Cum mi-am amenajat casa hygge

de către Alina Anghel
Încă de când ne-am apucat de renovat am știut cum vreau să arate apartamentul în care locuim, în special living-ul, care este locul de întâlnire cu oamenii dragi, dar și locul în care ne petrecem cel mai mult timp zilnic (în afară de dormitor, unde încerc să trec de măcar 6 ore de somn pe noapte). Mi-am dorit un loc cosy, să stau pe canapea, citind o carte, sau să petrec o zi relaxantă cu prietenii mei, jucând board games. Mi-am dorit, într-un cuvânt, să fie hygge.

Dar ce este hygge și de ce este atât de căutat?

Pentru hygge există tot felul de definiții, de la „confort pentru suflet”, „arta de a crea intimitate” la „bucuria dată de lucrurile ce induc o stare de bine”, „starea de confort în prezența oamenilor” sau „ciocolată fierbinte la lumina lumânărilor”. Hygge, este, mai degrabă, ambianță, trăire, sentimentul de siguranță, sentimentul de acasă. Cuvântul este originar din norvegiană și înseamnă „stare de bine”.*

Stare de bine – asta îmi doresc de la casa în care locuiesc

Mult timp nu am pus accent pe acest aspect, însă mi-am dat seama ca este destul de important, mai ales pentru sănătatea mea psihică. Cum în martie am aniversat un an de când lucrez exclusiv de acasă (cred că am fost de maxim 5 ori la birou în toată perioada asta) și situația va continua la fel până cine știe când, am considerat necesar să am o stare de bine în ceea ce mă înconjoară zilnic.
Am pus accent pe mobilier alb acolo unde a fost posibil, accesorii în nuanțe neutre (bej, crem), lampadare ce înlocuiesc clasica lustra din tavan și ajută la crearea unei lumini difuze, plăcute și liniștitoare. Cu cât temperatura luminii este mai scăzută, lumina este mai hygge. Am ales becuri led, cu lumina rece, iar atmosfera pare mult mai intimă.

Cum ajungi să trăiești hygge

Hygge este arta fericirii în versiune daneză. Stilul de viață hygge presupune să nu aștepți că aceasta să vină pasiv, ci să ți-o creezi singur. Prin mici gesturi zilnice, ce îți aduc mulțumire și bucurie zi de zi.
Cum poți face asta? Prin atmosferă, confort, armonie, pauză, prieteni, aromaterapie. Ajungem la capitolul meu preferat și trebuie să recunosc că o parte din viața mea era hygge dinainte ca asta să fie la modă. Îmi plăcea să aprind lumânări și am avut mereu la îndemână un difuzor de arome.
Pare greu, dar nu este. Depinde de fiecare cât de fericit vrea să fie și cum reușește să facă asta. Eu am făcut primul pas.
Tu cât de hygge ești? Cum alegi să trăiești?
Love,
Alina
* referințe din Mica Enciclopedie Hygge de Meik Wiking

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Valeria Chertes 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Multumim pentru informatii.

Răspunde
Irina Anghelina 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Sincer nu stiam ce înseamnă hygee

Răspunde
Oana 06 octombrie 2021 - 5:30 PM

Foarte frumos ati amenajat si mie imi plac lumanarile parfumate.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult