Controale medicale anuale pe care nu trebuie să le omiți

de către Alina Anghel
Nu știu la tine cum este, dar eu îmi încep fiecare an cu o listă de controale medicale la care merg. Din fericire, sunt sănătoasă și nu am nicio problemă care să nu poată fi rezolvată, însă chiar și așa este bine să fac o evaluare anuală, pentru a mă asigura că totul este în regulă în continuare. În plus, poți descoperi din timp probleme ce se pot agrava rapid și știi și tu cum se spune, e mai bine să previi decât să tratezi.

Pentru a investiga eficient și per total, am programat și un control la endocrinologie, unde am făcut o serie de investigații complete. Se pare că nu am vreo altă carență în organism, restul rezultatelor având valori în limitele normale. Ce mi s-a spus este că deficitul de vitamina D poate fi una dintre cauzele oboselii permanente pe care o resimt tot mai acut și este o problema ce trebuie rezolvată cât mai rapid, în special din alimentație, chiar dacă suplimentele alimentare pot ajuta și ele.
O specialitate la care vreau să ajung cât mai curând (și la care nu am făcut niciun control până acum) este alergologia. De la o vreme am anumite simptome care se repetă aleator și cred că o investigație de specialitate nu ar strica. Mâncărimile de nas și strănutul repetat se numără printre ele. Însă am și zile în care mă trezesc cu nasul înfundat și nu mi se pare un lucru normal. De la soțul meu, care este alergic la diverși patogeni (păr de animale, acarieni, praf, polen), știu că aceste simptome se pot agrava dacă nu sunt tratate corespunzător și în timp util. Nu îmi aduc aminte să fi făcut vreodată vreun test de identificare a alergiilor, însă ele sunt necesare pentru a vedea care este statusul organismului tău în raport cu alergiile, dar și pentru a avea parte de un diagnostic corect și un tratament adecvat.
Chiar dacă nu ai nicio problemă de sănătate, este obligatoriu să treci pe la ginecolog și să îți faci testul Papanicolau, dar și un set de analize uzuale de sânge. În cazul în care totul este ok, poți sta liniștită până anul viitor. Dacă apar modificări, pe oricare dintre ele, investighează în continuare și rezolva problema cât este în stadiu incipient.
Tu ce controale medicale faci anual? Nu uita, sănătatea este cea mai importantă!
Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Irina Anghelina 26 ianuarie 2021 - 4:44 PM

Nu am probleme de sanatate, singurul control anual este cel la ginecologie pentru testul Papanicolau și o serie de analize de sânge

Răspunde
Valeria Chertes 27 ianuarie 2021 - 10:19 PM

Eu fac foarte des controale la cardiologie,oftalmologie,urologie ,diabetologie plus analize medicale .

Răspunde
mihaela 07 februarie 2021 - 11:03 AM

Ca sa fiu sinceră( o fi bine,o fi rău,eu așa fac)…..eu nu am încredere în sistemul nostru medical, începând cu asistente,doctori,farmacii,medicamente,tot ce tine de sistemul medical,așadar eu nu calc prea des la controale,îmi ascult foarte bine corpul și momentan nu simt nevoia de vreun control nici anual,nici mai amănunțit.

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult