Nu mai fac de ceva vreme retrospective, planuri sau rezolutii. In ultimii ani am observat ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, de cele mai multe ori, asadar am incercat sa iau lucrurile ca atare si sa ma adaptez situatiilor din mers. Azi nu fac un top, caci s-ar bate mai multe pe locul 1 si nu asta e scopul. Imi place sa citesc si sunt carti ce mi-au mers la suflet, incat nu le-am lasat din mana pana nu le-am terminat. Chiar daca asta a insemnat sa mai dorm 2 ore, ca apoi sa sune alarma, sa plec la birou. Au fost si carti pe care le-am citit incet, cu teama ca se vor termina si nu mi-as fi dorit acest lucru. Am avut si o experienta ce nu mi s-a mai intamplat pana acum: sa citesc o carte cu greu. Desi autorul este unul dintre preferatii mei, Camera mortii de John Grisham nu m-a prins deloc. Cum insa nu imi sta in fire sa renunt, nu m-am lasat pana nu am citit-o. Dar acest lucru s-a derulat pe parcursul multor luni, timp in care am citit o gramada de alte carti.

Am citit in 2016, nu atat de mult precum mi-as fi dorit, dar suficient si de calitate. Cele mai frumoase dintre cele mai frumoase le gasesti mai jos.

Deborah Harkness m-a prins cu trilogia All Souls. Chiar daca primele doua carti nu le-am citit in 2016, Cartea Vietii a fost la fel de palpitanta ca celelalte (Cartea pierduta a vrajitoarelor, Scoala Noptii). Cand esti o vrajitoare (mai puternica decat iti imaginezi) si te indragostesti de un vampir cu un trecut tulburator, nu este chiar asa de usor de mentii stabilitatea in jurul vostru. Iar pentru a face asta, trebuie sa calatoresti in timp si spatiu, sa cunosti detalii pe care nu ai vrea sa le afli despre iubitul tau si familia lui, dar si sa infrunti comunitati care nu sunt de acord cu legatura dintre voi.
Jocurile foamei, de Suzanne Collins, este o alta trilogie care merita citita. Desi este doar fictiune, poate oricand sa devina realitate. Povestea este alerta, nedreapta, dureroasa. Iti inspira incredere in fortele proprii si iti dai seama ca esti mai puternic decat orice piedica din viata ta.
Ioana Chicet Macoveiciuc este una dintre bloggeritele pe care le citesc de multi ani, are un stil de a scrie ce te binedispune, oricat de suparat ai fi. O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda este, mai degraba, experienta personala a Ioanei legata de viata si cresterea copiilor, insa este scrisa in asa fel incat sa poata fi citita si de cei care nu sunt parinti. Am oferit-o cadou catorva prietene si toate au fost incantate. Miercuri, respiram, este un roman, chiar daca subiectul principal este maternitatea. Personajele sunt atent creionate, intamplarile prin care trec sunt haioase, dar inspirate din viata reala, este o carte pe care o citesti printre hohote de ras sau de plans. Ambele, de-a lungul cartii.
Cristina Nemerovschi este scriitoarea mea preferata din literatura contemporana. Desi ma repet, Cristina este autentica, iti trezeste simturile si cele mai intunecate intrebari, la care vei gasi nu tocmai raspunsurile dorite. Te face sa citesti mai mult, sa traiesti mai intens, sa vrei sa devorezi totul in jurul tau. Rockstar si Papusile, doua carti de o profunzime greu de digerat pentru unii, sunt preferatele mele din 2016.
Si daca tot am amintit de Rockstar, cred ca este momentul sa iti spun ca o poti citi si tu. Impreuna cu Editura Herg Benet, incep anul cu un concurs. Citeste parerea mea despre carte, o gasesti aici si castig-o astfel:
Premiul se va trimite catre o adresa nationala. Concursul se desfasoara in perioada 1 – 20 ianuarie. Succes!
Cu drag,
Alina
P.S. La multi ani, sa avem un 2017 senzational!

UPDATE: Castigatoarea acestui premiu este Emanuela Bercaru. Felicitari, astept un mail cu datele de contact.

S-ar putea să-ți mai placă

33 comentarii

Catalina Cotoc 01 ianuarie 2017 - 1:28 PM

Interesante propunerile tale. Si eu vreau sa ma apuc sa citesc "Jocurile Foamei".

Răspunde
Unknown 01 ianuarie 2017 - 1:29 PM

As vrea sa castig aceasta carte pentru ca nu am citit nicio opera a acestei autoare si mi-as dori sa ii descopar cuvintele. Mi se pare interesanta dupa ce am citit descierea ta. Nume FB: Moni Gabi

Răspunde
Iasmina Petcu 01 ianuarie 2017 - 1:32 PM

Am sa iau aceste carti ca pe niste recomandari. 🙂

Răspunde
Oana Alexandra 01 ianuarie 2017 - 1:36 PM

Mi-ar placea sa castig pentru ca m-ai facut tare curioasa cu aceasta carte , pare a fi fix pe placul meu 🙂 chiar as vrea sa o citesc <3 Multumim pentru concurs !!! :*
FB : Oana Alexandra Tudose

Răspunde
Bianca Ionel 01 ianuarie 2017 - 2:27 PM

Ce frumos începi anul 🙂 Așa darnică și cu o frumoasă invitație la lectură.
Am citit și eu multe recenzii bune despre Jocurile Foamei și chiar mă gândesc să îmi achiziționez și eu colecția.

Răspunde
Bratosin Corina Mihaela 01 ianuarie 2017 - 2:40 PM

Mi-ar placea sa castig aceasta carte,deoarece nu am citit inca nicio carte a acestei autoare si mi-ar placea tare mult sa imi imbogatesc mica mea biblioteca.
FB Yanis si Mihaela

Răspunde
Unknown 01 ianuarie 2017 - 3:13 PM

La mulți ani!
Un articol bun pentru acest început de an, foarte util pentru cititori, mai ales pentru mine. Sper să citesc cât de curând cărțile menționate de tine.

Răspunde
Alexandra 01 ianuarie 2017 - 6:29 PM

La multi ani!
Un articol plin de carti bune, din care mi-am notat si eu cate ceva. Pe Cristina am descoperit-o ca autoare de ceva vreme, insa abia in 2016 am citit o carte de-a ei. M-a impresionat atat de mult incat a ajuns pe locul doi in top 10 carti din 2016.
De cand a aparut Rockstar am tot vrut sa o citesc, insa nu am avut ocazia, de aceea as vrea sa o castig.
(Facebook:Alexandra Lucia)

Răspunde
Unknown 01 ianuarie 2017 - 6:44 PM

As dori sa castig aceasta carte deoarece as vrea sa o citesc. Facebook : Dani Dragomir

Răspunde
Claudia's Choice 01 ianuarie 2017 - 6:46 PM

Cu toate ca am auzit numai lucruri de bine, nu am apucat sa citesc nicio carte a acestei autoare.
FB: Claudia Choice

Răspunde
Alexandra Haliga 01 ianuarie 2017 - 7:01 PM

Cărți frumoase! ♥
Anul trecut am reușit să citesc și eu 50 de cărți și am reușit să-mi fac un top :3
La mulți ani! :3

Răspunde
Oana 01 ianuarie 2017 - 7:13 PM

Imi doresc sa citesc Rockstar inca de anul trecut si in 2017 vreau ca acest vis sa devina realitate.

Oana Catalina

Răspunde
Unknown 01 ianuarie 2017 - 8:21 PM

De ce as vreA sa câștig aceasta carte? Cu toată sinceritatea nu sunt sigura. Doar ce am văzut anunțul și m-am gândit ca nu ar fi rău sa o câștig la o chestie ce tine cât de cât de noroc.
Am mai citit cărți scrise de Cristina Nemerovschi și mi-au plăcut. Le consider genul de cărți pe care le citești și pentru amuzament, in primul rând, dar și pentru ale descoperi acel substrat profund.
In fine, sper sa o câștig. Bafta tuturor! Și un an nou fericit!
Fb: Ada Ciobanu

Răspunde
Unknown 01 ianuarie 2017 - 8:46 PM

Aș vrea să câștig această carte deoarece, citind două cărți scrise de Cristina Nemerovschi am ajuns la concluzia că perspectivele personajelor pe care aceasta le creează te fac să te întrebi dacă modul tău de gândire e cel corect. E pur și simplu altfel iar acest ”altfel” mă face să vreau să citesc mai mult, să pătrund mai mult în lumea în care acest ”altfel” predomină.
(FB: Farcaș Ioana, http://facebook.com/ioanafdiana)

Răspunde
Unknown 01 ianuarie 2017 - 9:37 PM

Sânge satanic.. Suna deloc bine.. 🙁

Recomand cu drag, Cuvântul Lui Dumnezeu : Biblia.
Biblia aduce viață veșnică, schimba vieți. E minunata. Încurajează mult. Recomand cu inima.
La multi ani cu Dumnezeu alaturi.

Răspunde
Kathy Leonia 02 ianuarie 2017 - 7:30 AM

i hope that a new year will be perfect for U:) follow;) now waiting for U:)

Răspunde
Anonim 02 ianuarie 2017 - 9:00 AM

As vrea sa castig aceasta carte pentru ca nu am citit nicio opera a acestei autoare si mi-as dori sa ii descopar cuvintele.Nume Facebook:Camelia Valentina

Răspunde
Cristina Grindean 02 ianuarie 2017 - 10:17 AM

As dori sa castig aceasta carte, deoarece, dupa ce am citit review-ul cartii, m-ai facut curioasa privind tot ceea ce se intampla in carte. Recunosc ca nu am mai citit acest gen de literatura si, cum incerc sa fiu cat mai deschisa la nou si alte genuri inca neatinse, e un inceput bun.
Nume FB: Chris Grindean (Share FB: https://www.facebook.com/chris.grindean/posts/1382455071807041?pnref=story).

Răspunde
Anonim 02 ianuarie 2017 - 11:35 AM

La multi ani!!mi -ar placea sa citesc aceasta carte.facebook Sofia Balerina

Răspunde
Valentina B-v 02 ianuarie 2017 - 12:01 PM

Am auzit atatea lucruri bune despre cartile Cristinei Nemerovschi, care m-au facut foarte curioasa, asa ca as dori foarte mult sa citesc cartea aceasta. FB: Valentina B-v

Răspunde
Serban Elena 02 ianuarie 2017 - 5:20 PM

Pentru ca-mi place sa citesc si cum nu am citit inca aceasta carte cu siguranta o doresc
FB- Elena Racovita

Răspunde
bydee-make-up 03 ianuarie 2017 - 4:30 AM

Si mie mi-a placut mult trilogia Jocurile foamei, am devorat-o intr-un timp record.
Acum ma pregatesc pentru Miercuri, respiram. Vad ca toata lumea o lauda. 🙂
La multi ani si un an plin de zambete!

Răspunde
Marin Theodora 03 ianuarie 2017 - 6:41 PM

Spre rusinea mea nu am citit nimic scris de aceasta autoare de aceea doresc sa castig aceasta carte cu atat mai mult ca citind acest articol mi-a fost starnita curiozitatea. FB- Marin Theodora

Răspunde
Unknown 05 ianuarie 2017 - 10:29 AM

Imi doresc sa citesc cartile acestei autoare pentru ca am auzit numai lucruri bune despre ele si sunt pe lista mea!! Ar fi cea mai buna ocazie sa incep cu aceasta carte 🙂 Facebook: Crina Bozga

Răspunde
Larisa 08 ianuarie 2017 - 11:50 AM

Am avut ocazia sa citesc carti ale Cristinei si pot spune ca prezinta o perspectiva originala asupra lucrurilor, plus ca personajele ei sunt autentice. As vrea sa vad cat de surprinzatoare este si Rockstar.
FB: Lary Larisa

Răspunde
Unknown 11 ianuarie 2017 - 7:31 PM

Îmi doresc sa citesc aceasta carte pentru că nu am citit nicio carte a acestei autoare a chiar as vrea sa incerc una. Am auzit multe lucruri despre cărțile sale și as vrea sa vad cat de mult mi-ar plăcea și mie.
Facebook Lerinți Nicoleta

Răspunde
MELEK FILIZ 14 ianuarie 2017 - 6:16 PM

Imi doresc sa citesc cartile acestei autoare pentru ca am auzit numai lucruri bune despre ele si sunt pe lista mea!!Numele de FB MELEK FILIZ

Răspunde
Ema 16 ianuarie 2017 - 9:38 PM

Imi doresc sa castig cartea deoarece pare interesanta.
Fb: Ema Georgiana

Răspunde
Unknown 19 ianuarie 2017 - 9:25 PM

Imi doresc aceasta carte pentru ca nu am citit pana acum niciuna scrisa de Cristina, carti despre care am auzit ca sunt foarte apreciate. Facebook – Ramona Raican

Răspunde
Unknown 19 ianuarie 2017 - 10:09 PM

Imi doresc aceasta carte deoarece vreau sa vad cum scrie Cristina Nemerovschi.
Fb: Iulia Victorita

Răspunde
Unknown 20 ianuarie 2017 - 12:10 AM

Imi place foarte mult coperta cartii, ma face curios in legatura cu subiectul.
Fb: Typhoon Ciel

Răspunde
Ailoae Larisa 20 ianuarie 2017 - 12:58 PM

Dupa titlu pare a fi vorba despre un rocker si mi-ar placea sa aflu aventurile prin care trece.
FB: Larisa Chiaburu

Răspunde
Ema 28 ianuarie 2017 - 10:45 PM

Multumesc frumos! Am trimis datele. 🙂

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult