Rizzoli – dezamagire romaneasca

de către Alina Anghel
Am iesit zilele trecute prin ploaie si balti sa il plimb pe Ukko si mi-am adus aminte cat am fost de dezamagita de botinele Rizzoli. In toamna, cand colectia abia ajunsese in magazine, le-am ochit pe raft si a fost dragoste la prima vedere. Nu eram foarte convinsa ca merita 300 lei, dar iubitul meu m-a convins sa sprijin producatorii romani. Realizate din piele 100%, imblanite in interior si cu o extra portiune de piele pentru a da senzatia de picior mai subtire, erau exact ceea ce cautam.

Pentru ca afara era inca suficient de cald incat sa nu incep sa le port imediat, am tinut botinele Rizzoli depozitate in cutia lor mai bine de o luna de la cumparare. Cand am inceput sa le port, am avut neplacuta surpriza sa constat ca in partea de sus a botinelor cusaturile sunt prost facute (desi la o privire atenta cu ochiul liber nu se vede niciun defect) si imi agata fiecare pereche de ciorapi purtati. Si parca nu imi convine sa port cate o pereche de ciorapi la fiecare incaltare, mai ales ca nu dau 2 lei pe ei.
Daca nu ar fi trecut peste 30 de zile de la cumparare, m-as fi dus cu botinele la magazin si imi ceream banii inapoi. Asa, am preferat sa le scriu pe adresa de contact si sa le cer o explicatie. Raspunsul primit din partea firmei Rizzoli a fost unul halucinant si total lipsit de profesionalism: am avut ghinion. Si pentru ca am avut ghinion, pot sa le trimit botinele la fabrica. Dupa cateva mailuri la care am primit un raspuns evaziv si am insistat eu, ca nu prea se ingramadea Gabriela (nu stiu exact ce functie are, nu s-a prezentat nicicum) sa raspunda, mi-a oferit optiunea sa le trimit botinele pentru refinisare. In momentul in care m-am hotarat sa fac asta, nu mi s-a mai raspuns la mail. Apoi a venit cireasa de pe tort: l-am plimbat pe Ukko prin niste balti relativ micute si m-am trezit cu sosetele ude. Nu stiu exact pe unde a intrat apa, talpa este intacta. Probabil cusatura este de forma si pe acolo s-a infiltrat, desi aveam soseta uda pe talpa. La acest aspect semnalizat pe mail nu s-a mai obosit nimeni nici macar sa raspunda.

Nu sunt absurda si stiu ca oricine poate gresi. Ceea ce ma enerveaza foarte mult este ca nu iti asumi greselile si nu faci nimic pentru a le indrepta. Iar 300 de lei pentru o pereche de botine nu mi se pare o suma pe care si-o poate permite oricine, mai ales daca produsul respectiv nu este de calitate si nu merita banii. Din pacate, in ultima perioada producatorii autohtoni nu prea mi-au demonstrat ca au nevoie sa le cumpar marfa (si nu ma refer strict la Rizzoli, am mai avut cateva experiente neplacute si cu altii).

O asemenea experienta ma face sa nu mai vreau sa trec pragul unui magazin Rizzoli, cu toate ca am vazut modele interesante in gama lor. Tu ce experienta ai cu acest producator?

Cu drag,

Alina

S-ar putea să-ți mai placă

45 comentarii

denisa1999 28 aprilie 2016 - 8:26 PM

Imi pare rau de experienta ta. In sfarsit un articol care sincer il asteptam de mult. Nu am avut de a face cu Rizzoli, dar al meu sot a cumparat tot de la un producator autohton niste pantofi din piele interior/exterior si s-au dovedit in timp nedurabili si pielea a devenit dura, s-a luat si culoarea gri sobolan, murdareau sosetele deschise la culoare. Am incercat sa caut culoarea adecvata la crema, am gasit una dar degeaba, oricata grija aveam de ei au tinut foarte putin la banii pe care i-am dat pe ei. Eu evit producatorii nostri, desi pt nunta mi-am luat pantofii de la Viflor dar de la expozitia mariage fest. Nu am incredere in ei, desi la imbracaminte mi-am luat rochite de la Tiffani sau bluza de la Sense, dar si aici am impresia ca imi iese un pic culoarea bluzitei pe haine. Si as mentiona multe haine de la targurile mobile din Bucuresti, geaca, pulover de la fabrici din nord-vestul tarii.

Răspunde
Loredana 29 aprilie 2016 - 10:14 AM

Ups….Nasol…Lipsa de profesionalism…de omenie pana la urma….
te doare mana sa raspunzi la mail???? Da-o-n colo de treaba!

Răspunde
Alina 29 aprilie 2016 - 12:11 PM

urat :(. 300 de lei pentru majoritatea romanilor reprezinta un efort financiar, ca doar nu cumparam doar incaltaminte ci avem si alte cheltuieli in fiecare luna. si cand dai bani pe ceva te astepti sa tina o perioada rezonabila.

Răspunde
Cristina 29 aprilie 2016 - 3:51 PM

Ce urat! Cred ca daca era o gresala si-o asumau, probabil asa e calitatea! Bine ca ai scris despre asta ca sa nu mai cumpere lumea! In general si eu cand cumpar la reduceri ma gandesc ca pana ajung sa le port nu le mai pot face retur in caz ca nu sunt ok, dar macar le iau la un pret mic.Daca sunt macar din piele le poti folosi cand e frig si nu ninge!

Răspunde
Alina Anghel 30 aprilie 2016 - 7:49 AM

Pe Viflor as fi mers si eu daca as fi ales classic, dar o sa am accesorii colorate, mai precis rosii.

Oho, despre targuri am putea povesti mult si bine – am luat de pe acolo portofele si curele din piele (la prima vedere, asa ai zice) si s-au facut mai naspa decat alea din vinilin.

Răspunde
Alina Anghel 30 aprilie 2016 - 7:50 AM

Pai nu? Asa am zis si eu …

Răspunde
Alina Anghel 30 aprilie 2016 - 7:52 AM

Exact asa am zis si eu, Alina. Nici pe mine nu ma dau banii afara din casa. Si chiar de ar fi asa, tot nu mi-ar conveni sa platesc mult pe un produs/serviciu care nu merita.

Răspunde
Alina Anghel 30 aprilie 2016 - 7:59 AM

Poate am avut eu ghinion, cum zic ei. Dar tot nu mi se pare normal explicatia si comportamentul, asa ca prefer sa scriu despre. Astept si pareri pozitive, poate exista 🙂

Răspunde
Victoria West 30 aprilie 2016 - 5:46 PM

Imi pare rau ca ai avut o experienta atat de neplacuta cu aceasta firma. 🙁
M-am oprit pe la tine sa-ti urez sarbatori fericite, si am fost intristata sa citesc despre experienta ta.

Anyway, vreau sa-ti urez un Paste fericit, si sa nu ti se mai intample din astea, cum s-a intamplat cu astia.

Xoxo, Victoria

http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

Răspunde
coco 02 mai 2016 - 11:34 AM

neplacut, eu am patit mai rau cu unele, la a 2-a purtare am pierdut talpa cu totul 🙂

Răspunde
Cristina 02 mai 2016 - 4:45 PM

Din zona romaneasca iti recomand cu mana pe inima botinele de la Caspian Sea, mi-am luat o pereche in ideea ca "hai sa…", aproape convinsa ca o sa le port de 2-3 ori si gata (insa modelul mi-a placut foarte mult). Practic nu le mai dau jos din picioare, in conditiile in care am o colectie uriasa de incaltaminte. De cateva luni, purtate de n ori, mers mult pe jos, arata impecabil, ca noi. Chiar nu mi-a venit sa cred.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 03 mai 2016 - 1:53 PM

Eh, Victoria, se poate intampla oricui, din pacate.

Iti multumesc pentru urari, sper ca ai avut parte de sarbatori minunate!

Răspunde
Unknown 03 mai 2016 - 3:07 PM

Urat din partea lor

Răspunde
Alina Canura - Anghel 03 mai 2016 - 3:31 PM

Oh, asta chiar pare foarte naspa!

Răspunde
Alina Canura - Anghel 03 mai 2016 - 3:33 PM

Ma bucur sa aud ca mai exista si producatori care isi respecta marfa, numele si clientii. N-am auzit de ei, recunosc, dar am dat repede search pe google si am gasit produse dragute 🙂 Ii pun pe lista, iti multumesc pentru recomandarem, Cristina

Răspunde
Alina Canura - Anghel 03 mai 2016 - 3:39 PM

Fiecare alege cum sa isi pastreze sau nu clientii …

Răspunde
hapi 03 mai 2016 - 4:33 PM

Cred că ultimul comentariu spune totul: fiecare alege cum să păstreze clienții. Foarte urât! Si din solidaritate nici nu aș cumpăra de la o astfel de companie.
Cum e managementul și feed backul așa si produsul, așteptările.
Totuși, 300 roni nu-s de ici de colo, pana la urmă nu ți se plâng toți clienții dar daca e ghinion cum zic ei, așa au înțeles să răspundă? Deci ghinionului nu se răspunde cu profesionalism…

Personal am avut experiențe bune cu Benvenuti, cumpar adesea de la ei, o singura data am avut așazisul ghinion și mi le-au schimbat dupa o deplasare, au constatat, nu s-a simțit nimeni jefuit.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 08 mai 2016 - 2:13 PM

Cam asa, Hapi. Mi se pare trist sa ai mentalitatea asta si orice ai face sa fie numai pentru profit. Un client multumit iti aduce alti clienti, dar unul nemultumit te face sa pierzi mult. Asta este, mie imi ajunge experienta si o sa ii ocolesc, cu siguranta. Prefer sa dau aceiasi bani (sau poate chiar mai putin) unor firme care stiu sa isi respecte clientii si sa isi asume defectele, sau "ghinionul".

Răspunde
Rokolla 11 mai 2016 - 4:27 AM

Eu nici macar nu am auzit de ei! Păcat ca ai trăit o asemenea experiența neplacuta

Răspunde
Unknown 08 iunie 2016 - 9:21 AM

Nici eu nu auzisem de ei, a fost total intamplator si sub impulsul momentului, ferm convinsa ca nu va fi ok. Continua sa arate impecabil, i-am purtat pana la ultimele ploi mai friguroase. Cred ca au fost cea mai mare supriza de anul acesta (si eu chiar ca ma antuziasmez greu).

Răspunde
Unknown 08 iunie 2016 - 10:06 AM

Nici eu nu auzisem de ei, a fost total intamplator si sub impulsul momentului, ferm convinsa ca nu va fi ok. Continua sa arate impecabil, i-am purtat pana la ultimele ploi mai friguroase. Cred ca au fost cea mai mare supriza de anul acesta (si eu chiar ca ma antuziasmez greu).

Răspunde
Anonim 12 ianuarie 2018 - 8:17 AM

Si in 2017 aceasi problema. Am aceasi problema

Răspunde
Alina Anghel 12 ianuarie 2018 - 8:19 AM

Imi pare rau sa aud asta. Problema cu produsele sau la comunicarea cu ei? Sau ambele? …

Răspunde
Valeria Chertes 14 februarie 2018 - 9:11 PM

Pacat ca ti s-a intamplat asa ceva. Sunt tare draguti pacat ca nu sunt si de calitate.

Răspunde
Unknown 14 februarie 2018 - 9:11 PM

Pentru parerile sincer exprimate urmaresc eu anumite bloguri. Nu-mi place sa mi se recomande ceva si daca il cumpar sa nu fie bun.

Răspunde
denisa1999 14 februarie 2018 - 9:12 PM

Mi-am luat si eu in vara niste botine pentru ca aveau un pret bun. Iti recomand de calitate tin 4,5 ani bocanzi, ghetute am de la ei Boston Shoes hand made, tot gasiti pe la targ.

Răspunde
Anonim 10 aprilie 2018 - 8:22 PM

Cumpar destul de des de la ei, dar numai cand au reduceri pt ca altfel nu mi se pare ca merita. Nu am avut probleme cu incaltarile, in general, desi am observat diferite defecte la unele perechi.
Asta vara am cumparat o pereche de sandale ce aveau vopseaua pe toc luata sub forma unor picaturi curse. Vanzatoarea mi-a recomandat sa le cumpar si sa sun la ei pentru a mi le schimba. Mi-a placut atat de tare modelul si cum si pretul era bunut(100 lei), am zis sa fac asa cum mi-a zis. Norocul meu e ca acasa am colorat talpa cu crema de pantofi care a acoperit perfect pata. Ma bucur ca nu a trebuit sa iau legatura cu ei pentru ca altfel le dadeam cu sandalele in cap.

Răspunde
Irina 29 decembrie 2018 - 11:21 AM

Am cumparat si eu o pereche de ghete la reducere. Acasa am constatat că au un defect (captuseala este mai mare si face o buclă care ma deranjează cand merg). Am încercat să le schimb însă singura pereche disponibila in magazin avea un alt defect, respectiv pielea avea un defect pe exterior. Frumoase dar prost lucrate, cam asta pot spune despre produsele Rizolli.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 29 decembrie 2018 - 11:27 AM

Imi pare rau sa aud asta, Irina, poate daca le trimiti un mail rezolvi ceva. Sau nu, dar macar poti incerca.

Răspunde
Unknown 03 martie 2019 - 6:24 PM

Mi-am luat cizme de la ei, pana sa le vad , întâmplător în vitrina nici nu știam ca exista aceasta firma. Sunt în continuare mulțumită de cizme… Le port aproape zilnic…

Răspunde
Alina Canura - Anghel 03 martie 2019 - 6:35 PM

Ma bucur ca ale tale sunt ok 🙂

Răspunde
Anonim 15 martie 2019 - 5:39 PM

Suntem in 2019 si rizzoli are aceeasi problema:dupa o luna si jumatate s-a dezlipit si aceeasi problema cu agatatul!!! Nu mai spun ca te trimite vanzatoarea sa schimbi banii,ca ea nu are sa iti dea rest..in ideea in care nu este nici un magazin in zona si strada cu sens unic!!! Profund total dezamagita!!! Nici pe gratis NU o sa mai vreau ceva de la RIZZOLI!!!!!!

Răspunde
angela 21 aprilie 2019 - 10:25 AM

???? ASa se explica faptul ca in magazinele lor sunt de obicei extrem de putini cumparatori???

Răspunde
Alina Canura - Anghel 21 aprilie 2019 - 10:27 AM

Imi pare rau sa aud ca si in 2019 exista aceeasi problema …
Angela, poate fi o explicatie 🙂 Din cate observ, au si cumparatori multumiti. Mai putini decat cei nemultumiti, e drept, dar exista 🙂

Răspunde
Anonim 10 august 2019 - 7:29 PM

Fitze de diva! Faptul ca vi s-a spus sa ati avut ghinion nu mi se pare un raspuns nelalocul lui. Se poate intampla ca un pantof/pereche sa aiba un defect. Daca vi le-a schimbat sau v-a inapoiat banii, nici nu trebuia sa va zica nimic. Faptul ca nu vedeti cumparatori in magazine este pentru faptul ca ei vand foarte mult pe net. Eu cumpar constant de la ei si sunt extrem de multumita. In cazul in care am vrut sa returnez ceva, au fost foarte prompti.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 10 august 2019 - 7:32 PM

Draga anonimo foarte multumita de produsele lor, vezi ca ai gresit blogul, aici nu sunt nici fite, nici dive. Daca tu consideri ca pentru un produs defect e un raspuns perfect ca am avut ghinion, poti sa cumperi linistita in continuare de la ei. Lucrezi acolo daca esti asa in tema cu cat vand pe net?

Răspunde
Alina Canura - Anghel 10 august 2019 - 7:33 PM

BTW, citeste si restul comentariilor, poate te ajuta sa te edifici.

Răspunde
ferda 20 octombrie 2019 - 9:31 PM

Am cumpărat destul de multe perechi de incaltari de la ei- de obicei la reduceri. Nu am avut probleme, mi se par f comozi și practici. Pe mine mă omoară transportul. Ultima data am luat împreună cu o colega in valoare de peste 500 lei și tot a trebuit să plătim 20 lei transportul….

Răspunde
Unknown 21 ianuarie 2021 - 8:33 AM

Mi-am comandat 2 perechi de botine, ast[zi mi-au venit. Imi pare rau ca am vazut acest blog dupa ce le-am platit. Le-am scos din cutie doar si mi-am dat seama ca pielea(daca este piele) este de foarte proasta calitate. Iar celelalte sunt de piele intoarsa dar au intaritura din spate foarte prost facuta . Am facut cerere de retur si sper sa mi le primeasca inapoi .

Răspunde
Alina Canura - Anghel 21 ianuarie 2021 - 8:55 AM

Imi pare rau sa aud asta 🙁 Daca le-ai comandat online sunt obligati de lege sa le primeasca si sa iti returneze banii inapoi. Succes!

Răspunde
Unknown 19 februarie 2021 - 11:29 AM

Si eu comand des de la ei. Pana acum nu am avut neplaceri. Ceea ce imi place este faptul ca mi se potriveste marimea intotdeauna. Insa
vreau sa fac o remarca: stiam ca fabrica este undeva langa Sibiu, dar pe incaltaminte scrie Made in Bangladesh, Vietnam, etc….iar aceeasi incaltaminte o gasesti la un pret mai mare si la Benvenuti. Ati observat? Chiar va rog sa urmariti….eu mi-am dat seama accidental, si de 2 ani urmaresc treaba asta.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 19 februarie 2021 - 11:32 AM

Nu am analizat, insa este posibil, pentru ca am cumparat o geanta de la Enzo Bertini (Benvenuti), pe care ulterior am vazut-o pe alte site-uri cu preturi mai mici. Probabil este un producator (sau mai multi) de unde se aprovizioneaza si fiecare isi pune brandul propriu.

Răspunde
Monica 04 noiembrie 2021 - 5:51 PM

Te astept oricand, cu drag, pe http://www.marajovintage.ro. Chiar sunt curioasa ce experienta vei avea. Te pup.
Monica, cu drag!

Răspunde
Ana 02 februarie 2024 - 9:26 AM

Buna! Da, suntem in anul 2024 si inca scriem de probleme legate de calitatea incaltamintelor cumparate de la Rizzoli. Am comandat doua perechi de botine (Craciun 2023), din care una din piele intoarsa. Ei bine, la prima proba nu am sesizat nimic ciudat, dar cand m-am postat in fata oglinzii, la perechea din piele intoarsa, dreptul avea o dunga (de aprox. 0,5 cm) fix pe mijloc, de sus pana jos, de o culoare mai inchisa. Am purtat acea pereche o singura data, cand intram prin magazine si vedeam afurisita aia de dunga, imi venea sa plang de nervi si ca am risipit niste bani.
La a doua comanda (am avut curaj sa mai comand) le-am scris vrute si nevrute (sa fie atenti la perechea pe care mi-o pune in colet pentru ca am avut neplaceri cu comanda anterioara), dar nu s-au deranjat sa-mi raspunda pe tema asta. Am primit ce trebuie a doua oara.

Răspunde
Alina Anghel 02 februarie 2024 - 4:12 PM

Vai, Ana, îmi pare rău că și în 2024 au probleme. Eu n-am mai cumpărat nimic de la ei, sincer, nici măcar n-am mai intrat în vreunul dintre magazinele lor.

Dar am purtat zilele trecute botinele lor, după ceva timp, și mi s-au părut tare incomode, iar pielea s-a întărit urât, deși am grijă de 2 ori pe an de toată încălțămintea (le curâț și le dau cu cremă, indiferent dacă le-am purtat sau nu în sezonul respectiv).

Sper să te țină și să fie ok la purtat!

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult