Wooden Tales – Cadouri cu Poveste

De vorbă cu Adriana, fondatoarea acestui business

de către Alina Anghel

Pe Adriana, fondatoarea Wooden Tales – Cadouri cu Poveste, am întâlnit-o de câteva ori live, pe la târgurile Lavanda Fest. Este un om bun, vesel, mereu cu zâmbetul pe buze, gata să-ți răspundă la orice întrebare. Și iată că a avut ceva de lucru cu #InterviuCuUnAntreprenorRomân. S-a descurcat de minune, dacă mă întrebi pe mine, dar te las și pe tine să decizi asta.

Comunitatea mea sigur își dorește să te cunoască mai bine, așadar prezintă-te! Hai să aflăm mai multe despre tine, despre pasiunile tale, cum ai ajuns aici.

Salutare tuturor!  Eu sunt Adriana Lică, fondatoarea Wooden Tales – Cadouri cu Poveste, fiică, soție și mama Alexandrei, cel mai important rol din CV-ul meu, cum îmi place să spun. De profesie sunt economist, fost director administrativ-financiar în cadrul unei companii multinaționale. Business-ul a intrat cumva în sângele meu și s-a stabilit acolo. Mi-am dorit din totdeauna să îmi creez o afacere și să fiu propriul meu stăpân. Poate spiritul meu antreprenorial este responsabil cu transformarea unui hobby într-o afacere. În luna decembrie 2022 s-au împlinit 5  ani de când pasiunea mea pentru lemn și darurile care spun povești s-au transformat ușor, ușor în afacerea care îmi aduce atât de multă bucurie.

Cum ți-a venit ideea acestui business și ce te-a determinat să îl creezi?

Povestea Wooden Tales a început pe când fetița mea avea 3 ani și jumătate. Împreună am început să creăm diferite decorațiuni pe lemn pe care le-am dăruit familiei. Mama, văzând ce îmi iese din mânuțe, mi-a dăruit un aparat de pirogravat. Și ea la rândul ei a gravat mult în tinerețe. Din păcate nu mai are păstrat nici un tablou din munca ei. 

Așa am început să făuresc „Povești de viață pe felii de lemn”, practic tablouri în care cel care le primește să își regăsească povestea. Pe verso-ul tablourilor gravez în general mesaje personale din partea celor ce le oferă, ceea ce le dă și mai mult suflet.

Din pasiunea mea pentru lectură am început să transpun aceste povești de viață și pe semne de carte, mesajele personale fiind în continuare prezente. De la conceptul de semne de carte am început să creez seturi cadou personalizate, seturi ce spun povești și ele, mărțișoare cu poveste. Pasiunea pentru lemn și pictură m-a purtat în multe direcții, cele mai recente produse fiind bijuteriile din lemn.

Ce reprezintă pentru tine acest business?

Pentru mine acest business născut din dorința de a ajuta oamenii să ofere cadouri cu poveste, în care cei ce le primesc să se regăsească cu adevărat, este locul în care sufletul meu își găsește liniștea, relaxarea și bucuria, refugiul meu creativ cum îmi place să îi spun.

Câtă muncă este în spate? Ai o echipă care te ajută sau îți organizezi taskurile în așa fel încât să le faci pe toate?

Întrebarea aceasta cu munca din spatele unui business mic, la început de drum, mărturisesc că mă face să zâmbesc. Nu este deloc ușor să ai un business și pot spune că îmi era cumva mai ușor atunci când eram angajată, deși acum mă bucur de o mai mare flexibilitate. Momentan mă ocup singură de business, având doar colaboratori pentru anumite produse din gama celor oferite. Lucrul acesta necesită o organizare și planificare mult mai atentă și strictă a activității.

Ce îți aduce cea mai mare satisfacție?

Cred că bucuria oamenilor și cuvintele lor frumoase după ce își primesc comenzile îmi aduc cea mai mare satisfacție. Având în vedere că la mine oamenii găsesc cadouri de suflet, am avut norocul să am parte doar de clienți extraordinari, am legat prietenii frumoase și nu am întâmpinat probleme cu care alte businessuri se confruntă (comenzi anulate, returnate, etc).

Care sunt next steps și ce-ți dorești de la acest business în viitor?

Ce îmi doresc mult cu sinceritate, văzând dezamăgită transformarea unor businessuri pe care le știam de la început, este ca oricât de mult ar crește această afacere, în momentul în care preiau o comandă personalizată, să o realizez cu aceeși tihnă, răbdare, atenție și bucurie ca și acum. Atunci când spun da unei comenzi personalizate, vreau să fac magie, pentru că pentru mine a personaliza o comandă nu înseamnă doar a scrie un nume pe lemn, o agendă sau o cană, ci a scrie o poveste de viață, a creea un cadou memorabil.

De unde îți vine inspirația și ce te menține concentrată?

Cred cu tărie că inspirația vine în primul rând din bucuria de a asculta oamenii care îmi spun ce își doresc să ofere, din dorința de a creea într-adevăr un cadou memorabil. 

Legat de restul produselor, sunt cumva inspirată tot de oameni. Mă gândesc necontenit ce le-ar plăcea să găsească într-un magazin, ce le-ar aduce bucurie … Mă interesează ca atunci când un om ajunge să întâlnească acest business, să poată oferi un cadou atât iubitei/iubitului, copilului, părinților, prietenilor, cât și unor cadre didactice sau medici.

Cum a fost anul 2021 și ce s-a schimbat în 2022?

Nu pot spune că 2020 sau 2021 au fost ani mai grei decât 2022. Unii au fost cu pandemie, altul cu război, toți cu panică timp de 2-3 luni, după care lumea a vazut că încă nu este sfârșitul lumii, că zilele de naștere ale celor dragi tot au loc, iar bucuria lor de a oferi un dar este tot acolo. Un avantaj a fost faptul că mult mai multă lume s-a orientat spre online. 

2022 însă a fost pentru mine un an cu mult mai multă prezență fizică, am participat la 4 festivaluri și un târg mai micuț de Crăciun, dar foarte drag inimii mele. 

Tot 2022 mi-a adus bucuria de a descoperi comunitatea business de care simt că aparțin și cu valorile căreia rezonez.

Ce obiective ai pentru 2023?

În 2023 aș vrea să păstrez tradiția aparițiilor fizice și să lansez și online colecția de bijuterii din lemn, rășină și rocă vulcanică, ce a fost deja foarte apreciată la festivaluri. 

În rest, aș vrea să îl las pe 2023 să mă surprindă! Sunt o fire foarte optimistă și sunt convinsă că va fi un an senzațional!

Care este parfumul tău preferat?

Ce faină întrebare! Eu „port” doar două parfumuri (de peste 15 ani cred), pentru că le simt like a second skin. Mirobolantele sunt: I Love Love – Moschino (îl port doar primăvara și vara), iar cel de al doilea este Presence d’Une Femme – Mont Blanc (îl port toamna și iarna). Știu, sunt fixistă, îmi plac multe parfumuri, dar port doar două 🙂

***

Mulțumesc, Alina pentru această ocazie de a povesti puțin mai mult despre Wooden Tales – Cadouri cu Poveste, un business creat cu gândul de a face oamenii să se simtă speciali. 

Vă invit cu drag să vă delectați privirea și să găsiți cadouri cu suflet pe: Facebook & Instagram

***

Eu îți mulțumesc, Adriana, că ai acceptat provocarea și-ți doresc să rămâi același om frumos pe care l-am cunoscut eu!

Love,
Alina

Disclaimer: Toate fotografiile din acest articol sunt furnizate de Adriana.

S-ar putea să-ți mai placă

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult