Parfumul verii: Escada, Sorbetto Rosso

de către Alina Anghel
O adiere suava de trandafir, invelita in fructele verii. Asta inseamna pentru mine editia limitata a anului 2018 de la Escada: Sorbetto Rosso. Sorbetto Rosso este un parfum aromatic fructat, inspirat de spiritul si aromele de pe coasta italiana, mai exact Amalfi. Coasta Amalfi, o destinatie importanta de vara din sudul Italiei – plaja, barcile, peisajul plin cu pomi fructiferi parfumati si rasfatul specific italian. Daca privesti dincolo de stralucirea legendara a Amalfi-ului la gradinile terasate, poti simti parfumul imbatator al florilor de pepene rosu si citrice, ca o briza racoritoare a marii care saruta pielea imbibata de soare. Noul Escada Sorbetto Rosso evoca spiritul adevarat al regiunii Amalfi printr-un amestec unic de pepene rosu si sare racoritoare pentru o amintire delicata a verii sud-italiene.

Parfumul surprinde prospetimea extrema a pepenelui rosu. Emblematic pentru vara torida, pepenele rosu este caracterizat de un continut ridicat de apa si perceput ca un ingredient racoritor, ce ofera o fateta proaspata oricarei compozitii. Compozitia parfumului Sorbetto Rosso poarta semnatura parfumierului Richard Herpin, ce mizeaza pe o supradoza de calone pentru a intensifica aroma subtila a pepenelui rosu. Parfumumierul isi doreste sa portretizeze personalitatea efervescenta a femeii tinere, plina de aventura, ce viseaza sa iti atinga telurile si sa isi creeze amintiri placute. Ideea cheie a parfumierului a fost aceea de a accentua aroma pepenelui rosu folosind un ingredient inspirat din aroma acestuia (pepene rosu) si puterea acvatica a ingredientului calone. Cunoscut in industrie ca „cetona de pepene rosu”, descoperit de Pfizer in 1966, acest ingredient este folosit pentru a da impresia olfactiva a unui peisaj proaspat prin nuantele marine.
Notele de varf sunt para, calone si mandarina; notele de mijloc sunt pepene rosu, sare de mare, note de apa, floarea tiare, mar, hedione, trandafir si capsuni; notele de baza sunt ambra, pralina si mosc. Desi siajul este unul scazut, parfumul are o longevitate de peste 24 de ore.
Sticla iconica afiseaza esenta parfumului, stilizand pepenele verde si pastrand silueta clasicelor esente de vara, flaconul de sticla fiind imbracat intr-un degrade de roz si albastru. Designerul danez Mads Berg capteaza creativ un sentiment de armonie intre frumusetea femeii si frumusetea naturii.
Sorbetto Rosso face parte din colectia Summer Limited Edition, colectie ce a luat nastere in 1993. Parfumurile din aceasta colectie sunt cunoscute in special pentru profilul aromatic dulce, acvatic sau tropical, in functie de tematica anuala stabilita. Incepand cu anul 1993 si parfumul Chiffon Sorbet, Escada celebreaza sezonul estival aducand in prim plan un amestec vesel, exotic, hedonist.
Care este parfumul tau de vara? Dar parfumul preferat Escada?
Cu drag,
Alina

S-ar putea să-ți mai placă

5 comentarii

Unknown 09 iunie 2018 - 9:33 PM

Toate notele ale acestui parfum le ador.

Răspunde
Iordache elena 09 iunie 2018 - 9:33 PM

Salut, parfumul meu preferat este 212 VIP de Carolina Herrera, este senzual, sexy o combinatie de putin dulce si proaspat. Nu am încercat pana acum parfum de la escade.

Răspunde
Valeria Chertes 09 iunie 2018 - 9:33 PM

Imi place tare mult ce am citit despre acest parfum.

Răspunde
Oana 09 iunie 2018 - 9:33 PM

O aroma potrivita penyru verile toride????

Răspunde
Loredana 09 iunie 2018 - 9:33 PM

Imi place cum miroase acest parfum. Nu am mai avut unul care sa aibe note de pepene! Super! 🙂

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult