Papioanele perfecte ale Ioanei

de către Alina Anghel
Cu papioanele Ioanei m-am întâlnit prima dată acum câțiva ani, când am primit într-un cadou de Crăciun un minunat papion albastru, care m-a cucerit instant. Ulterior, am cunoscut-o pe Ioana online și mi-a plăcut tare mult ce face, așadar am mai adăugat câteva piese în colecția mea. Anul asta, în august, când am fost la Cluj, m-am întâlnit cu Ioana la o cafea și mi-a plăcut tare mult compania ei, este un om la fel de minunat că accesoriile care îi ies din mâini. Este o persoană modestă, mult prea modestă pentru lumea în care trăim, aș zice eu, însă înțeleg bunul ei simt. Tocmai asta este unul dintre principalele motive pentru care mi-am dorit-o în proiectul #InterviuCuUnAntreprenorRomân. Motivul principal rămân accesoriile realizate de ea, sub denumirea Accessories by Ioana Fodor.
 

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Bună, tuturor! Deși recunosc că mi-a fost greu să îmi adun cuvintele și să le aștern în fața voastră, în sfârșit mi-am făcut curaj. Am 40 de ani, sunt mămică a doi copii minunați. M-am născut și am copilărit în Ocna-Mureș, un orășel mic dar drăguț, iar după terminarea liceului am venit la Cluj-Napoca, unde locuiesc și în prezent. Sunt o fire veselă, optimistă, puternică, ambițioasă, luptătoare, uneori încăpățânată. În trecut am lucrat câțiva ani în vânzări și pe urmă într-un atelier de creație. Deși visul meu în copilărie era să mă fac contabilă, viața m-a făcut să-mi dau seama că iubesc să creez accesorii și haine, motiv pentru care am făcut specializare creație vestimentară. Îmi place foarte mult să călătoresc și să interacționez cu oamenii și iubesc Crăciunul.

Cum ți-a venit ideea acestui business/proiect/concept și ce te-a determinat să îl creezi?

În 2013 după terminarea concediului de îngrijire a băiețelului, căutând un job care să-mi permită să mă ocup și de copii, am văzut un anunț în care se căuta o persoană pentru a realiza accesorii. Mi-a plăcut foarte mult la acel job și poate aș mai fi lucrat și în prezent acolo, însă din păcate s-a închis firma la începutul anului 2017. Iubeam ceea ce făceam acolo, iar momentul în care am aflat vestea închiderii firmei, a fost momentul decisiv în care m-am hotărât să-mi deschid propriul meu business. Îmi doream un job care să-mi permită program flexibil, pentru a putea duce copii la activități extra școlare și acest criteriu foarte important pentru mine m-a determinat să-mi deschid propria afacere.
 

Ce reprezintă pentru tine acest business?

După familie, acest business reprezintă ”totul” pentru mine! Mă pun la somn cu el în gând și mă trezesc tot cu el în gând!

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

În spatele acestui business este foarte multă muncă, pe care în general clienții nu o știu. Mi-ar plăcea să am o echipă performantă pentru că sunt sigură că ar aduce un plus de valoare, însă momentan sunt doar eu. Tot ceea ce se află la momentul de față pe pagina mea este realizat doar de mine. De-a lungul timpului am făcut tot felul de investiții care să mă ajute să mă perfecționez: am urmat și încă urmez cursuri de formare, am achiziționat utilaje performante și multe altele ca să mă ajute să fac totul cât mai bine. Eu răspund la mesajele clienților, trimit oferte și propuneri, fac postările pe pagina de Facebook și Instagram, fac fotografiile, distribui postările în diferite grupuri țintă, ambalez și pregătesc coletele de livrare. Este muncă multă, însă o fac cu mare drag și nu simt că este o povară, din contră bucuria care o simt când primesc feedback-urile clienților compensează toată munca depusă.
 

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

În lumea handmade-ului cel mai mult îmi place că pot da frâu imaginației și pot creea accesorii pe gustul și placul clienților. Cea mai mare satisfacție a mea este să fie mulțumit clientul.

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Țeluri am multe, însă sincer la momentul de față încerc doar să țin business-ul pe plutire pentru că iubesc ceea ce fac și nu vreau să renunț. Visul meu cel mai mare este să am un site și un magazin de prezentare, dar toate la timpul lor. Momentan am o pagina de Facebook și una de Instagram.
 

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată? Care este povestea din spatele papioanelor?

Am învățat să ascult cerințele clienților și să le transpun în accesoriile care le realizez, astfel încât să reflecte cât mai frumos personalitatea lor. De multe ori folosesc sintagma ”accesorii de poveste” deoarece în spatele fiecărui accesoriu există o poveste. Majoritatea accesoriilor realizate de mine sunt personalizate după sugestiile și cerințele clientului. Am creat o gamă diversificată de accesorii pentru întreaga familie: papioane, broșe, seturi mamă/fiică, agrafe de păr, bentițe, portfard, sacoșe, cercei și multe alte accesorii care pot oferi o notă de eleganță și rafinament atât unei ținute casual, cât și unei ținute office, și totodată pot fi un cadou perfect. Toate accesoriile le realizez cu drag și multă luare aminte la detalii. Consider că este foarte important să ofer calitate 100% și să aduc mereu ceva în plus businessului, prin care să mă diferențiez.
 

Cum a fost anul 2020 și ce s-a schimbat în 2021?

Anul 2020 a fost un an foarte greu mai ales psihic, nu puteam concepe că au scăzut drastic vânzările. Însă cu ajutorul și cu susținerea soțului, am acceptat ideea și am început să văd cu alți ochi ceea ce se întâmpla tuturor, nu doar mie. În vara anului acesta a apărut o rază de speranță și încredere că totul va fi bine.
 

Ce obiective ai pentru acest an (sau următorul)?

Din nefericire încă nu am reușit să-mi propun obiective clare pentru sfârșitul anului, sper din suflet valul 4 al pandemiei să nu își pună din nou amprenta, dar știu sigur că obiectivul meu cel mai clar este să accesorizez cât mai multe ținute și totodată să cunoască cât mai multă lume brandul Ioana Fodor.

Care este parfumul tău preferat?

Îmi plac mai multe parfumuri, nu pot să spun că sunt fan al unui parfum. De exemplu ultimul parfum care mi l-am achiziționat este Victoria’S Secret – Bare Vanilla, care este printre preferatele mele de până acum.
 
Mulțumesc pentru oportunitatea de a mă cunoaște comunitatea ta!
 
 
***
 
Îți mulțumesc, Ioana, pentru toate papioanele pe care le am în colecție și pe care le port cu mândrie, pentru cafeaua băută împreună și pentru că ai acceptat să faci parte din acest proiect. Crede în tine și toate visele tale se vor împlini!
 
P.S. Ioana nu știe, dar pentru că mie mi-a plăcut tare mult modelul, adaug și imagine cu cravata Ascot, pe care am văzut-o recent pe pagina ei. Mi se pare un accesoriu versatil, care poate fi purtat atât într-o ținută casual, cât și  într-una elegantă.
 
 
Love,

AlinaDisclaimer: toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Ioana.

S-ar putea să-ți mai placă

2 comentarii

Unknown 24 octombrie 2021 - 5:26 PM

Dragă Alina, mă bucur mult că am avut plăcerea să te cunosc personal! Ești minunată și cu siguranță dacă mai vii prin Cluj, sau vin eu la București, te anunț și ne întâlnim! Te îmbrățișez cu mare drag!

Răspunde
Valeria Chertes 24 octombrie 2021 - 5:26 PM

Sunt minunate.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult