Cum întreținem igiena în spațiile publice interioare cu ajutorul consumabilelor medicale?

de către Alina Anghel
Nu este deloc simplu să ai în administrație un spațiu de birouri, nici vorba. Mai ales dacă ai și relații cu publicul și traficul de persoane este ridicat, zilnic. Îmi aduc aminte când lucram la o clinică de analize medicale, cu peste 5 ani în urmă. Fiecare colțișor din spațiu era spălat și dezinfectat zilnic, de mai multe ori pe zi. Pentru că atunci când ai contact cu oamenii, mai ales unii mai mult sau mai puțin bolnavi, cum este cazul clinicilor medicale, igiena trebuie să fie ireproșabilă. După fiecare pacient schimbi atât consumabilele de hârtie, dar și echipamentele de protecție, iar dezinfectarea se face rapid, cu soluții dedicate. La Medicale-Shop.ro găsești o gamă extrem de variată de produse de care ai nevoie, de la consumabile medicale (mănuși chirurgicale, seringi de unică folosință, ace seringă, leucoplast, plasturi, branule, perfuzoare, fașă din tifon, tifon, comprese sterile, spatule etc), consumabile pentru laborator (sisteme de recoltare, eprubete, urocultoare, coprorecoltoare, tampoane exsudat faringian; recipient PP înțepătoare, saci pericol biologic, cutii incinerare deșeuri etc.), articole de unică folosință (halate de protecție, botoși, bonete, mănuși chirurgicale, mănuși examinare latex/nitril, huse din material nețesut etc.), articole din hârtie (cearceaf din hârtie, prosoape de hârtie pliate, role prosop din hârtie, hârtie igienică, șervete, aleze, scutece etc.), până la dezinfectanți medicali (dezinfectant pentru mâini, dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar, șervete dezinfectante etc.)

În contextul pandemic actual, totul este mult mai riguros. Dacă nu lucrezi de acasă și trebuie să te duci la sediul locului de muncă, este important să îți iei cele mai stricte reguli de igienă:
  • spală-te pe mâini cu apă și săpun din belșug, imediat ce ai ajuns la sediu;
  • folosește dezinfectant atunci când nu te poți spăla cu apă și săpun;
  • evită să iei contact cu suprafețe pe care le poți ocoli;
  • folosește cotul pentru a apăsa butonul liftului;
  • folosește mască de unică folosință, pe care îți recomand să o pui pe față înainte să ieși din casă;
  • evită aglomerația și transportul în comun.
La birou toate suprafețele trebuie dezinfectate. Îți recomand un dezinfectant de suprafețe, cu care să îți cureți biroul și instrumentele de lucru atât la venire cât și la plecarea acasă. Dezinfectarea regulată a suprafețelor este indicată, mai ales dacă sunt mai mulți oameni prezenți în aceeași locație și folosesc aceleași suprafețe auxiliare (baie, bucătărie). Consumabilele pe care le folosești trebuie să fie de cea mai bună calitate și îți sugerez să nu faci economii la capitolul ăsta. Chiar și acasă este recomandat să folosești produse dezinfectante cât mai des posibil și să le lași să acționeze așa cum trebuie.
Deși nu sunt chiar maniacă în privința curățeniei (cum sunt vecinii de la etajul superior, care dau cu aspiratorul aproape zilnic), atunci când sunt în spații aglomerate, igiena este primul lucru la care mă gândesc. Pentru că într-un spațiu curat este mai ușor de gestionat orice situație ar apărea. Un spațiu curat este unul în care se dezinfectează regulat și te asiguri că toate consumabilele necesare sunt la dispoziția celor care au nevoie de ele. Da, este dificil să monitorizezi totul și să fie atât de curat încât să poți mânca de pe jos, vorba aia, însă este un aspect important atât pentru ține cât și pentru cei care îți trec pragul.
Tu cum păstrezi igiena în spațiile publice interioare cu ajutorul consumabilelor medicale?
*Articol scris pentru SuperBlog 2020

S-ar putea să-ți mai placă

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult