De la angajat la antreprenor pe timp de pandemie – interviu cu Iona

de către Alina Anghel
Pe Iona am cunoscut-o online, acum ceva vreme. De fapt, în 2020 m-a ajutat cu mesaje caligrafiate, parte din cadourile de Crăciun pe care le-am oferit celor dragi. De atunci i-am urmărit muncă și mi-a plăcut că se reinventează, iese din rutină, încearcă ceva nou. În 2022 s-a apucat să toarne lumânări, manual, desigur, și îi iese de minune. Pentru că le-am testat, dacă pot să zic așa. Asta este oare termenul corect pentru lumânările care ard pe masă din living? Ai prins ideea, totuși: i-au ieșit foarte bine și sunt curioasă care o să fie noul ei proiect. Pentru că sunt sigură că nu se va opri doar la atât. Azi este invitata mea în episodul din luna februarie în rubrica #InterviuCuUnAntreprenorRomân.
 

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Bună! Mă numesc Iona și sunt din Constanța. La bază sunt economist și am lucrat într-o instituție bancară, până într-o zi când soțul meu a avut un accident grav m-am hotărât să-mi dau demisia pentru a-i fi alături … În felul ăsta mi-am dat seama cât de importantă și fragilă este viața și cel mai important să nu o risipești pe ceea ce nu ți bucură sufletul.
 
De 2 ani sunt și antreprenor și odată cu mine și pandemia….au existat și părți bune și părți rele, clipe de fericire și clipe în care am simțit că nu mai pot continua, dar pasiunea mea pentru asta a fost nemărginită și am ajuns unde mă aflu azi.
 

Cum ți-a venit ideea acestui business/proiect/concept și ce te-a determinat să îl creezi?

Am început din întâmplare: câțiva colegi cu care lucram la bancă, acum vreo 15 ani, mi-au spus că sunt artistul băncii; bineînțeles că nu i-am crezut. Au mai trecut apoi vreo 10 ani până să trec la fapte și anume să-mi dau demisia și să încerc să fac ceea ce îmi place.

Ce reprezintă pentru tine acest business?

E ca un copil pentru mine, ca o parte din mine. Îi acord atenție zilnic și încerc să-l fac cunoscut. Am trecut peste multe bariere de-alungul timpului și pot spune că m-am dezvoltat odată cu businessul.
 

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

Sunt un solopreneur momentan, încă nu am crescut suficient încât să am o echipa în spate și deci asta implică tot timpul meu. Și asta îmi place mult, mai ales când vin și rezultatele.

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Cred că satisfacția cea mai mare este atunci când clienții sunt mulțumiți, când vin în întâmpinarea ta cu cuvinte frumoase și de încurajare să continui ceea ce fac, cu comenzi și pentru că mă cunosc deja îmi lasă mie frâu liber.
 

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Îmi doresc un site personal anul acesta și sper să se întâmple cât mai repede; domeniul este luat deci un prim pas este făcut. Și…bineînțeles multe colaborări. Momentan mă poți găsi într-un magazin virtual pe Breslo.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată? Care este povestea din spatele colecțiilor?

Sunt o fire creativă de fel și mulți clienți se lasă în mâinile mele când vine vorba de comenzile lor. Ideile îmi vin câteodată peste noapte, alteori le coc mai multe zile la rând.
 

Cum a fost anul 2020 și ce s-a schimbat în 2021?

În ianuarie 2020 am pus oficial bazele firmei Iona Hobby Land SRL și, cum spuneam și la începutul interviului, pandemia și-a găsit și ea momentul apariției. A fost un start greu, mai ales că nu am știut ce să fac, iar planurile mele au fost date peste cap. La momentul respectiv mă ocupam cu arta decoupage-ului, realizând trusouri de mireasă, moț, cadouri personalizate prin diferite tehnici. Apoi am descoperit caligrafia, un refugiu minunat, dar și de dezvoltat ca business și așa mi-au venit ideile. Ușor, ușor am început să prind curaj și anul 2021 m-a găsit cu magazinul virtual pe Breslo; au apărut noi colaborări cu magazine locale dar și cu Sabon România.
 

Ce obiective ai pentru acest an (2022)?

Sfârșitul anului 2021 m-a găsit cu o cu o sete nebună de a realiza lumânări. Mi-am cumpărat un chit de început și în primele zile ale anului am turnat lumânări. Un vis împlinit. Deci cum îmi vin ideile? Pur și simplu. Câteodată mă mir și eu.

Care este parfumul tău preferat?

Le pot număra pe degete. Dar cel mai mult îmi place Euphoria de la Calvin Klein. De obicei folosesc același parfum. Îmi place să fiu recunoscută după parfum iar persoanele apropiate mie chiar mă recunosc după el.
 
***
 
În micul meu atelier realizez cadouri personalizate prin caligrafie, decoupage, dar și lumânări parfumate. Un mic secret: reconditionez mobilă veche, mai exact îi dau viață (nu o repar) – am făcut un curs la Brașov de vopsit cu Annie Sloan în 2019.
 
Dacă îți plac obiectele însuflețite de mine și vrei să afli mai multe, mă poți găsi pe Facebook și Instagram.
 
***
 
Îți mulțumesc, draga mea, că ai acceptat provocarea de a vorbi despre tine și business-ul pe care îl conduci cu grație. Îți doresc multă putere și spor în tot ce ți-ai propus!
 
Love,

Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Iona.

S-ar putea să-ți mai placă

4 comentarii

Valeria Chertes 09 martie 2022 - 6:57 PM

Foarte frumos interviul felicitări!

Răspunde
Gheorghe Maria Corina 12 aprilie 2022 - 2:35 PM

Frumos articol și ingenioase idei de ,,afaceri,, si eu fac lumânărele doar pentru mine și prietenii apropiați.
Felicitări!

Răspunde
Ancact 12 aprilie 2022 - 2:35 PM

Frumos interviu..felicitari si la cat mai multe realizari

Răspunde
Simona Banica 12 aprilie 2022 - 2:35 PM

Frumos interviu!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult