Cum imi incalzesc iarna

Iarna este anotimpul meu preferat. De preferat, cu zapada, multa zapada, frig si haine groase, calduroase, si toate esarfele mele, care abia asteapta sa fie purtate. Imi aduc aminte de iernile cu tone de zapada, cand ne jucam pana cadeam lati si intram in casa la caldura. Dupa ce ne certa bine, bunica ne dadea un ceai fierbinte si ne spunea povesti la gura sobei. In camera mirosea a portocale si simteam cu adevarat fiecare clipa, sorbeam fiecare cuvant si traiam fiecare poveste. Bunica nu avea lumanari parfumate, dar avea vorbele la ea si nimic altceva nu mai conta.

In zilele noastre, povestile se spun la un pahar de vin, iar amintirile se creeaza prin timp de calitate petrecut cu oamenii dragi. Pentru o atmosfera cosy, prefer sa imi invit prietenele acasa, de cele mai multe ori. Avem liniste, avem vin, avem lumanari. Da, lumanari, ai citit bine! Imi plac tare mult lumanarile, iar cele care au si mesaje imprimate sunt minunate.
Preferatele mele sunt lumanarile cu ceara de soia, in suport de sticla. Mesajele de pe ele ma binedispun intotdeauna, dar nu doar pe mine. Am oferit cateva cadou anul asta trecut si am primit reactii mai mult decat pozitive: toata lumea a fost incantata mai ales de mesajul de pe lumanari.
De ce imi plac lumanarile cu ceara de soia? In comparatie cu cele traditionale, din parafina, mi se pare ca aroma este mult mai intensa, durata de ardere este cam de doua ori mai mare, nu scot fum (a se citi au o flacara frumoasa si curata) si, mai important decat orice altceva, nu sunt toxice, asa ca animalutele mele sunt in siguranta.
Am o colectie destul de mare de lumanari parfumate, iar aromele difera de la caz la caz. Imi plac cele fresh, cum este Zen, o combinatie picanta de ghimbir si sare de mare, sau Meditate, un parfum cald cu o aroma dulce, combinatie intre flori albe, patchouli, cihlimbar, sofran si vanilie. Totul tine de starea de spirit pe care o am la momentul respectiv.
Iti plac lumanarile? Care sunt preferatele tale?
Cu drag,
Alina

Related posts

Cum am ajuns să am blog

Cum mi-am amenajat casa hygge

Idei de cadouri pentru îndrăgostiți: Amouage Fate

4 comentarii

Irina Anghelina 28 ianuarie 2020 - 8:02 PM
Imi plac lumânarile și mie,nu conteaza cum arată, sa aiba un miros cat mai plăcut
Andra Roberta 20 februarie 2023 - 7:04 PM
Imi plac și mie lumânările parfumate și am o colecție ❤
Oana 28 ianuarie 2020 - 8:02 PM
Ce frumos ai scris :)
Valeria Chertes 28 ianuarie 2020 - 8:02 PM
Și mie îmi plac foarte mult lumânările parfumate și am o mica colecție.
Add Comment

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Citește mai mult