In data de 20 septembrie 2014 deZiua patrimoniului european, Asociatia Atelierul de Creatie te invita la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs – editia a III-a, in trei spatii de consum de cultura, toate aflate in Bucuresti pe B-dul Dacia, nr. 77:  Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire si Cinema Elvira Popescu.

In cadrul evenimentului vor fi expuse peste 170 de produse unicat made in Ro, realizate de peste 30 de creatori și designeri romani, imparțiți in patru categorii: design de produs, fashion & accesorii, bijuterie de autor si simbioza etno-contemporan.

Intrarea in cadrul evenimentului este libera. Esti asteptat sa rasfoiesti brosuraevenimentului in spatiul cochet al Institutului Cultural Francez & Chez Elvire, sa fii incantat dupa miezul noptii de melodiile jazzy ale Vioricai Pintilie si ale lui Jimmy Cserkész la Cinema Elvira Popescu, sa traiesti fiecare moment al concertului celor de la Abator Industries, organizat tot la Cinema Elvira Popescu si sa interactionezi cu toti designerii prezenti. Un eveniment de asemenea anvengura nu putea sa nu imbine creatorii, designerii de produs, artistii plastici, si muzicienii din Romania. Asftel, Eglantina Becheru te asteapta la un happening in dulcele stil al artistei cu sange verde in spatiul Bistro Chez Elvire, iar de la ora 19.00 Judy Florescu va destinde atmosfera cu melodii live.

Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblageeste invitata in cadrul evenimentului pentru a realiza un workshop special pentru vizitatori si de a prezenta creatiile absolventilor sai.

Vor expune designerii: Lana, DecoBox, Wood be nice, Oana Stoica Ceramics,Wolf25, Istoriato, Etno Ware, Traistuta cu zale, Second Skin Clothing, Alina Constantin Ceramics, Woodish, Eyecandy Monsters, Vasile Mito, AB Contemporary Jewellery, Șapte Pisici, Christine on the Clouds, Alexandru Burlacu, Art3lier, Deliciu Mic, Silva Artis, !UZ3 Unca Studio, Atelier François, Refix, RIZI Design, Create your own shoes, Roua de Argint, Bogdan Deliu, Lachatterie, Ioana Streza si absolventii Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/542041819230412/

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs  este valorizarea produselor de autor si create de designeri de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa la nivel national. Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Administratia Fondului Cultural National se va desfasura in lunile septembrie-octombrie in trei orase din Romania: Bucuresti (20 septembrie), Iasi la Teatrul Fix (11 octombrie) si Cluj- Napoca la Centrul de Cultura Urbana “Casino” (25 octombrie). 

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, in anii 2012 si 2013 a fost finalist la Gala Societatii Civile, sectiunea Arta si cultura. De asemenea, voluntarii sai au fost nominalizati din 2012 la Gala Nationala a Voluntarilor, sectiunea Arta si Cultura.
Despre Asociatia Atelierul de Creatie:

Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si promova in mod constant valorile contemporane culturale romanesti cu implicatii directe in industria creativa a designului de produs. Ne implicam din 2011 in promovarea educatiei culturale prin evenimentele organizate in diferite orașe din Romania, protejarea si valorificarea culturii traditionale romanesti in contemporaneitate si din 2014 incurajam mobilitatea culturala prin intermediul evenimentelor de profil din strainatate la care am participat in calitate de reprezentanti media: Targul international de produse de autor Frankfurt Messe, London Fashion Week, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014, Munchen.
 Din 2010, inainte de a avea un statut juridic am creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.rosi http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata artizanilor si designerilor de produs din Romania. Avem peste 50 de voluntari in cadrul asociatiei, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs in diferite orase din Romania si suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. In patru ani am publicat peste 10 revista in format online si suntem co-organizatorii targului de produse LaBazaral festivalului Femei pe Matasari.

 Eu sunt blogger oficial al acestui eveniment. Foloseste hastagul #blanchenuit pentru a fi la curent cu toate informatiile asupra evenimentului sau vino direct la fata locului.

Cu drag,

Alina

S-ar putea să-ți mai placă

6 comentarii

fashion doctor 16 septembrie 2014 - 9:13 AM

thanks for sharing! tiiiiii puppp

Răspunde
Alina Canura - Anghel 16 septembrie 2014 - 4:33 PM

Ne vedem acolo? 😀

Răspunde
Federova 16 septembrie 2014 - 5:20 PM

Niicee. As veni si eu 😀

Răspunde
Ira 16 septembrie 2014 - 5:32 PM

Ce tare! Imi plac eveninentele organizate la institutul francez. Daca sunt in Bucuresti, vin!

Răspunde
Alina Canura - Anghel 18 septembrie 2014 - 8:15 PM

Hai!

Răspunde
Alina Canura - Anghel 18 septembrie 2014 - 8:16 PM

Sambata asta, pe 20 🙂

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult