#JurnaldeCroitorie

de către Alina Anghel
De câte ori mă bate gândul să îmi o mașină de Cusut si Brodat, îmi aduc aminte de copilărie, când mama a încercat să mă învețe să folosesc vechea mașină de cusut, dar eu eram antitalent. Poate era de vină și mașina veche, cu un sistem complex de funcționare: trebuia să îți coordonezi atât mâinile, cât și picioarele, pentru a reuși să o folosești. Sau, poate, mi se părea destul de dificil să țin linia tivului dreaptă și să reușesc să îl trag fără a distruge ața. Și ața, altă problema și aici: se încurca când îți era lumea mai dragă! Și dacă nu foloseai acul potrivit pentru materialul respectiv, se rupea! Cam așa a început aventura mea cu masina de cusut. Însă mereu o ascultam fascinată pe mami cum îmi povestea copilăria ei.
sursa foto: freepik

Când era mică, bunicul a venit acasă cu o mașină de cusut Singer, pe care sunt sigură că o știi și tu. Între ele a fost dragoste la prima vedere și s-a străduit să învețe să o folosească. I-a plăcut atât de mult să coase încât s-a apucat să ia cursuri de croitorie. Era atât de încântată de ceea ce reușise să facă încât credea că o să mă molipsească și pe mine. Și trebuie să recunosc, rochiile pe care mama și le-a creat și cusut singură, purtate în anii `80, sunt în perfectă stare și în zilele noastre și revin la modă. Însă constituția corpului meu este total diferită și nu le pot purta, din păcate.
Revenind în zilele noastre, chiar mi-ar plăcea să am o mașină de cusut la care să încerc toate nebuniile care îmi trec prin cap. Am deja o întreagă colecție de accesorii croitorie și zic eu că nu duc lipsa nici de creativitate. Dar pare că timpul este cel mai mare inamic al meu. Și teama că nu o să ma descurc. Și iar îmi aduc aminte de câte ori am rupt acul sau am încurcat ața, încercând să trag un simplu tiv. Dar totuși, mașinile de cusut din zilele noastre sunt mai moderne și mai ușor de folosit, nu-i așa?

sursa foto: Racool_studio via freepik

Mă gândesc de câțiva ani să îmi lansez o colecție de haine pe gustul meu, total diferite de ce găsești pe piață în zilele noastre. Cred că cel mai simplu ar fi să îmi testez aptitudinile în acest domeniu lucrându-le cu mâna mea, în prima faza. Și atunci, chiar ar fi extrem de utilă o mașină de cusut, fără îndoială!
La tine care este situația cu croitoria? Te atrage sau nu?
Cu drag,
Alina

*Articol scris pentru SuperBlog 2020

S-ar putea să-ți mai placă

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult