Cum să alegi un scaun de birou potrivit nevoilor tale

de către Alina Anghel
În martie, când am început să lucrez de acasă, mi-am dat seama cât de important este un scaun de calitate. Pentru că am tendința să lucrez aproape non-stop, fără să iau pauză, am ajuns să stau ore întregi pe scaun. Acesta este unul dintre motivele pentru care de ziua mea am primit un smartwatch: să mă atenționeze la fiecare 50 de minute că este nevoie să mă ridic și să fac puțină mișcare. Revenind la scaunul de birou, uite ce trebuie să știi pentru a-l alege pe cel mai bun.

1. Poziția corpului este, poate, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont. Un scaun pe care îl folosești multe ore zilnic trebuie să îți mențină corpul în poziție corectă. Mai exact, corpul trebuie să fie într-o poziție verticală, dreaptă sau unor înclinată (un unghi de maxim 110 grade), să îți permită o poziție a picioarelor în unghi de 90 de grade, iar talpa să fie complet pe podea. Poziția corectă la birou este cea mai comodă, în care îți lași spatele pe spătarul scaunului, îți sprijini mâinile pe birou și nu te apleci în față pentru a lucra.

2. Posibilitatea de a regla cât mai multe componente (înălțime șezut, spătar, brațe, lombar). Cu cât scaunul este mai reglabil, cu atât este mai ergonomic, ceea ce se traduce prin posibilitatea de a ajusta diverși parametri pentru o poziție optimă în funcție de tipul de activitate desfășurat, dar și de înălțimea și greutatea ta.

3. Materialul din care este confecționat șezutul este foarte important. Corpul trebuie să fie relaxat, dar și aerisit. Optiunile din care poți alege sunt: piele naturală, plasă, piele eco și material textil. Cea mai bună variantă este pielea naturală (de obicei, scaunele au prestanța și aspect elegant, pielea se poate curată ușor și este ușor de întreținut, cu soluțiile speciale). O a doua opțiune, mai budget friendly, este scaunul fabricat din plasă. Design-ul este unul modern, materialul permite o bună aerisire și nu are nevoie de îngrijiri speciale, precum pielea naturală.

4. Calitatea componentelor și prețul. Dacă ai senzația că un scaun de calitate este ieftin, te înșeli. Scaunul de birou trebuie să fie fabricat din materiale de calitate, materiale care să reziste în timp, să nu se deformeze, să crape sau să se deterioreze după utilizări multiple. Nu vrei să cumperi un scaun care să te țină câteva luni, nu-i așa? Bugetul poate să difere de la o persoană la altă, însă este important să alegi un scaun care să fie realizat din materiale rezistente și să îndeplinească cât mai multe criterii din cele de mai sus.
Pe Bonami găsești o gama variată de scaune de birou, din care poți alege produsul preferat, în funcție de necesitățile tale. Mie îmi place scaunul Knuds Rex, care este marcat cu nivel de calitate extra, realizat din materiale de calitate, cu un design modern, practic și atractiv.

Tu cum ai ales scaunul pe care îl folosești?

Love,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

ANELY 13 decembrie 2020 - 10:44 AM

Bine v-am găsit.Da , recunosc că nu am cel mai bun scaun de birou, însă este cel din dotarea birourilor , unde lucrez.Este "plimbător" asta este un plus , dar reglajul spătarului lasa de dorit.Citind articolul mi-am dat seama cat de importanta este poziția spatelui, deci va trebui sa rezolv acest aspect cat de curând.
Mai am o bila neagră : am tendința de a sta picior peste picior, însă prin autosugestie mă concentrez și renunț….
Sărbători tihnite alături de cei dragi!

Răspunde
Irina Anghelina 13 decembrie 2020 - 10:44 AM

Sunt perfect de acord cu tine!Este vorba de sănătate,deci trebuie să ținem cont de mai multe aspecte atunci cand dorim să ne alegem un scaun pentru birou

Răspunde
Valeria Chertes 13 decembrie 2020 - 10:44 AM

Sfaturi foarte bune,mulțumim!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult