Waceera Macrame

Macrameul a murit. Trăiască macrameul!

de către Alina Anghel

Îmi aduc aminte de copilărie, când mă punea mama să cos mileuri din macrame. Nu aveam răbdare deloc să stau să le bibilesc astfel încât să-mi iasă perfect, ca ale ei. Mult timp m-am întrebat de ce ar vrea cineva să-și piardă timpul cu astfel de activități, pe care nu le consideram deloc utile la momentul respectiv. Aș fi citit fără probleme o carte în timpul pe care îl pierdeam cosând un mileu din macrame. Dar mi-am dat seama repede care este faza. Mileul din macrame te ajută să-ți dezvolți și alte skill-uri: răbdare, atenție la detalii, capacitate de a lucra sub stres (nu râde, că era un adevrărat stres să nu greșesc ceva, altfel trebuia să desfac și să o iau de la capăt). Și, la final, eram mereu uimită de frumusețea care ieșise din mâinile mele. 

În zilele noastre, macrameul a evoluat și a ajuns să fie mai mult decât un simplu mileu pe un televizor (wait, nici măcar nu se mai poate pune pe televizor, tînând cont de grosimea tot mai redusă a acestora). Dar Mădălina este aici să releve arta macrameului, într-un nou episod din seria #InterviuCuUnAntreprenorRomân.

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Bună!! Eu sunt Mădălina, am 30 de ani, și sunt pasionată de arta macrameului de aproximativ 15 ani, când am învățat la Palatul Copiilor din Buzău tainele artei decorative. Sunt o persoana sociabilă, comunicativă, cu multe cunoștințe în multe domenii. Îmi place să știu cât de mult posibil din tot ceea ce mă înconjoară. Cel mai mult absorb informație în timpul vacanțelor cu familia. Ador să călătoresc, să petrec timp de calitate cu prietenii și cu familia. 

Cum ți-a venit ideea acestui business și ce te-a determinat să îl creezi?

Acum 2 ani, în perioada concediului de creștere copil, am dat pe Instagram peste ce se poate face acum din fire de bumbac. Pentru că acum 15 ani, când am învățat eu cum se face, lucram cu fire de cânepă, destul de rigide și greu de lucrat cu ele. Așadar, în momentul în care am dat peste aceste fire minunate de la Bobbiny, am zis că nu trebuie sa ratez aceasta șansă! Acela a fost momentul meu de declic, când am decis că asta trebuie sa fac. Iar de atunci nu m-am mai oprit, sunt îndrăgostită de fiecare piesă creată.

Fiecare proiect e cel mai frumos de până atunci, fiecare fir tăiat spune o poveste pentru mine. În timp ce lucrez parcă sunt într-o altă lume, plină de culoare, energie și creativitate. Eu creez tot ce se poate crea din fire de bumbac. Coasters, brelocuri, decorațiuni de perete, decoruri pentru nunți sau alte evenimente, cercei, genti și rochii boho din macrame.

Ce reprezintă pentru tine acest business?

În primul rând, este pasiunea mea cea mai mare, nu cred că mi-a plăcut vreodată altceva la fel de mult. Îmi aduc aminte cum am învățat să fac nodurile, cât de repede mi-am intrat în mână și am început și să descopăr alte modalități de folosire a firelor, în afară de ceea ce dorea profesoara de la noi. Treptat, această pasiune s-a transformat în afacerea de azi, pe care nu îmi doresc decât să o cresc cât se poate de mult!

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

În acest moment suntem doar eu cu soțul meu, tot ce facem, facem împreună. Într-adevăr, eu sunt cea care lucrează efectiv toate proiectele, însă el mă ajută cu partea administrativă a firmei. Tot el se ocupă de relația cu furnizorii și livrarea unor colete în București și împrejurimi.

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Absolut fiecare comandă primită îmi aduce satisfacție, mai ales atunci când primesc fotografii de la clientele mele cu produsul final. Găsesc o bucurie imensă in fiecare proiect livrat, fiecare feedback de mulțumire sau satisfacție a clientelor.

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Momentan sunt într-o perioadă de stabilizare, după o creștere destul de rapidă din ultimul an. Încercăm să stabilizăm această bază, pentru a avea o fundație bine implementată înainte de a scala acest business.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată? Care este povestea din spatele colecțiilor?

Când vine vorba de inspirație, nu duc lipsă de creativitate. Spre exemplu, când am lansat colecția de cercei, momentul a fost cheia. Pentru numele cerceilor m-am inspirat de la femeile din viața mea și le-am făcut cadou o serie de cercei cu numele lor. Era perioada mărțișorului și cumva totul a venit natural, de la sine. Apoi pentru colecția de genți, exista o pagină de Instagram care a publicat un tutorial pentru acel tip de geanta. Mi-a plăcut atât de mult că nu m-am putut opri din crearea lor în mai multe culori ❤️

Cum a fost anul 2021 și ce s-a schimbat în 2022?

2021 pentru mine a fost un an cheie, eram proaspătă mămică, abia mă acomodasem cu acest rol. Însă știam că nu îmi stă în fire să fiu doar mamă. Pentru mine nu era suficient doar acest statut, simțeam nevoia sa calibrez situația și să fac ceva și pentru mine. Practic așa a început proiectul Waceera Macrame, ca fiind mai mult pentru mine decât pentru ceilalți, iar cu trecerea timpului, am văzut că pot să și vând ceea ce creez. Și așa a început totul. 

2022 a fost un an plin de creștere, am ajuns mai departe decât îmi imaginam că pot ajunge într-un timp atât de scurt. A fost totul despre expansiune și a mă face cunoscută. Să pot face cunoscută această artă a macrameului, pentru care nu folosesc nici croșet nici andrele, toată munca este făcută cu mâinile goale.

Ce obiective ai pentru 2023 pentru Waceera Macrame?

Să mențin acest trend ascendent după terminarea perioadei de stabilizare.

Care este parfumul tău preferat?

This is her! de la Zadig & Voltaire

Nota autorului: acest parfum este primul Zadig & Voltaire cu care am făcut cunoștință acum mulți ani, un parfum dulceag, lactonic, vanilat, ce evocă un sentiment de libertate și un entuziasm fără sfârșit.

Unde găsești Waceera Macrame în online? Pe site, pe Facebook, Instagram, TikTok sau chiar LinkedIn. La alegere, în funcție de unde îți petreci timpul. 

***

Mulțumesc, Mădălina, că ai acceptat să faci parte din acest proiect! Abia aștept să văd cum evoluează Waceera Macrame în timp.

Love,
Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Mădălina.

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Valeria Chertes 25 martie 2023 - 2:55 PM

Minunat interviul.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult