Idei de cadouri pentru perioada 1-8 martie (și nu numai) de la producatori locali

de către Alina Anghel

Îți mai aduci aminte de mărțișoarele din copilăria ta?

Nu știu tu cum ești, însă pe la sfârșitul anilor `90, când eram în școala generală, primăvara era anotimpul meu preferat. 1 martie era una dintre cele mai așteptate zile ale copilăriei mele: întotdeauna primeam haine noi, de primăvară, și așteptam cu sufletul la gură mărțișoarele. Îmi făcea o deosebită plăcere să le dăruiesc și mă plimbam ore întregi pe la tarabe, căutându-le pe cele mai interesante și mai ieșite din comun. Îmi aduc aminte că într-un an am fost atât de dezamăgită de oferta existentă încât, împreună cu o colegă, m-am apucat să fac niște modele proprii. Au ieșit atât de fain, încât cu greu m-am mai putut întoarce la a le cumpără pe cele de pe piață.

Mărțișoarele clasice au fost reinventate

În zilele noastre însă, sunt atât de multe idei și opțiuni, încât ai de unde alege! Iar mie îmi place tare mult să sprijin producătorii locali, unde am găsit o grămadă de minunății la prețuri pentru toate buzunarele. Și știi ce îmi place cel mai mult? Cele mai multe sunt concepute astfel încât să le porți purta oricând, nu doar pe post de mărțișor. Vei vedea mai jos o mulțime de exemple, dar și alte idei de cadouri, în cazul în care îți dorești să oferi ceva mai deosebit unei persoane dragi din viața ta. Mărțișoarele clasice au fost reinventate, iar azi îți prezint o selecție extrem de variată, pe toate gusturile, culorile și buzunarele.
Ce trebuie să știi este că cele mai multe se realizează pe comandă și deja se cam apropie termenul limită. Așadar, dacă ți-a atras ceva atenția, comandă acum, înainte de a fi prea târziu!

Fuioru’ Fermecat

Când am desfăcut coletul trimis de Fuioru’ Fermecat, m-a invadat o mare de mărțișoare pictate manual, unul mai delicat ca altul, cu dimensiuni între 5-8 cm. Îți garantez că nu ai cum să dai greș cu un astfel de cadou: are prindere de tip broșă și se poate purta oricând îți dorești o pată de culoare în ținuta de zi cu zi, vine însoțit de o felicitare cu mesaj ce sigur te face să zâmbești (dimensiuni: 16/11 cm), într-o elegantă cutie de cadou și hârtie de mătase. Și costă doar 15 lei fiecare! În plus, ai mai multe idei de cadouri, pe care le găsești direct pe pagina de Facebook.

Green Garden

Cine s-ar fi gândit că poți purta licheni pe post de broșă sau pandantiv? Ei bine, după ce în ultimii ani decorațiunile cu licheni au luat un avânt fantastic, azi îi găsești cam peste tot. Green Garden vine cu trei modele interesante: mărțișor de tip broșă, model Copacul Vieții, decorat cu licheni în diverse culori (8 lei); mărțișor cu licheni în glob, ce poate fi purtat ca pandantiv sau ca broșă (7 lei) sau mărțișor tip broșă, cu mesaj pirogravat „O primăvară fericită!” (8 lei).

3D Craft Accessories

La mare căutare sunt mărțișoarele cu modele tradiționale, așa mi-a șoptit cineva. Le avem și pe ele în program. 3D Craft Accessories are o serie de mărțișoare atât de simpatice, încă aș lua tot stocul. Toate sunt de tip broșă și găsești fie fluturi imprimați (la 3 lei), fie diverse modele cusute, extrem de drăguțe (10 lei).

Toysori

Vrei ceva și mai tradițional de atât? Găsești la Toysori diverse modele lucrate prin broderie pe fetru gros, cu prețuri între 5 și 10 lei, toate cu prindere de tip broșă. Ca idee, câinii sunt 5 lei, iar costumele tradiționale 10 lei. Restul au prețuri de 6 și 7 lei. Toate se realizează pe comandă și se livrează în 2-3 zile, deci grăbește-te să le cumperi.

Crisia’s ART Stories

Mirela nu stă degeaba niciodată, iar picturile ei sunt transpuse în mărțișoarele Crisia’s ART Stories. Toate au ac de broșă, astfel încât se pot purta oricând, mai ales că modelele sunt atât de variate și versatile încât o poți face fără probleme. Și costă doar 5 lei!

Yrene Concept

Cui îi plac fluturii? Știu, și mie! Iar cei realizați de Yrene Concept vin în ediție limitată, sunt brodați, cusuți manual și absolut fabuloși. Crede-mă, nu trebuie să îți lipsească din colecție o astfel de broșă pentru că îți garantez că va atrage absolut toate privirile. Costă 35 lei și merită fiecare bănuț! BTW, tot aici găsești cele mai mișto perechi de încălțăminte, lucrate manual din materiale de cea mai bună calitate. Nu mă crede pe cuvânt, testează!

Atelier Caligrafia by R.B

Roxana este printre primii caligrafi din România, iar eu i-am urmărit parcursul cu interes, încă de la inceputul Atelier Caligrafia by R.B. Ce iese din mâinile ei e magic, iar pe site are idei tare faine de mărțișoare, cu adevărat deosebite. Dacă vrei un cadou ce iese din tipare alege un tablou caligrafiat manual (costă 80 lei, dar îl poți personaliza după bunul tău plac) sau un mărțișor sticluța, ce ascunde cuvântul tău preferat și care va face orice ținută să fie remarcată imediat. Îl găsești la 25 lei și vine sigilat cu ceară, accesorizat cu șnur din piele întoarsă, în cutie elegantă de cadou.

Evenimente Luminaria Handcrafted Home & Events

De multe ori mi se întâmplă să aleg un brand pentru că îmi place persoana din spatele lui. Iar cu Anamaria de la Luminaria Handcrafted parcă mă cunosc de o viață, deși nu ne-am întâlnit (încă) niciodată offline. Ce face ea? Toarnă cele mai delicate și elegante lumânări de soia, în porțelanuri vintage. Prețurile sunt cuprinse între 50 și 160 lei, în funcție de lumânare, însă când te gândești că sunt refolosibile parcă ai lua mai multe. Găsești pe site o gama variată, pe toate gusturile!

Zenini.ro

Brosele din lemn sunt la mare căutare anul asta și mie îmi place să văd câte idei faine au fetele talentate care le lucrează handmade. Alexandra de la Zenini.ro este plină de culoare și m-a înveselit cu ciupercutele ei haioase (10 lei), dar și cu pasărea extrem de viu pictată (25 lei, vine ambalată în cutiuță cadou elegantă). Ambele sunt pictate manual și abia așteaptă să fie scoase la plimbare, alături de balerina din mărgele ceramice, pe care o porți purta ca medalion (7 lei).

Peach and Lemon Art

Pentru cadouri practice, apelează la Peach and Lemon Art. Pe lângă faptul că au tooooate culorile de coliere (și dacă nu au, rezolvă), până la 1 martie poți profita de oferta 2+1, astfel că iei 3 coliere la 120 lei. Știu, e greu să reziști când vezi toate bomboanele astea atât de frumoase! Eu am ales nuanțe de verde, de această dată, pentru că verdele pentru mine este echivalent cu primăvara și natura renăscută. Dar tu alege cu încredere orice ce îți face cu ochiul!

d’sign4all

Ai o prietenă care este pasionată de agende și mereu se plânge că îi mai trebuie încă una? Alege dintre cele realizate de d’sign4all și o vei surprinde cu siguranță, pentru că nu sunt simple agende, ci și spații personale și intime, pe care își poate așterne gândurile sau se poate relaxa colorând filele special concepute așa. Ca idee, agenda cu copertă subțire pornește de la 35 lei, iar cea cu copertă buretată de la 50 lei.

Ostara

Am făcut cunoștință acum câțiva ani cu Ostara, un concept unic în Europa de bijuterii cu amprentă vocală și au ajuns repede în cutia mea cu bijuterii. Urmează să adaug una nouă la colecție, dar până atunci ți le recomand, pentru un mărțișor cu adevărat stilat. Poți grava orice cuvânt, iar cel care îl va primi te va simți alături în fiecare clipă. Găsești pe site varietate pentru toate gusturile.

Candelarium Candles

Pe Cristiana de la Candelarium Candles o cunosc de mulți ani, de pe vremea când ne întâlneam pe la evenimente. Și-a transformat visul în realitate și așa au luat naștere lumânări homemade, unice, din ceară de soia vegetală, cu fitil de bumbac, în recipiente 100% reciclate. Însă cea mai tare idee mi s-a părut cea de mărțișor parfumat și eco friendly, realizat din pastile parfumate din ceară din soia vegetală, ornamentate cu flori uscate, la care se atașează un șnur, fie alb-roșu, fie de orice altă culoare; poate fi agățat oriunde, cu un parfum discret, care poate fi ales din mai multe opțiuni și poate fi personalizat după bunul plac: boabe de cafea, crenguțe, lavandă, mușețel. Pentru 15 lei ai propriul tău mărțișor parfumat. Nu e rău deloc, zic eu.

Enchainted – bijuterii din zale

Pe Ioana de la Enchainted – bijuterii din zale o cunosc cam de pe la începutul acestui blog și tot pe atunci mi-am dat seama câtă pasiune pune în ceea ce face. Anul asta realizează mărțișoare din alamă, gravate, patinate și lăcuite. Că inspirație a folosit simboluri românești precum simbolul solar, cel mai vechi simbol, venerat de primii oameni, semn dătător de putere, simbol al renașterii și întoarcerii luminii, sculpturile lui Brâncuși (Domnișoara Pogany și Coloana Infinitului), dar și 3 modele de scuturi antice (dacic, celtic, viking – care este fix pe gustul meu, între noi fie vorba, mai ales că tocmai am ajuns la sezonul 4 din Vikings). Fiecare costă 30 lei și se lucrează doar pe comandă.
Acum, că ai atâtea variante, nu poți spune că nu ai de unde alege. Nu uita, dăruiește cum îți place să primești și sunt sigură că vei avea parte de cele mai drăguțe cadouri!
Ce ți-a atras atenția? Ce pui pe lista de cumpărături pentru tine și pentru persoanele dragi ție?
Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

5 comentarii

Valeria Chertes 16 februarie 2021 - 2:11 PM

Sunt foarte frumoase.

Răspunde
Oana 16 februarie 2021 - 2:11 PM

Ce frumoase sunt toate si ce ma bucuram si eu in scoala cand primeam.

Răspunde
Irina Anghelina 19 februarie 2021 - 11:29 AM

Grea alegere.Sunt atât de frumoase toate❤

Răspunde
mihaela 13 martie 2021 - 11:35 AM

Sincer,mie ideea de broșă nu îmi place deloc,nu port și chiar nici nu prea vad in jurul meu persoane care poarta,eu mai degrabă ofer și apreciez sa primesc pe post de mărțișor o floare,o ciocolata,un mini parfumul,un ruj și o ciocolata,sau chiar o bijuterie gen cerceluși,brățară,un pandantiv ….nu musai ceva scump dar ceva ce as folosi.

Răspunde
mihaela 13 martie 2021 - 11:35 AM

Sinceră să fiu nu am mai purtat de ceva ani mărțișor,nici măcar sforicica,cum am văzut că mai poarta catecineva,dar nici nu prea m-ar incanta sa primesc.Mai degrabă dăruiesc și primesc ori o floare ori o bijuterie gen bratara,cercei….nu broșă,nu port broșă dar niste idei foarte frumoase pentru cine poarta.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult