Wishlist de #BlackFriday în pandemie

de către Alina Anghel
De mai mult de jumătate de an lucrez de acasă și aș putea să număr pe degete câte haine am îmbrăcat în toată perioada asta. Desigur, pijamalele și hainele de casă nu se pun, ele sunt setate pe modul default. Deși am zis că n-am nevoie de haine noi, nu m-am putut abține să nu îmi imaginez cam ce mi-aș cumpăra. Acest aspect s-a datorat și perioadei prin care trecem, desigur, când vezi reduceri peste tot și știi că urmează oferte de Black Friday nu poți să stai chiar nepăsător. Dacă te-ai întrebat vreodată care este originea acestei sărbători, Wikipedia zice că Black Friday este denumirea informală a zilei care urmează după Ziua Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Termenul Black Friday a apărut pentru prima dată în Philadelphia și a însemnat blocaje grele de trafic vineri, după Ziua Recunoștinței. Interpretarea modernă a acestui termen în limba engleză este mai pozitivă – este asociată cu idiomul „în negru” (adică echilibrul pozitiv, spre deosebire de „în roșu”), ceea ce înseamnă că mulți vânzători „vor fi în creștere” în această zi. Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite, iar trendul începe să fie ascendent și în România. De multe ori mi s-a întâmplat să cumpăr produse de care nu am nevoie, doar pentru simplul fapt că sunt la reducere.

De ce am nevoie cu adevărat? De nimic, dacă stau să mă gândesc. Însă fashionista din mine și-a făcut deja lista cu rochii, paltoane și genți. Cam așa ar discuta două dintre personalitățile mele: Genți? Stai, dar nu am destule? Aparent nu, îmi trebuie una încăpătoare, în care să pot căra laptopul atunci când este nevoie. Ok, lucrurile sunt mult mai clare acum!

Iubesc să cumpăr îmbrăcăminte le reducere (cine nu iubește asta?), iar varietatea brandurilor pe pe Answear este minunată. Prefer să cumpăr din același loc cam tot ce mă interesează decât să plasez x comenzi și apoi să uit de ele (nu o dată m-am trezit că primesc produse pe care uitasem că le-am comandat, însă faza amuzantă este că și plătesc cu cardul, peste tot pe unde se poate).
Anul ăsta mi-am propus să îmi iau un palton bej (am citit că bej este culoarea bogaților și cum încep să mă gândesc tot mai serios la vorba aia „dress like you’re already famous”, mi-am dat seama că nu prea am piese care să se potrivească în dressing). Un palton elegant, dar clasic, în același timp, din lână, este o piesă de colecție. Și care poate fi o investiție bună, nu se demodează prea ușor. Cu siguranță nu și Pepe Jeans.
Deși îmi plac rochiile versatile, purtabile în orice sezon, iarna asta parcă aș alege unele specifice, tricotate, în care să simt că îmi încălzesc sufletul. Am făcut o selecție cu modele (dar și culori) care mi-au atras atenția.
La capitolul genți lucrurile devin mai complicate. Niciodată nu am găsit o geantă care să îmi îndeplinească absolut toate criteriile și am fost nevoită să fac compromisuri. Ce vreau de la o geantă? Nu mare lucru, zic eu. Imposibilul, au spus alții! E simplu: primul și cel mai important criteriu: să fie din piele. Să aibă barete rezistente, prinse printr-un inel de corpul genții, dacă se poate (să fiu sigură că nu se rupe foarte curând de la prea multă greutate) și suficient de lungi încât să poată fi purtată pe umăr. Să aibă minim 35 cm, încât să îmi încapă laptopul și să fie bine compartimentată, pentru toate celelalte accesorii pe care le car după mine frecvent. Să se închidă cu fermoar și să nu coste cât un rinichi. Easy peasy, right? Să mă anunțe și pe mine cineva când o găsește!

Și tu, ce plănuiești să cumperi de Black Friday? Ai nevoie de ceva sau ești doar împins de dorința de achiziție?
Cu drag,
Alina
*Articol scris pentru SuperBlog 2020

S-ar putea să-ți mai placă

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult