De vorbă cu Anca, croitor de imagine și stil, despre Teima

de către Alina Anghel
O urmăresc pe Anca și brandul pe care l-a creat, Teima, de ceva vreme. Pentru ca cineva să ajungă în rubrica #InterviuCuUnAntreprenorRomân trebuie să facă diferența în piață, să iasă în față cu ceva, să aibă un cuvânt de spus. Iar Teima are. Nu numai că este un brand care crede în sustenabilitate, iar materialele alese pentru realizarea colecțiilor sunt materiale din țesături naturale, sănătoase pentru piele, certificate Oeko-Tex, dar este un brand care crede în bine, de aceea 10% din prețul produselor este redirecționat către Asociația Dăruiește aripi și Asociația Ana și copiii, două asociații ce au ca scop îmbunătățirea calității vieții pentru copii și familiile lor prin access la edicatie și servicii medicale. O felicit pe Anca pentru verticalitate și sper să reușească tot ce își propune. O ajut și eu, aducând-o în față și recomandând piesele vestimentare create în atelierul Teima.
 

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Numele meu este Anca și sunt croitor de imagine și stil, adică sunt fotograf de aproximativ 9 ani și croitor de mai bine de 14 ani.

Cum ți-a venit ideea acestui business/proiect/concept și ce te-a determinat să îl creezi?

Ideea brand-ului de haine teima.ro o am de mult timp, însă a prins viață în pandemie pentru că atunci și-a făcut loc să se materializeze sub forma această, a unui brand de haine sănătoase, realizate doar pe bază de comandă. Mi se spune des că este o decizie limitativă pentru un business la început de drum, însă mi-am dorit să produc doar atât cât este nevoie și dacă este nevoie, limitând risipa cât de mult posibil.
 

Ce reprezintă pentru tine acest business?

În acest moment al vieții mele, aș putea spune ca Teima este copilul meu, pe care învăț pe parcurs sa îl cresc cu drag, cu multă răbdare si grijă.
Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?
Momentan în spatele Teima este un singur om care se ocupă de toate, de la design la colete. Asta înseamnă multe ore târzii în atelier, multe nopți nedormite, insă simt că totul merită.

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Cu siguranță cea mai mare satisfacție, mi-o aduc clientele mele, când îmi scriu că sunt încântate de produse sau când revin cu o nouă comandă.
 

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Îmi doresc ca prin intermediul acestui business să am un impact pozitiv asupra mediului și să educ piața către consumul responsabil de fashion.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată? Care este povestea din spatele colecțiilor?

Femeile din jurul meu, pe care le descopăr zi de zi altfel, în plină schimbare, sunt povestea din spatele colecțiilor mele. Poate de aceea sunt atât de diferite uneori ca stil. Pentru că aceeași femeie uneori poate fi seducătoare, rafinată și elegantă, alteori poate fi practică și relaxată, așa că îmi construiesc colecțiile în baza nevoilor femeii moderne: confort, versatilitate, practicabilitate, eleganță, feminitate.
 

Cum a fost anul 2020 și ce s-a schimbat în 2021?

Anul 2020 a fost anul de început al întregului concept. Deși ideea exista cu mult înainte, anul 2020 a făcut posibilă realizarea ei. Aș putea spune că anul 2021 a fost un an experiment în care am învățat în ce fel pot ajută femeia să se simtă frumoasă și să aibă în același timp grijă de ea prin hainele pe care le poartă, prin alegerile pe care le face zi de zi.

Ce obiective ai pentru 2022?

Îmi doresc ca în 2022 să continuu același trend ascendent și să aduc mai multă varietate în colecțiile mele, atât ca stil cât și ca materiale folosite.
 

Care este parfumul tău preferat?

Poate te va surprinde, însă stilul meu de viață este unul destul de minimalist așa că de mai bine de 2 ani am un singur parfum: DKNY Stories, pentru că da, momentan acesta simt că mi se potrivește cel mai bine.
***
Mi-aș dori că toate femeile care citesc blogul tău să consume modă în mod responsabil adică să aleagă puțin și bun, să facă alegeri sustenabile, să opteze pentru țesături naturale și să renunțe la a mai achiziționa produse din materiale sintetice, care în timp afectează întregul ecosistem, inclusiv propria sănătate.
 
 
***
Exact același lucru mi-l doresc și eu, Anca! Dacă la capitolul puțin încă mai am de lucrat (am tendința să cumpăr mai multe decât am cu adevărat nevoie), la bun am început deja de ceva vreme: aleg materiale naturale și evit cât se poate sinteticele. Pentru că mi-am dat seama că pielea mea nu se simte bine în ele, oricât de fain ar arăta unele dintre ele.
 
Îți mulțumesc că ai acceptat să-mi spui mai multe despre tine și despre Teima și îți doresc mult succes în continuare!
 
Love,
Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Anca.

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Oana 31 ianuarie 2022 - 4:29 PM

Ce faine sunt toate 🙂

Răspunde
Valeria Chertes 31 ianuarie 2022 - 4:29 PM

Foarte frumoase hăinuțele.

Răspunde
Dora 17 aprilie 2022 - 11:23 AM

Și eu mi-aș dori să fac acest lucru… Apreciez efortul tau… Super haine

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult