Despre influenceri și Influencer Marketing

de către Alina Anghel

Influencer?

Era o seară de noiembrie, în 2011. Viața mea nu era prea grozavă în acel moment și am decis că este momentul să mă focusez pe altceva. Așa a luat naștere acest blog. Nu am crezut niciodată că voi ajunge să scriu atâția ani, mă gândeam că la un moment dat o să mă plictisesc și îl voi închide. Surprinzător, nu s-a întâmplat asta. Mă consider un influencer? Depinde. Încă îmi mențin părerea din 2018, detaliată aici: Legat de influenceri – la noi nu există așa ceva. Majoritatea și-au achiziționat followers cum și de unde au putut, iar cei care sunt urmăriți au un content de te doare mintea. Creator de conținut? Da, mai degrabă asta aș spune că sunt. 

Dale Carnegie avea o vorbă: „Crede că vei avea succes și vei avea.” La prima vedere, poate părea complicat, însă nu este deloc. Îți recomand să citești și cartea lui, Cum să-ti creezi relații avantajoase, să câștigi încrederea și să devii influent. Chiar dacă este scrisă cum mulți ani, este actuală oricând prin prisma principiilor pe care le împărtășește.
Nu este chiar simplu să îți creezi un branding personal pe social media. Dacă știi să faci câteva poze drăguțe, nu este suficient. Textul, chiar dacă accentul este pus în mare parte pe vizual, contează și ei. Și atunci, care sunt direcțiile pe care ar trebui să le urmezi?

Marketing afiliat

Este o soluție rapidă de monetizare a traficului, o alternativă de câștig. Te poți înregistra pe diferite platforme, alegi programele de afiliere cu care vrei să lucrezi și dedici cât timp consideri necesar. Cu cât ai mai mult trafic și promovezi produsele căutate de cititorii tăi, cu atât ai șanse ridicate de converșii. Este un canal care mie îmi aduce venituri suplimentare.

Promovare pe rețele sociale

Fie că este vorba despre propriile articole sau despre produse primite/servicii testate, promovarea pe rețelele sociale este crucială. Rețelele sociale prezintă un potențial enorm pentru a promova produsele și serviciile oricărui business către audiența potrivită și pentru a atrage atenția asupra produselor, serviciilor și brandului respectiv.

Influencer Marketing

Marketingul cu influenceri (Influencer Marketing) este un model de business relativ nou, în plină ascensiune. Influencerii, spre deosebire de vedete, pot fi oriunde. Pot fi oricine. Unii vor avea sute de mii de followers. Dar mulți vor părea mai degrabă oameni obișnuiți. Este posibil să aibă doar 10.000 de followers, chiar mai puțini, în unele cazuri. Cu toate acestea, vor avea o reputație de a fi experți în domeniul lor. Ei sunt persoanele care oferă răspunsuri la întrebările oamenilor. În funcție de sfera lor de expertiză, aceștia sunt cei care realizează cele mai atractive postări sociale pe specializarea lor. Aceștia împărtășesc cele mai bune imagini, realizează cele mai distractive videoclipuri și organizează cele mai informative discuții online.

Bune practici în Influencer Marketing

În toate situațiile în care se primește ceva gratis, chiar și produse, postările respective ar trebui marcate corespunzător, ceea ce rar se întâmplă. De ceva vreme, eu folosesc #prgift pentru această situație, iar parteneriatele plătite le bifez ca atare, folosind (P).
Este important să fii sincer și să redai experiența ta personală, fără a face afirmații care nu pot fi dovedite. 
Tu ce așteptări ai de la un influencer? Ce te face să mă urmărești pe mine?
Love,
Alina
*Articol scris pentru SuperBlog 2020

S-ar putea să-ți mai placă

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult