta de 3 ani a fetiței. 

Cum ți-a venit ideea acestui business și ce te-a determinat să îl creezi?

Când eram în creștere copil cu al doilea copil, am început o colaborare cu o firmă pentru care eram revânzător de magneți de frigider pt evenimente. După o pauză de 6 luni, timp în care am fost plecată din țară cu familia, m-am reîntors și-am zis că dacă acum nu încep un business în adevăratul sens al cuvântului, nu o voi mai face vreodată.

Antreprenor am ajuns cu acte în regulă în martie 2020, am debutat odată cu pandemia, dar a fost un debut fulminant. Dacă până atunci lucrăm magneți de frigider pentru evenimente, în acel moment a trebuit să schimb macazul și după o noapte și-o zi de studiat internetul, am avut inspirația de a porni cu produse de marketing pentru businessuri și anume etichete autoadezive, cărți de vizită și carduri de mulțumire. A fost un boom.

Ce reprezintă pentru tine acest business – Graphic Art Creative?

Este visul meu de a avea un job unde să mă simt liberă. N-am visat să fac grafică și produse personalizate, toată viață lucrând cu cifre, fiind fascinată de cifre, la clasa VI-a lucrând culegeri întregi de probleme de matematică, pe săptămâna. Doar că în paralel cu cifrele, Dumnezeu mi-a mai dat un har. Harul creativității. Sunt om creativ, cu un puternic simt estetic.

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

Este o muncă grea, din lipsa de timp și spațiu.  „Atelierul” Graphic Art Creative este în living-ul casei, „depozitul” este în debara și pe balcon și am și doi „șefi” care au școală / grădiniță + terapii. Sunt singurul angajat al firmei. Reușita  este în puterea mea de organizare, planificare și alegerea priorităților. Dacă pe acestea nu le-aș avea bine dezvoltate, aș fi închis firma după 3 luni, la ce viață personală am, fiind singură cu doi copii, soțul locuind în altă țară.

Am avut și cu siguranță voi mai avea, perioade de lucru în haos și de fiecare dată s-a terminat prost prin prăbușirea mea în mijlocul sufrageriei, un plâns de vreo oră. Dar deși sunt singură fizic, sufletește am o groază de oameni minunați în preajma mea dintre care cei mai importanți sunt mama și soțul meu.

Mama, pentru că vine și stă cu mine câteva zile până mă repun pe picioare și soțul care este cel mai bun balsam pt sufletul meu. Care m-a încurajat mereu, care m-a sprijinit financiar să-mi facă muncă cât mai ușoară prin achiziționare de aparatură performantă, care m-a lăudat mereu și m-a criticat constructiv pentru a fi și mai bună și mai bună. N-am o echipă de muncă, dar am o echipă de suflet care mă ajută să le fac aproape pe toate.

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Mulțumirile primite de la cliente după ce primesc comenzile plasate la Graphic Art Creative. Acela este momentul când știu că ceea ce fac, fac bine.

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la Graphic Art Creative în viitor?

Să rămân întipărită în mintea tuturor clientelor și când vor fi întrebate dacă știu pe cineva care face etichete autoadezive sau magneți pentru botez, să dea numărul meu de telefon sau să le spună de pagina mea de business: Graphic Art Creative.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată?

Inspirația vine din mediul online. Studiez foarte mult ce se cere / caută. Unele produse au luat naștere fiind întrebată în privat : -Puteți face … -Da, sigur că da. Pot spune că „miros” piața: știu când este nevoie de anumite produse, le creez și apoi le promovez. Unele au avut un succes fantastic, altele nu.

Cum a fost anul 2021 și ce s-a schimbat în 2022?

Și 2021 și 2022 au fost doi ani cu multe comenzi, cu redescoperirea mea personală, cu reușite mari prin colaborări cu firme cunoscute. La finalul anului 2022 am înțeles că am „crescut”, că am adus plus valoare produselor mele, că am reușit să fac lucrurile și mai bine și mai calitative când am creat produsele de Crăciun. Acolo se vede toată experiența pe care am acumulat timp de un an de zile. Și am avut un moment când am zis: Wow,  Nico, tu chiar ai învățat multe anul acesta.

Ce obiective ai pentru 2023?

Pentru 2023 am un singur obiectiv: să ajung să colaborez cu firme care să aibă nevoie de produsele mele în serie mare. În rest, nu fac planuri și nu-mi setez obiective, nici pe plan personal, nici în business. Primesc tot ce-mi dă Dumnezeu.

Care este parfumul tău preferat?

Tresor – Lancome. Este un parfum cu o aromă puternică, iar eu fix așa mă simt în acest moment: o femeie puternică. Și am să-ți spun un secret: îl folosesc în fiecare dimineață, chiar dacă nu plec nicăieri din casă. Dar mă așez la biroul de lucru, din living 🙂 și-un fâs din acel parfum mă face să știu că voi avea o zi fantastică.

***

Sunt un om loial și extrem de sensibil. Toate comenzile au o părticică din sufletul meu. Nu contează valoarea comenzii, toate sunt lucrate cu maximă seriozitate și fiecare clientă este importantă. Pașii ei spre mine înseamnă că visul meu merge mai departe.

Cu recunoștință, Nicoleta Cornea – Owner la Graphic Art Creative

***

Nicoleta, hai să-ți spun și eu un secret: în fiecare dimineață mă dau cu parfum, indiferent dacă plec sau nu la birou. Așa că te înțeleg perfect. Mulțumesc că ai acceptat provocarea și-ți urez să rămâi în mintea clientelor tale!

O găsești pe Nicoleta pe pagina de Facebook Graphic Art Creative.

Love,
Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Nicoleta.

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 08 mai 2023 - 5:10 PM

Un interviu foarte frumos.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult