Jay Flowers, mai mult decât un simplu atelier cu flori

de către Alina Anghel

De fiecare dată când descopăr un nou business care să facă parte din proiectul #InterviuCuUnAntreprenorRomân aștept cu nerăbdare să citesc povestea și, apoi, să o împărtășesc aici, pe blog, cu toată lumea. Povestea de azi este mai specială deoarece în spatele Jay Flowers este o echipă formată din două persoane: Iuliana și Roxana, care împart pasiunea pentru flori și o prietenie veche.

Comunitatea mea sigur își dorește să vă cunoască mai bine! Hai să aflăm mai multe despre voi, despre pasiunile voastre, cum ați ajuns aici.

Bună tuturor, suntem Iuliana și Roxana și împreună formăm echipa atelierului Jay Flowers. Visul de a avea împreună o afacere a pornit din facultate. Am fost plecate împreună 3 luni la studii la Moscova în anul 2 și 3 de facultate și, stând în aceeași camera la cămin, ne-am cunoscut mai bine și am devenit cele mai bune prietene. Ne-am imaginat încă de atunci împingând cărucioare împreună și dezvoltând o mică afacere și ceva ani mai târziu ne-am transformat visul în realitate.

Cum a apărut ideea acestui business/proiect/concept și ce v-a determinat să îl creați?

Cum spuneam, încă din facultate am căutat să avem un business împreună. Pasiunea pentru flori este una din pasiunile comune care ne-a determinat să creăm atelierul Jay Flowers, un atelier din care ies aproape zilnic decorațiuni realizate din flori proaspete/criogenate/uscate, licheni naturali stabilizați și multe alte elemente naturale care ne inspiră. Am făcut cursuri de specialitate și am început apoi să lucrăm cu florile, am simțit din prima clipă că este ceva ce ni se potrivește la amândouă și că este acel “ceva” pe care ni-l doream.

Ce reprezintă pentru voi acest business?

Lucrul cu florile ne aduce echilibru și relaxarea de care aveam nevoie, este o completare pentru noi, pentru că amândouă avem joburi care ne solicită atenția, aveam nevoie de ceva care să fie pentru sufletul nostru, să dea voie părții creative să se dezvolte și să fie pusă în practică.

Câtă muncă este în spate?

Nu este ușor, deși povestind așa pare. Dezvoltarea Atelierului s-a făcut în timp, natural. Am plecat de la lucrul predominant cu florile proaspete, am încercat cu un mic atelier însă ne-am dat seama că nu era atunci momentul și că trebuie să facem altfel lucrurile. Am avut colaborări frumoase cu persoane fizice și juridice și am învățat din fiecare proiect câte ceva. O dată cu pandemia am realizat că trebuie să facem altfel lucrurile, că ne trebuie o nouă strategie de lucru și am început să ne axam mai mult pe produse realizate cu licheni stabilizați naturali.
 
Anul acesta am trecut la următorul pas și am introdus în portofoliul nostru produse realizate din flori și plante criogenate/uscate.
 
Este multă muncă în spate, mult studiu, nopți nedormite, stres pentru fiecare proiect pentru că ne implicăm amândouă în tot ce facem și ce iese din mâinile noastre, acordăm atenție detaliilor și suntem exigente în ceea ce privește calitatea, de la momentul primirii comenzii până în momentul când produsul ajunge la destinatar.
 
Faptul că suntem două ne ajută foarte mult, ne completăm foarte bine, ne cunoaștem plusurile și minusurile una alteia și avem atribuțiile bine împărțite între noi în funcție de acestea, suntem 2 piese de puzzle care se potrivesc foarte bine și asta se vede în rezultatul muncii noastre, în ceea ce iese din mâinile noastre. Avem suportul familiei și când avem nevoie de ajutor suplimentar nu ezită să ni-l ofere, acest lucru contează foarte mult pentru noi și activitatea din atelier.
 

Ce vă aduce cea mai mare satisfacție?

Bucuria celor care revin cu mesaje de mulțumire și ne spun “arată mult mai bine în realitate, vă mulțumim din suflet!”. Este minunat să creezi cu mintea și mâinile tale ceva ce aduce atâta bucurie.

Care sunt next steps și ce vă doriți de la acest business în viitor?

Ne gândim că următorul pas ar fi să realizăm un site dedicat în special produselor cu licheni stabilizați naturali și aranjamentelor pentru evenimente dedicate persoanelor fizice (evenimente precum nunți, botezuri, zile de naștere/onomastica, etc.), și, poate de ce nu, și un atelier fizic unde clienții ne pot vedea expuse o parte din lucrări și unde putem organiza ateliere tematice atât pentru adulți cât și pentru copii.
 
În paralel ne dorim să întărim relația cu persoanele juridice cu care colaborăm și să stabilim noi astfel de colaborări. În prezent avem gândite cataloage în format pdf atât pentru evenimente de tip corporate câte și pentru evenimente personale și ne dorim cu ajutorul acestora să răspândim ușor numele atelierului nostru, Jay Flowers, în rândul acestora.
 

De unde vă vine inspirația si ce vă menține concentrate? Care este povestea din spatele colecțiilor?

Inspirația vine din natură, din diferitele cursuri de dezvoltare la care participăm, studiul în diferite cărți de specialitate precum și diferite pagini de specialitate de pe internet, dar cel mai mult de la clientele/clienții cu care lucrăm, fie că vorbim de persoane fizice sau de persoane juridice. Produsele pe care le realizăm sunt marea majoritate creații personalizate, dedicate persoanelor/companiilor cărora li se adresează, purtând astfel povestea acestora.

Cum a fost anul 2021 și ce s-a schimbat în 2022?

Pentru noi anul 2021 a adus o schimbare în Atelier în sensul că am început să ne specializăm și să lucrăm preponderent cu licheni stabilizați naturali, față de lucrul cu florile proaspete, și astfel să realizăm produse cu grafică personalizată, special create pentru cei care le primesc.
 
În 2022 am adăugat în portofoliu produse realizate din flori și plante criogenate/uscate, dedicate evenimentelor personale dar și evenimentelor realizate în corporații, am realizat cataloage pentru diferitele tipuri de evenimente și am început participarea la târguri online și fizice.
 

Ce obiective aveți pentru 2023?

Pentru 2023 ne dorim ca numele atelierului nostru să fie din ce în ce mai cunoscut, să ajungem în cât mai multe case/firme și să bucurăm cât mai multă lume prin creațiile noastre. Vom fi mai prezente atât în mediul online cât și în viață reală, ne dorim să fim aproape de corporații prin realizarea decorațiunilor pentru evenimentele realizate în cadrul acestora și să prindem experiență în cadrul târgurilor renumite în București și în mediul online; în același timp vom continua să asigurăm produse de calitate în cadrul evenimentelor personale, unice în viață clientelor.

Care este parfumul preferat?

Iuliana: Nina Ricci – Premier Jour
Roxana: îmi plac parfumurile lemnoase, cu vanilie și lavandă
 

Așteptăm să ne descoperiți creațiile și, de ce nu, să colaborăm, în funcție de evenimentele din viața voastră. Unde sunt disponibile produsele noastre: Facebook și Instagram.

***

Mulțumesc, Iuliana și Roxana, că ați acceptat invitația mea și felicitări pentru creațiile voastre, sunt superbe. Mult succes vă doresc!

Love,

Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Iuliana și Roxana.

S-ar putea să-ți mai placă

1 comentariu

Raducu Diana 20 februarie 2023 - 9:56 PM

Super subiecte ! Îmi place mult ce găsesc pe acest blog ! Mulțumesc!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult