Microdermabrasion Scrub, derma E review

de către Alina Anghel
Desi in ultima vreme am incercat sa folosesc mai degraba exfolianti chimici decat abrazivi, nu am putut rezista tentatiei de a pune mana pe mult laudatul Microdermabrasion Scrub de la derma E. Derma E a pornit in 1984, ca o afacere de familie in California. Produsele sunt 100% vegane, nu sunt testate pe animale, formulele sunt realizate fara parabeni,  sulfati, ulei mineral, lanolina, gluten sau organisme modificate genetic.

Detaliile producatorului:

Aceasta formula perfecta foloseste un amestec special de cristale incluzand sare de la Marea Moarta si sare vulcanica pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si pentru diminuarea liniilor fine ale fetei, ridurilor si cicatricilor lasate de acnee, absoarbe uleiurile excesive ale tenului.
Imbogatita cu astringenti naturali precum lamaie verde (lime) si coaja de lamaie, alaturi de antioxidantii obtinuti din seminte de struguri si vitamina E, acest tratament performant redefineste textura pielii conferindu-i un aspect catifelat, moale si sanatos.
Poate fi folosit si pe maini, coate, genunchi, calcaie sau orice parte a corpului care necesita un aspect catifelat si sanatos.
Ideal pentru persoanele care doresc rezultate imediate, exact ca la un tratament efectuat intr-un salon cosmetic, dar obtinut in intimitatea propriei case.
Important: amestecul de cristale utilizat in acest produs este o structura moleculara densa care nu poate fi absorbita in piele.
Este 100% vegan, nu a fost testat pe animale, nu contine parabeni, sulfati, ulei mineral, lanolina, gluten sau organisme modificate genetic.

Inca de la deschiderea borcanului am simtit mirosul puternic de lamaie. Lamaia este considerata iritant si nu este recomandat sa o folosesti pe ten, mai ales pe cel sensibil, contrar multor informatii gasite pe internet. Da, este astringent si poate pe moment ai senzatia ca ajuta tenul, dar in timp ii face rau.  
Ca ambalare, vine in varianta borcanel, un dezavantaj, din punctul meu de vedere. Prefer recipientele tip flacon, deoarece ambalajele de tip borcan nu pot pastra proprietatile produselor si ale antioxidantilor prezenti in produs. Ca aplicare, am luat produsul cu o spatula si l-am aplicat cu ajutorul degetelor si a  miscarilor circulare pe ten.
Scrubul este alb, cu microparticule de sare. Trebuie aplicat pe tenul umed, masat usor timp de un minut si clatit cu apa calduta. Dupa folosire mi-am simtit tenul mai catifelat, mai ales dupa ce am aplicat o crema hidratanta. Intr-o zi l-am aplicat fara sa umezesc tenul in prealabil si a fost o senzatie destul de neplacuta, a inceput sa ma usture pielea si s-a inrosit instant, nu stiam cum sa il curat mai repede de pe fata.
Desi am folosit acest produs de cateva ori, nu am observat o reducere a punctelor negre de pe nas, acolo unde sunt prezente. Probabil aceste efecte sunt vizibile dupa o folosire indelungata. In schimb, lasa pielea moale si matasoasa, inclusiv pe alte portiuni din corp (l-am folosit si pe coate si genunchi). 
Ingredientele le-am cautat pe cateva site-uri si difera, de la site la site. Produsul meu are urmatoarele ingrediente: Purified Water (Aqua), Stearyl Alcohol, Stearic Acid, Glyceryl Stearate Citrate, Alumina, Citrus Aurantifolia (Lime) Essential Oil, Carrageenan (Irish Moss), Magnesium Oxide (Dead Sea Salt), Citrus Limon (Lemon) Essential Oil, Citrus Sinensis (Sweet Orange) Essential Oil, Hydrated Aluminum Silicate (Kaolin Clay), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Volcanic Sand (Pumice), Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil* (.1%), Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Potassium Cetyl Phosphate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.
Nu este un produs pe care l-as cumpara sau recomanda, din motive evidente: iritantii continuti, actiunea mecanica asupra tenului, ce poate sa zgarie pielea sensibila, ambalajul de tip borcan. Avantajele produsului sunt prea putine, in comparatie cu dezavantajele lui, dar curiozitatea m-a impins sa il folosesc.
Tu ai folosi acest produs? Ce alt produs derma E ai incercat sau ai vrea sa incerci?
Cu drag,
Alina
*Produs primit spre testare din partea derma E Romania

S-ar putea să-ți mai placă

21 comentarii

Unknown 03 aprilie 2017 - 7:32 PM

La fel ca si tine, m-am indreptat mai mult catre exfolierea chimica in ultimele luni si am renuntat sa mai pun pe fata scruburi sau sa efectuez unul mecanic, tot de teama ca acele mici particule abrazice pot provoca leziuni la nivelul epidermei, leziuni invizibile cu ochiul liber, facand asadar mai mult rau decat bine.
De la derma e am testat si eu o crema de noapte cu acid hialuronic, insa nu pot spune ca m-a dat pe spate pentru ca mi s-a parut mult prea grasa pentru tenul meu deja gras.

Răspunde
Unknown 03 aprilie 2017 - 7:32 PM

abrazive*

Răspunde
Anonim 03 aprilie 2017 - 7:47 PM

Un review foarte bun pentru acest produs Microdermabrasion Scrub,
Nu ma pot pronunta pentru ca nu ma pricep, nu am studii in domeniu dar consider ca e chiar buna aceasta crema pentru ten
Cosmin

Răspunde
Madmoiselle Sarcastique 03 aprilie 2017 - 8:42 PM

Eu am rămas fidelă măștii cu argilă. Singurul dezavantaj e că-mi usucă puțin tenul, însă cum am tenul mixt se compensează.

Răspunde
Bianca Ionel 04 aprilie 2017 - 7:05 AM

Am citit foarte multe despre această gamă, inclusiv despre acest produs ideal pentru scrub, dar încă nu am încercat nimic. Am tenul gras și săptămânal folosesc produse de acest tip, dar foarte atent alese după mulți ani de căutări.

Răspunde
Loredana 04 aprilie 2017 - 8:28 AM

Hai ca e interesant!
Pana acum, am citit numai lucruri de bine despre acest produs, despre cat de misto este si ce ten fin si curat lasa! La tine citesc pentru prima data o parere negativa, sa zic asa!
Intr-adevar, ma enerveaza si pe mine putin cremele si produsele in borcanel, tocmai pentru ca nu sunt la fel de igienice precum cele la tub, dar si aplicarea se face un pic mai greu. Daca ai unghiile mai mari, crema o sa iti intre in unghii, in loc sa o dai pe fata! :))

Răspunde
alexacarmen 04 aprilie 2017 - 11:15 AM

Interesant punct de vedere! Ceea ce unora le place, altora nu le este pe plac. Asta-i viata!
Eu nu am folosit acest tip de produs, nu prea am cand.
Folosesc doar crema hidratanta din cand in cand. Si uneori imi fac acasa cate o masca naturala. Atat.

Răspunde
Alexandra Haliga 04 aprilie 2017 - 12:44 PM

Nu am folosit până acum vreun scrub, nu am avut nevoie, dar siguur pe viitor trebuie să mă interesez.
Îmi mai fac și eu acasă măști, mi se par mult mai „sigure”.

Răspunde
mamaimperfecta 04 aprilie 2017 - 2:40 PM

Nu am folosit nimic din gama descrisa si nici nu ma simt incurajata sa o fac, citind articolul tau 😉
Raman asadar la peeling-urile mele facute in casa :))

Răspunde
Travel With Matei 04 aprilie 2017 - 7:26 PM

O să mă bazez pe recomandarea ta și nu o să iau în calcul acest produs pentru un posibil cadou dăruit cuiva drag! Poate doar cuiva, mai puțin drag! 😀

Răspunde
Butterfy 05 aprilie 2017 - 5:43 AM

Pe mine nu ma deranjeaza borcanelul, dar daca este prea dur cu tenul nu este bine, dar intr-adevar scrub-urile se folosesc de obicei pe pielea umeda.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 11:40 AM

De lasat pielea moale o lasa, insa nu am observat disparitia sau diminuarea punctelor negre 🙂
Nu stiu daca este neaparat o parere negativa, este experienta mea sincera si modul in care percep produsul, iar eu scriu pe blog doar ceea ce simt, nu ridic in slavi un produs doar pentru ca e primit spre testare, daca nu este cazul.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 11:42 AM

Asa este, se folosesc pe pielea umeda, dar mie imi place sa incerc toate scenariile posibile.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 11:42 AM

Matei, esti funny :))

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 11:51 AM

Eu am testat o crema interesanta (Firming DMAE Moisturizer), am primit-o ca mostra, insa cand am cautat informatii despre ea mi-am dat seama ca nu as putea sa o folosesc datorita ingredientului principal, dimethyl MEA.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 12:32 PM

Depinde cum vezi lucrurile, nu este chiar cea mai buna 🙂

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 12:40 PM

Masca cu argila este foarte buna, important este sa nu adaugi iritanti in prepararea ei (de exemplu zeama de lamaie).

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 12:41 PM

Bianca, este important sa alegem ce este cel mai bine pentru tenul nostru.

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 12:42 PM

Se stie ca suntem diferiti si ne plac lururi diferite, iar ce functioneaza pentru mine s-ar putea ca tie sa nu ti se potriveasca. Important este ce pui si in masca naturala 🙂

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 12:43 PM

Iti recomand exfoliantii chimici, sunt mai siguri si au rezultate mai concrete. Depinde ce pui in mastile facute acasa 🙂

Răspunde
Alina Canura - Anghel 01 mai 2017 - 12:44 PM

Chiar as fi curioasa ce peeling iti faci acasa 😀

Răspunde

Lasă un Comentariu

* Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și gestionarea anumitor date despre tine de către acest website.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website folosește cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare. Presupun că ești de acord cu acest lucru, însă poți opta pentru dezactivarea lor dacă dorești. Acceptă Citește mai mult