Demoni, Laura Nureldin

de către Alina Anghel
Am cunoscut-o pe Laura prin intermediul demonilor ei. Desi am cunoscut-o in viata reala intr-o zi de toamna, nu m-as fi gandit ca ma va cuceri cu stilul ei, glumet si ironic. Are un scris fluid, ce se citeste mult prea repede. Am citit cartea in patru ore cumulate, in doua zile diferite. Nu o poti lasa din mana, daca m-as fi chinuit putin o citeam dintr-o bucata. S-a intamplat sa fie fix pe gustul meu: vrajitoare, demoni si o intreaga poveste de dragoste. 

La implinirea varstei de 16 ani, Lisa Whelan primeste un cadou care ii va schimba viata; acesta soseste intr-o micuta cutie de catifea, insa cuprinde puterea unui intreg neam de vrajitoare – stramosii ei, de care nu aflase pana atunci. Cel care o va initia in arta vrăjitoriei este Yadiel, un demon enervant care si-a dedicat intreaga sa viata protejarii familiei Lisei, chiar din vremurile in care s-au nascut primele vrajitoare Whelan, cu mii de ani in urma. Totusi, noile puteri ale tinerei fete declanseaza alte forte, mult mai intunecate decat si-ar fi putut imagina vreodata …

Tu cum te simteai la varsta de 16 ani? O adolescenta orfana, ramasa in grija matusei sale, Annie, isi incepe ziua de nastere cu un cadou neobisnuit: o pentagrama de argint, ce ascunde secole de cunoastere. 16 pare o cifra magica, si, in timp ce alti adolescenti abia incep sa invete despre viata, Lisa incepe sa stapaneasca elementele naturii (prezente, de altfel, pe pentagrama recent primita). Isi da seama curand ca aceasta are o putere speciala, odata ce o pune la gat i se aseaza perfect pe piele si simte ca este parte din ea, fara a mai putea sa o dea jos. Fiecare element al pentagramei (apa, focul, vantul si pamantul) isi face simtita prezenta printr-un vis premonitoriu, iar a doua zi, printr-o intamplare reala si periculoasa atat pentru Lisa cat si pentru cei din jur. 

Lisa descopera ca pentagrama ii ofera puteri care mai inainte ii erau necunoscute, puteri pe care ajunge sa le stapaneasca cu ajutorul unei voci de care este contrariata.

”Lisa nu avea habar ce i se intampla sau de ce. Tot ce stia era ca, inexplicabil, putea controla elementele naturii si ca antrenorul ei era un scrantit fara chip, fantomatic si sarcastic. Si, oricat de nebuneasca ar parea toata povestea, incepea sa-i placa.”

Maestru de ceremonie si cel care ii este tot timpul alaturi este Yadiel, sau vocea din capul ei. Yadiel este demonul care are grija de familia Lisei de secole si care a plasmuit-o pe Lisa in visele lui, a asteptat-o o eternitate. Lisa este coplesita de aceste dezvaluiri, insa constata ca se indragosteste pe zi ce trece de Yadiel. Oare definitia demonilor este sa fie rai sau crezi ca exista si demoni buni?
Demoni este o poveste fantasy ce imbina vrajitoria, ingerii cazuti, binele si raul, elementele naturii, demonii si fortele raului intr-o poveste fascinanta, ce are un final neasteptat. 
Oare Yadiel se va materializa alaturi de Lisa, sau Lisa va deveni o voce, ca el? Vor trece peste acest obstacol si vor fi impreuna? Va reusi Lisa sa invinga fortele raului? Nu poti afla decat citind cartea. Iar eu ti-o recomand! O poti cumpara de aici sau aici.
…nu toti ingerii sunt buni si nu toti demonii sunt rai. Era vorba despre alegeri. Mereu.
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

3 comentarii

Valeria Chertes 06 aprilie 2018 - 8:14 PM

Foarte interesanta carte.

Răspunde
Unknown 15 aprilie 2018 - 10:57 PM

Desi nu-mi plac cartile cu subiecte SF, demoni si vrajitoare, cred ca aceasta carte merita a fi citita.

Răspunde
Loredana 20 mai 2018 - 10:11 PM

Imi place cum ai povestit despre aceasta carte. Nu e chiar pe placul meu, dar cine stie pe viitor?!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult