Cafeaua de specialitate (cafeaua degustata este brandul Gabrielei si o gasesti online pe SCoffee) este 100% arabica (are un continut mai scazut de cofeina, este mai dulceaga, mai aromata, mai acida, este considerata cafea de calitate superioara). Cafeaua este atent aleasa (in stadiul de boabe verzi), fiecare tip are propriul profil de prajire, pentru a putea fi evidentiata aroma specifica fiecareia.
34
Ce ii poti oferi unei indragostite de cafea? Si mai multa cafea! Asta a fost primul gand care mi-a venit in minte atunci cand Gabriela m-a invitat la o degustare de cafea. Prima degustare de cafea la care am participat, de altfel. Locatia a fost Creamier, un loc atat de dragut si intim, ce mi-as fi dorit sa existe si acum zece ani cand imi ocupam timpul cu una dintre facultatile Universitatii Bucuresti – este atat de aproape incat pot sa jur ca acolo ne-am fi petrecut orele libere. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut tare mult locatia, dar si oamenii de acolo, te fac sa vrei sa te intorci (cat de curand). Pe langa cafea gasesti si inghetata artizanala – eu o sa merg sa gust un caramel sarat, sunt convinsa ca va deveni inghetata mea preferata. Fotografia este „furata” de pe pagina lor de facebook: Creamier
Pentru ca nu stiam exact cum se procedeaza, am urmarit-o pe Gabriela cu mare atentie de-a lungul intregii experiente. Pentru fiecare cafea in parte s-a cantarit cantitatea necesara de boabe, apoi au fost rasnite. Au existat cinci tipuri de cafea (Ethiopia, Peru, Kenya, Guatemala si Costa Rica), rezultand cinci cesti, cinci arome diferite. Fiecare cafea are o eticheta proprie, cu simboluri specifice zonei din care provine cafeaua, ceea ce mi se pare super tare, mereu am fost atrasa de simboluri si mesajele din spatele lor.
Peste cafeaua proaspat rasnita s-a turnat apa calda cu miscari circulare, s-a eliminat zatul si apoi am trecut la degustare. Fiecare si-a ales cafeaua preferata si am primit-o intr-o ceasca frumos desenata.
Eu m-am indragostit de Guatemala, o cafea crescuta la o altitudine de 1550 m. Corpul este unul mediu, cremos, cu o aroma delicata de fructe tropicale si un retrogust curat, cu nuante subtile de caramel. Este o cafea complexa, iar eu am ales sa o savurez intr-un capucino perfect. Inima din cafea este bonus, pentru ca lumea ma iubeste.
Cafeaua SCoffee este ambalata in pungi de 200 g; preturile pornesc de la 24 lei (Brazilia) pana la 32 lei (Rwanda). Se recomanda a fi consumata dupa 7 zile de la prajire (atunci incep sa i se echilibreze notele) si in aproximativ 30 zile, pentru a te bucura de intreaga prospetime oferita de boabele atent selectionate. O alta cafea care mi-a atras atentia este Rwanda, cu note subtile de trandafir si aciditate moderata – simt ca trebuie sa beau macar o ceasca. De fapt, sincera sa fiu, nu m-as da in laturi de la nicio varietate – Brazilia deja am incercat si as repeta experienta oricand.
In concluzie: cafea buna si inghetata pe masura (12 sortimente diferite: 3 tipuri de ciocolata, vanilie, mango, menta-lime-busuioc, caramel sarat, amarena etc)? La Creamier. Cu precizarea ca sortimentele de cafea si inghetata se schimba constant. Dar sunt sigura ca orice e disponibil o sa iti placa. Ti-o spune o mofturoasa.
Sunt curioasa care ar fi alegerile tale. Nu stiu pe nimeni care sa reziste unei cafele bune.
Cu drag,
Alina
P.S. Cand gasesc combinatia de caramel sarat si Rwanda?
12 comentarii
Alyyyy, mi-ai facut pofta de inghetata!!!! Reao!!!
Deja am o pofta teribila de coffee..si ice cream.SandaSandita Sandita
Je ne regrette rien 🙂 Promit sa te duc intr-o zi, cat de curand 😀
Sanda, trebuie sa le incerci aici 🙂
super! delicios!!
Si eu sunt mare iubitoare de cafea. Cafeaua mea preferata este canadiana Tim Hortons. Imi mai pace Lavazza, Jacobs, unele sortimente de Starbucks.
Imi place sa beau cafeaua tare, fara lapte si cu o lingurita de zahar. 🙂
Sa ai un weekend frumos Alina!
http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/
Combinația este perfecta si chiar imi este pofta! Ma duc sa imi fac o cafea. 😉
Exact! 😀
Starbucks nu ma incanta, trebuie sa iti marturisesc asta. Tim Hortons as incerca, nici nu am auzit, dar daca e canadiana probabil nu e disponibila pe aici. Eu o beau fara zahar, cu un pic de lapte in schimb.
Asemenea, Victoria, si felicitari pentru carte!
Acum o bem impreuna 🙂
Si mie-mi place înghețata cu gust de cafea, la cornet, proaspătă.
Cu tine as bea o inghetata si as manca o cafea, oricand 🙂