De vorbă cu Sonia M.

Un om frumos, care deschide seria #InterviuCuUnAntreprenorRomân în 2023

de către Alina Anghel

Pe Iuliana (sau Sonia M., numele de scenă) am cunoscut-o online și mi-a atras atenția cu lucrările ei de pictură pe haine. Dincolo de ele, am descoperit un om frumos, care deschide seria #InterviuCuUnAntreprenorRomân în 2023.

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Mă numesc Iuliana Andreea, nume de scenă Sonia M. Derin, sunt mama unui băiețel de un an și ca job oficial lucrez într-o companie privată de apă. Neoficial, însă, mă ocup de pasiunea mea pe care o am încă de la o vârstă fragedă, mai precis scriu, pictez și fac diverse lucruri handmade și creative. Nu am reușit să ating apogeul pe care mi-l doresc și la care visez de mică, dar consider că sunt în ascensiune și cu mai multă muncă voi reuși.

Am mii de lucrări, multe expuse și prezentate, altele nu, iar de vreo 4 ani am creat și o pagină de Facebook pentru a fi mai vizibilă și tot de atunci am început timid și cu pictură pe haine. Terminând liceul de arhitectură din București, am știut dintotdeauna ce vreau să fac dar apar și impedimente care te înlătură de la visul tău. Ulterior, am urmat facultatea de Management și Administrație, care personal nu prea m-a ajutat, dar am întâlnit oameni pe care o să îi am o viață lângă mine.

Cum ți-a venit ideea acestui business/proiect/concept și ce te-a determinat să îl creezi?

Atunci când îți descoperi pasiunile îți cunoști automat și drumul pe care vrei să-l urmezi. În cazul meu, descoperirea o datorez profesoarelor mele din școala generală, de desen Iuliana Muscalu și profesoara de limba română Bărbulescu Maria, care m-au încurajat mereu și mi-au prezis destinul, cum s-ar spune.

Pentru că, în ciuda obstacolelor și problemelor existente în familia mea, care nu m-a încurajat în niciuna din căi, trecând și peste divorțul părinților mei în prag de adolescență, am găsit refugiul în artă și am visat zi și noapte fiecare moment pe care azi îl trăiesc, chiar dacă nu sunt la un nivel înalt, sunt mândră de mine. Am simțit o chemare să fac artă, și uneori nu te poți opri, oricât de mult ai vrea, pentru că sunt lucruri care trec dincolo de tine.

Ce reprezintă pentru tine acest business?

Pentru mine este tot ceea ce am trăit și trăiesc, este refugiul meu, visul meu pe care îl am de mică și pe care doresc să mi-l îndeplinesc cu orice preț, indiferent de ce obstacole mai apar! Reprezintă darul pe care Dumnezeu mi l-a lăsat, cu care să merg mai departe în această viață!

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

Eu mereu am lucrat singură, m-am ocupat de tot, poate din cauză că tot ceea ce fac este personal, așa îmi exprim sentimentele, mă destind, mă descătușez, sunt cum vreau eu să fiu și fac ceea ce vreau eu să fac și când și cum vreau. Dar, recunosc că în ultima perioadă simt nevoia de a mai avea pe cineva lângă mine, cineva cu care să rezonez și care să mă înțeleagă. Cât despre muncă, e multă muncă, dar finalul întotdeauna contează şi muncă te înnobilează!

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Satisfacția cea mai mare pentru mine este atunci când îmi văd rezultatul muncii mele apreciat, când văd bucuria celor care îmi mulțumesc pentru povestea pe care am pictat-o pe haină, tricou, hanorac, tablou. La fel, satisfacția apare și prin conturarea a tot felul de oportunități ce mă duc mai aproape de realizarea visului meu, de a fi un artist apreciat pentru pictură pe haine.

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Urmatorii pași se leagă de găsirea unui coleg, a unei colege cu care să colaborez, care să mă ajute să fiu mai organizată în idei și mai împământată. Apoi, de crearea unor colecții, care au rămas doar la nivel declarativ și, bineînțeles, să ajung la cât mai multe persoane.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată? Care este povestea din spatele creațiilor?

Inspirația mea a venit dintotdeauna din vise și de la Dumnezeu, așa consider eu, pentru că îmi amintesc tot ce visez, și multe din desene, picturi, poezii, sunt din vise. Și apoi, mă inspir și din ce mi se întâmplă, eu sunt o fire profundă și caut mereu să îmi ascult sufletul și să fac ceea ce simt indiferent de ceea ce cred ceilalți, recunosc, acum, am început să aplic mai mult ascultarea de sine. La fel, Dumnezeu e Inspirația mea, pentru că fără el nu aș fi putut face nimic și nu aș fi fost eu, am o credință mai mare, pe care uneori îmi place să o filozofez în poeziile mele.

Cum a fost anul 2021 și ce s-a schimbat în 2022?

A fost un an minunat și asta pentru că i-am dat naștere fiului meu, acum în vârstă de un an, în alte aspecte, mai dificil pentru că nu am putut să mă ocup de mine deloc, nu am fost prioritară, dar nici nu mi s-a acordat această şansă de către familie, din păcate, de a mă ocupa și de celălalt suflet al meu.

Mamele nu sunt doar mame, ci sunt și ele suflete care vor să străluceasca pe cerul vieții lor, cu pasiunile lor care le fac să fie ceea ce sunt, iar dacă nu sunt lăsate ajung roboții pe care nu ni dorim…

Ce obiective ai pentru 2023?

Îmi doresc să particip la foarte multe evenimente care să mă ajute să cresc atât ca persoană, cât şi ca artist (pictură pe haine). Să pot avea colaborări prin intermediul cărora să pot ajuta diverse cazuri sociale. Fac și voluntariat, printre altele, și îmi doresc ca arta mea să ajute, acesta este și scopul. Un alt obiective important să lucrez cu mine și să mă apreciez la adevărata mea valoare, să mă pun pe primul loc!

Care este parfumul tău preferat?

 Armani Sì este parfumul meu preferat, un parfum intens și tandru, perfect de asortat trăirilor mele.

Ce doresc să mai adaug este faptul că eu nu prea țin cont de ceea ce se cere în prezent și caut să fiu cât mai autentică și să aduc o parte din simțirile mele, din sufletul meu, din visele mele și celorlați! Îmi trăiesc visul prin intermediul artei!

***

Îți mulțumesc, Sonia, pentru acest interviu atât de personal și sincer. Cu siguranță vei reuși ceea ce ți-ai propus. De altfel, cum nimic nu este întâmplător, parfumul tău preferat este un omagiu adus tuturor doamnelor care nu se tem să fie puternice și să-și trăiască viața din plin. 

Love,
Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Iuliana.

S-ar putea să-ți mai placă

2 comentarii

Neacșu Anca mirela 20 februarie 2023 - 10:30 AM

Foarte interesant articolul! Neacșu Anca Mirela.

Răspunde
Ana Maria Gav 20 februarie 2023 - 11:30 AM

Wow, cat de frumoase sunt si cat de creative sunt !
Le ador foarte mult pe toate !
Multumesc frumos recomandare si pentru informatii !

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult